//
کدخبر: ۲۴۷۶۲۲ //

توصیه‌های طلایی برای اهدای خون

اهدای خون، اهدای دوباره زندگی به یک فرد دیگر است و البته فوایدی هم برای فرد اهداکننده دارد.

توصیه‌های طلایی برای اهدای خون
به گزارش فرتاک نیوز،

  یکی از آسان‌ترین راه‌های همدلی و انسان دوستانه برای کمک به هموطنان اهدای خون است. زیرا با این کار علاوه بر حیات و سلامتی دیگران سلامت خود را هم تضمین می‌کنیم. در ادامه این مطلب  شما را با برخی از فواید این عمل انسان دوستانه آشنا می‌کنیم.

جلوگیری سرطان

یکی از فواید اهدای خون جلوگیری از  سرطان است. عارضه سرطان بر اثر میزان بالای آهن در خون ایجاد می‌شود. به همین علت با خون دادن می‌توان سطح آهن را کنترل کرد و خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند  روده، ریه، گلو، حنجره و خون را کاهش داد.

کاهش حملات قلبی - عروقی

از دیگر فواید خون دادن می‌توان به کاهش حملات قلبی اشاره کرد. اهدای خون باعث بازسازی خون شده و همچنین با روان سازی آن موجب جلوگیری از تجمع چربی در دیواره‌های عروقی می‌شود. به همین علت این عمل خیرخواهانه می‌تواند باعث پیشگیری از حملات قلبی و عروقی شود.

پیشگیری از مشکلات کبد

 کبد یکی از اندامی است که در سم زدایی، سوخت و ساز و تصفیه خون بدن تاثیر بسزایی دارد . هموطنان با خون دادن منظم می‌توانند از صدمات کبدی به دلیل وجود آهن زیاد جلوگیری کرده و سلامت کبد خود را تضمین کنند.

کاهش عارضه دیابت نوع ۲

از فایده دیگر اهدای خون می‌توان به کاهش خطر ابتلا به عارضه نوع2 اشاره کرد. این نوع دیابت بر اثر کم تحرکی ایجاد شده و همچنین موجب بالا رفتن مقاومت سلول‌های بدن نسبت به انسولین می‌شود.  

جلوگیری از هموکروماتوز

 هموکروماتوز به دلایل ژنتیکی، ارثی، کم خونی، جذب زیاد آهن توسط بدن یا اختلالات دیگر ایجاد می‌شود. خون دادن منظم ممکن است در پایین آمدن مقدار آهن کمک بسزایی کند. به همین ترتیب از بروز عارضه هموکروماتوز هم پیشگیری  می‌کند.

کاهش کلسترول بد

از خاصیت‌های دیگر اهدای خون می‌توان به کاهش کلسترول بد اشاره کرد. هنگامی که کلسترول بد به اکسید تبدیل و موجب انسداد در رگ‌های خونی می‌شود، با خون دادن منظم، افراد می‌توانند باعث کاهش کلسترول بد در بدن خود و باز شدن عروق بدن شوند.

جلوگیری از پیری زودرس

اهدای خون موجب تعادل، تناسب کلی بدن و ذهن خلاق می‌شود و تمرکز، کاهش استرس و اظطراب، تندرستی و همچنین پیری زودرس  را در پی دارد.

بهبود سریع روند ترمیم زخم

یکی از خاصیت‌های مهم این عمل انسان دوستانه، بهبود سریع روند ترمیم زخم است. اهدای خون با کاهش سلول‌های خونی مقابله می‌کند و کم شدن سلول‌های خون را جبران می‌کند و همین امر منجر به سرعت بخشی در درمان و بهبود زخم می‌شود.

چکاپ رایگان

هموطنانی که این عمل خیرخواهانه و انسان دوستانه را انجام می‌دهند، می‌توانند به طور رایگان آزمایش‌ها و چکاپ کامل شوند و از سلامتی خود اطمینان حاصل کنند.

توصیه‌هایی برای اهدای خون

افراد باید قبل از انتقال و اهدای خون با پزشک متخصص خود مشورت کنند و در صورت رضایت پزشک، خون خود را انتقال دهند.

هموطنان عزیز باید توجه داشته باشند که اهدای خون در سال بیش‌تر از ۳ بار انجام نشود.

بانوان هر ۴ تا ۵ ماه یک بار خون خود را اهدا کنند و مردان هم هر ۳ ماه یک بار باید انتقال بدهند.

وزن افرادی که خواستار اهدای خون هستند باید حداقل ۵۳ کیلوگرم باشد. هموطنان تا ۲ ساعت پس از اهدا و انتقال خون باید به مقدار زیادی از نوشیدنی‌ها استفاده کنند و تا یک روز بعد از خون دادن از هرگونه کار سخت و سنگین اجتناب کنند.

چه اشخاصی نباید خون بدهند

 افراد زیر ۱۸ و بالای ۵۰ سال.

 افرادی که بیماری‌های قلبی عروقی صرع و آلرژی دارند.

معتادان یا افرادی که بیماری‌های خاص دارند، همچنین اشخاصی که کم خونی دارند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۴۷۶۲۲ //
ارسال نظر