طرز تهیه کیک اسفنجی ساده برای تولد و مهمانیها
کیک اسفنجی، پایهای مناسب برای هر نوع کیک است. با این روش، یک کیک حرفهای بپزید.
![طرز تهیه کیک اسفنجی ساده برای تولد و مهمانیها](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/baafW0UBG3of/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDyUgzRGJxjc1cGZ3vM-iFJE_oBnIHmGAlbIrI-F_GqBAJdFXUUYjjlsD0dLV3xuLqQHS3XWZxFj5ABC56oWB6Irr2nRaVWgRC/%DA%A9%DB%8C%DA%A9+%D8%A7%D8%B3%D9%81%D9%86%D8%AC%DB%8C.jpg)
کیک اسفنجی یکی از محبوب ترین کیک ها در سراسر جهان است که بیشترین استفاده آن در صنایع شیرینی پزی می باشد. کیک اسفنجی در شیرینی پزی و تهیه انواع کیک های مناسبتی به عنوان کیک پایه شناخته می شود، البته کیک اسفنجی را در کنار نوشیدنی های گرم برای میان وعده و عصرانه نیز تهیه می کنند. کیک اسفنجی به صورت پیش فرض با طعم وانیلی تهیه می شود، اما به سلیقه خود می توانیم با اضافه کردن مواد دیگر طعم آنرا تغییر دهیم.
مثلا اگر بخواهیم این کیک خوشمزه را به صورت کاکائویی درست کنیم، می توانیم مقداری از آرد را کم کنیم و به جای ان از پودر کاکائو استفاده کنیم، برای مشاهده آموزش شیرینی پزی و طرز تهیه کیک اسفنجی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آرد سفید | ۲.۵ لیوان |
شیر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۵ عدد |
شکر | ۱.۵ لیوان |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | ۱.۵ قاشق چایخوری |
طرز تهیه کیک اسفنجی
مرحله ۱: آماده سازی فر و نکات مهم کیک پختن
اولین مرحله برای تهیه کیک اسفنجی آماده کردن فر می باشد تا زمان آماده شدن مایع کیک برای گرم شدن فر معطل نشویم ، یکی از نکات مهم در مورد کیک اسفنجی این است که به هیچ وجه مایه کیک پس از آماده شدن نباید معطل بماند زیرا ممکن است به اندازه کافی پف نکند.
مرحله ۲: جدا کردن سفیده و زرده تخم مرغ
برای تهیه کیک ساده ابتدا سفیده و زرده تخم مرغ ها از هم جدا می کنیم و در دو کاسه جداگانه می ریزیم. در ادامه زرده های تخم مرغ را به همراه شکر و وانیل داخل یک ظرف جادار می ریزیم و مواد را خوب هم می زنیم تا مایه ای با رنگ کرمی و حالتی کشدار به دست بیاید.
مرحله ۳: فراوری سفیده تخم مرغ با همزن برقی
در این مرحله سفیده های تخم مرغ را با همزن برقی خوب هم می زنیم تا کاملا کف کنند و حجم شان زیاد شود. در این مرحله باید سفیده های تخم مرغ را به حدی بزنیم که زمانی که کاسه را برگرداندیم سفیده ها روی زمین نریزد.
مرحله ۴: ترکیب شیر و سفیده تخم مرغ با زرده ها
در این مرحله شیر را به ظرف حاوی زرده های تخم مرغ اضافه می کنیم و در ادامه سفیده های تخم مرغ را نیز کم کم اضافه می کنیم و خیلی آرام مواد داخل ظرف را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. پس از یکدست شدن مواد باید آرد را اضافه کنیم.
مرحله ۵: آماده سازی و الک کردن آرد سفید
برای این منظور آرد سفید را دو مرتبه الک می کنیم تا کاملا صاف و یکدست شود. این کار باعث می شود که زمان مخلوط کردن آرد با دیگر مواد ، آرد کمتر به شکل گلوله شود. پس از الک کردن آرد بکینگ پودر را به آن اضافه می کنیم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله ۶: اضافه کردن آرد به مواد دیگر
در این مرحله آرد را کم کم به مواد دیگر اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. اگر آرد را به صورت یک جا داخل ظرف بریزید احتمال گلوله شدن ارد در کیک بسیار زیاد می شود ، پس در این مرحله کمی با صبر مواد را هم بزنید تا در پایان کیک بهتری داشته باشید.
مرحله ۷: آماده سازی قالب و چرب کردن آن
پس از اینکه تمام آرد را به دیگر مواد اضافه کردیم مواد را کمی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه قالبی که برای پخت کیک آماده کرده ایم را با کمی روغن مایع چرب می کنیم. البته می توانید از کاغذ روغنی هم برای جلوگیری از چسبیدن کیک به قالب استفاده کنید.
مرحله ۸: پخت کیک در فر
پس از آماده شدن قالب مایه کیک را به صورتی دورانی داخل قالب بریزید. در ادامه قالب کیک را داخل فر که با ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده ایم قرار می دهیم تا اماده شود. برای اماده شدن کیک اسفنجی حدود ۴۰ تا ۴۵ دقیقه زمان نیاز است.
