شکل دهی مدرن با قالب اکستروژن الومینیوم
قالب اکستروژن الومینیوم بهعنوان یکی از پیچیدهترین قالبهای صنعتی، در تولید پروفیل آلومینیوم مورد نیاز صنایع مختلفی مانند صنعت الکترونیک، خودروسازی، ساختمانسازی و ... کاربرد زیادی دارد.
این قالبها دیسکهای فولادی ضخیم و دایرهای شکلاند که دارای یک یا چند دهانه برای ایجاد شکل نهایی پروفیل آلومینیوم هستند.
مقاومت بالا در برابر گرما، تحمل گرمای آلومینیوم مذاب، وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی، هزینه پایین ساخت، امکان تولید پروفیلهایی با طول عمر بالا و ... مهمترین ویژگیهای قالب اکسترود آلومینیوم محسوب میشود. در این مطلب قصد داریم راجعبه نحوه طراحی و ساخت قالب اکسترود در کارخانههای تولیدکننده این محصول صحبت کنیم.
مراحل طراحی و ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم به چه صورت است؟
آلومینیوم یکی از فلزات سبک است که در صنایع مختلف کاربردهای گستردهای دارد. این فلز با عناصر یا فلزات دیگر ترکیب شده و فرآوردههای آلومینیومی مقاومی را تولید میکند. یکی از مقاومترین فرآوردههای آلومینیومی پروفیل آلومینیوم است که با استفاده از قالب اکستروژن تولید میشود. این قالب، با متراکمسازی آلومینیوم در تولید پروفیلهای آلومینومی مورد نیاز صنایع در ابعاد و اندازههای سفارشی بهکار میرود. مراحل طراحی و ساخت قالب اکسترود آلومینیوم به شرح زیر است:
مرحله طراحی و رسم اولیه قالب بهصورت دستی روی کاغذ
اولین مرحله از مراحل طراحی و ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم این است که ابتدا طرح اولیه قالب را بهصورت دستی روی کاغذ تقشهکشی رسم میکنند.
مرحله پیادهسازی طرح قالب بهصورت سه بعدی با نرمافزار
در مرحله دوم طراحانی که دارای مدرک مهندسی نقشهکشی هستند، با کمک نرمافزارهای مخصوص طراحی صنعتی مانند اتوکد، سالید، کتیا، اینونتور و ... طرح روی کاغذ را بهصورت سهبعدی پیادهسازی میکنند. در طراحی سهبعدی با کمک نرمافزارهای طراحی صنعتی ابعاد و اندازهها بهطور کاملا دقیق مشخص خواهد شد. تعیین نوع فولاد و نوع آلیاژ برای تولید قالب اکستروژن آلومینیوم نیز در همین مرحله انجام میشود.
هر چه طراحی قالب باکیفیتتر باشد، قالب خروجی نیز از کیفیت بالایی برخوردار خواهد بود. در طراحی این نوع قالب باید مواردی مانند مشخص کردن ضخامت فولاد، اجتناب از لبههای تیز، استفاده از دندهها برای صاف کردن گوشههای گرد، یکنواخت نگهداشتن ضخامت فولاد تا حد ممکن رعایت شود.
مرحله برش فولاد برای ساخت قالب اکسترود آلومینیوم
بعد از مراحل طراحی اولیه قالب، طراحی سهبعدی آن توسط طراحان متخصص و تعیین فولاد و نوع آلیاژ نوبت به مرحله ساخت قالب میرسد. در این مرحله ابتدا باتوجهبه ابعاد و اندازههای مشخص شده در طرح سهبعدی قالب، فولاد را برش میدهند. اکثر کارخانههای برای تولید این قالب از فولاد گرمکار استفاده میکنند. از ویژگیهای فولاد گرمکار میتوان به مواردی مانند مقاومت بالا، استحکام کششی گرم بالا، مقاومت در مقابل ضربه و سایش و مقاومت در برابر شوکهای حرارتی بالا اشاره کرد.
مراحل تراشکاری، فرز CNC، وایرکات CNC و اسپارک CNC
بعد از برش فولاد نوبت به مرحله تراشکاری میرسد. این مرحله حتما باید توسط یک تیم حرفهای و متخصص با بالاترین دقت انجام شود. برای ماشینکاری شکل نهایی قالب اکستروژن آلومینیوم و همچنین قسمت موادخور یا همان داخل قالب از دستگاه فرز CNC استفاده میکنند. برای برش شکل نهایی پروفیل در فولاد به دستگاهی به نام وایرکات CNC برنامه میدهند. در مرحله بعدی برای برش شکل مقطع آلومینیومی در فولاد از دستگاهی به نام اسپارک CNC استفاده میکنند؛ البته این دستگاه زمانی کاربرد دارد که نتوان برخی از قسمتهای طراحی شده قالب را با دست برش زد.
مرحله سختکاری فولاد بهکاررفته در تولید قالب
در کارخانههای تولیدکننده قبل از اینکه قالب اکسترود را وارد مرحله بررسی و آزمایش کنند، آن را آبکاری یا سختکاری میکنند تا در مقابل عواملی مانند فشار و دمای بالا مقاومت بالایی داشته باشد. بعد از سختکاری نیز سنگکاری سطح قالب و همچنین در مرحله ماشینکاری فیلرکاری نیز انجام میشود.
مرحله مونتاژ و تست کیفیت قالب
در آخرین مرحله از مراحل طراحی و ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم، قالب مونتاژشده را تست میکنند تا ببینند پروفیل آلومینیومی که توسط آن ساخته میشود، از کیفیت لازم برخوردار است یا خیر. اگر پروفیلها کیفیت مدنظر مشتری را داشتند، قالب اکستروژن طبق سفارش مشتری در تعداد مشخص تولید میشود. اگر قالب مرحله تست را با موفقیت پشت سر نگذارد، کارشناسان فعال در واحد اصلاح قالب مشکلات آن را مورد بررسی قرار داده و اصلاح میکنند.
خرید بهترین قالب اکستروژن الومینیوم از شرکت صاناکو
در این مطلب شما را با مراحل طراحی و ساخت قالب اکسترود آلومینیوم آشنا کردیم. یکی از بهترین شرکتهای فعال در حوزه تولید این نوع قالب شرکت صاناکو است. این شرکت با نخبگان و اساتید دانشگاهی کشور همکاری دارد و با کم کردن فاصله بین علوم آکادمیک و تولید پروفیلهای صنعتی آلومینیوم نقش بهسزایی در تولید باکیفیتترین قالبهای اکستروژن آلومینیوم کشور ایفا میکند. طراحی و ساخت قالب اکستروژن الومینیوم جهت تکمیل زنجیره تولید قطعات و پروفیل های الومینیومی در این شرکت انجام میپذیرد . ساخت قالب های سفارشی اکسترود الومینیوم و تولید پروفیل های صنعتی الومینیوم برخی از خدمات ارائه شده در این شرکت است.
بهرهگیری از نیروهای متخصص و حرفهای، استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات و ماشینآلات صنعتی، باکیفیت بودن جنس فولاد، نوع سبک و طراحی قالب، نوع عملیات آبکاری و نیتراسیون قالب اکسترود آلومینیوم عواملی هستند که در کیفیت و طول عمر محصولات شرکت صاناکو تاثیر زیادی دارد. محصولات این شرکت از لحاظ کیفیت قابلیت رقابت با محصولات خارجی را دارند.