رابطه خواب کافی با فشار خون!
در این مقاله در مورد رابطه خواب کافی با فشار خون میخوانید.
دکتر آگوستو سزار فریرا دِ موراِس، نویسنده اول این مطالعه و استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه علوم بهداشت تگزاس در هیوستون، توضیح داد: “اختلالات خواب میتواند منجر به تغییراتی در پاسخ استرس بدن، از جمله افزایش سطح هورمونهای استرس مانند کورتیزول شود که به نوبه خود میتواند فشار خون را افزایش دهد.”
همانطور که محققان اشاره کردند، فشار خون بالا میتواند نوجوانان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. دادهها نشان میدهند که در سالهای 2018 تا 2020 حدود 1.7 درصد از نوجوانان آمریکایی (با میانگین سنی 14 سال) به فشار خون بالا مبتلا بودهاند و این رقم تا سالهای 2020 تا 2022 به 2.9 درصد افزایش یافته است.
این مطالعه جدید بر اساس همان دادهها انجام شده است و شامل بیش از 3,300 نوجوان میشود که از فیتبیت برای ردیابی فعالیت روزانه و میزان خواب شبانهشان، از جمله خواب REM (خواب عمیق) استفاده کردهاند.
نتایج این مطالعه نشان داد نوجوانانی که شبانه 9 تا 11 ساعت خواب میکردند، 37 درصد کمتر از سایرین در معرض ابتلا به فشار خون بالا بودند.
مارتین ما، دانشجوی تحصیلات تکمیلی و یکی از نویسندگان این مطالعه، به راههای بهبود خواب در دوران نوجوانی اشاره کرد: برنامههای خواب منظم، کاهش استفاده از صفحهنمایش قبل از خواب، و ایجاد محیطی آرام و ساکت برای خواب میتواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.او افزود: اگرچه نویز محیطی در این مطالعه تاثیر مستقیمی بر فشار خون بالا نداشت، حفظ یک محیط خواب آرام و ساکت همچنان برای سلامت عمومی اهمیت دارد.