مرحله ۹: بررسی کیک و اطمینان از پخته شدن آن
البته به این دلیل که دمای فرهای مختلف با هم متفاوت است پس از ۳۰ دقیقه کی را بررسی کنید تا کیک بیش از حد در فر نماند و خشک نشود. یک روش قدیمی برای اینکه متوجه شوید کیک پخته است یا خیر وجود دارد که آن استفاده از خلال دندان است.
مرحله ۱۰: خارج کردن کیک از فر و چک کردن مغز کیک
زمانیکه که کیک را از فر خارج کردید یک خلال دندان داخل بدنه کیک فرو کنید اگر مایه کیک به خلال دندان نچسبید کیک شما مغز پخت شده است. پس از اینکه کیک را از فر خارج کردید اجازه دهید کمی خنک شود سپس آنرا از قالب خارج کنید.
پخت کیک اسفنجی در توستر
مرحله ۱: انتخاب قالب مناسب
برای پخت کیک اسفنجی در آون توستر باید از یک قالب مناسب با قطر کم ( حداکثر ۱۰ سانتی متر ) استفاده کرد تا قالب کیک از المنت های توستر دورتر باشد، زیرا نزدیک بودن قالب کیک به المنت های توستر باعث خشک شدن سریع روی کیک می شود.
مرحله ۲: تنظیم حرارت و گرم کردن آون توستر
حرارت توستر را روی ۱۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه گرم شود. در صورتی که آون توستری که استفاده می کنید که حاوی درجه نیست، باید یک دماسنج در ان قرار دهید تا دمای آن مشخص شود.
مرحله ۳: قرار دادن کیک در آون توستر و پخت
در این مرحله کیک را داخل توستر قرار می دهیم و اجازه می دهیم حدود ۴۰ دقیقه داخل توستر بماند تا آماده شود. پس از طلایی شدن کیک، در صورت امکان باید المنت های بالای توستر را خاموش کنید تا روی کیک را نسوزاند.
مرحله ۴: کنترل حرارت و جلوگیری از سوختن سطح کیک
اگر امکان این کار وجود ندارد، پس از اینکه روی کیک پف کرد سریعا آنرا از داخل توستر خارج کنید و یک فویل آلومینیومی روی سطح قالب بکشید و مجددا درون فر قرار دهید تا روی کیک نسوزد. فویل را محکم نکنید تا هوا رد و بدل شود.
مرحله ۵: جلوگیری از خشک شدن کیک
هر کاری کنید کیک در توستر خشک می شود، برای جلوگیری از خشک شدن اطراف کیک اسفنجی می توانید یک کاسه استیل، پیرکس یا مسی که تا نیمه از آب جوش پر شده است، قرار دهید تا رطوبت ایجاد شده در توستر از خشک شدن کیک جلوگیری کند.
نکات طرز تهیه کیک اسفنجی
آرد مناسب کیک اسفنجی چیست ؟
مناسب ترین آرد برای پخت انواع کیک و شیرینی آرد ۳ صفر است که همه قنادی ها و شیرینی فروشی ها از آن استفاده می کنند. اگر می خواهید کیک پوک تر و ترد تری داشته باشید توصیه می شود که آرد خود را از فروشگاه های لوازم قنادی یا شیرینی پزی ها تهیه کنید. این آرد از آرد نانوایی ها سفیدتر ، ریزتر و نرم تر است و به همین دلیل برای پخت کیک اسفنجی مناسب تر است. استفاده از آرد نانوایی ها به دلیل اینکه این نوع آرد دارای مقداری سبوس گندم می باشد باعث می شود کیک سنگین شود.
هم زدن سفیده و زرده تخم مرغ
شاید خیلی ها فکر کنند تنها دلیل پف کردن کیک وجود بکینگ پودر در میان مواد آن است ولی اینطور نیست ، بکینگ پودر به پف کرن کیک کمک می کند اما تنها دلیل پف کردن کیک نیست. یکی از مهم ترین دلایل پفکی شدن کیک اسفنجی تخم مرغ است. اگر سفیده و زرده آن به خوبی هم زده نشوند کیک شما به خوبی پف نخواهد کرد. باید توجه داشته باشید زمانی که آرد را اضافه می کنیم نباید بیهوده مایه کیک را مخلوط کنیم چون این کار باعث خوابیدن پف سفیه تخم مرغ می شود.
باز کردن درب فر
یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود کیک شما پف نکند باز و بسته کردن های مکرر درب فر است که این مورد در میان آشپزهای مبتید بسیار شایع است. تا زمانی که ۳۰ دقیقه از زمان پخت نگذشته است به هیچ وجه درب فر را برای مشاهده کیک باز نکنید زیرار باعث می شود که کیک شما به اندازه کافی پف نکند.
معطل ماندن مایه کیک
این دلیل هم میان آشپزها مبتدی شایع است. زمانی که مایه کیک شما آماده می شود بلافاصله باید آنرا درون فر قرار دهید زیرار اگر بیش از حد برای قرار گرفتن در فر معطل شود دیگر پف نخواهد کرد. برای جلوگیری از این مشکل همیشه فر را از قبل روشن کنید تا زمان اماده شدن مایه کیک معطل نشوید.