سقوط سهم اوپک از واردات نفت هند
سهم نفت خاورمیانه در واردات نفت هند در ماه مه به پایینترین میزان در ۲۵ ماه گذشته سقوط کرد.
هند که سومین واردکننده بزرگ نفت است، در مارس از پالایشگاههای دولتی خواسته بود منابع واردات نفت را متنوع کنند. این درخواست در واکنش به امتناع تولیدکنندگان اوپک به سرکردگی عربستان سعودی از تسهیل محدودیت عرضه صورت گرفت.
هند که سومین اقتصاد بزرگ آسیاست، در ماه مه حدود ۴.۲ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد که پایینتر از ماه پیش بود اما ۳۱.۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش داشت. سهم خاورمیانه از واردات نفت هند در ماه مه به ۵۲.۷ درصد کاهش یافت که پایینترین میزان از آوریل سال ۲۰۱۹ بود و در مقایسه با ۶۷.۹ درصد در آوریل کمتر بود.
واردات از عربستان سعودی که دومین صادرکننده بزرگ نفت به هند بعد از عراق بود، حدود یک چهارم نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت. واردات از امارات متحده عربی هم به میزان ۳۹ درصد کاهش یافت و این کشور در میان صادرکنندگان بزرگ نفت به هند، از جایگاه سوم به هفتم نزول کرد.
خرید کمتر نفت از خاورمیانه، سهم اوپک از واردات نفت هند را به رکورد پایینی رساند. در عوض پالایشگاههای هندی به واردات از آمریکای لاتین، ایالات متحده و مدیترانه به عنوان جایگزینی برای نفت خاورمیانه پرداختند.
احسان الحق، تحلیلگر بخش تحقیقات و پیش بینی های رفینیتیو گفت: هندیها در مارس با این انتظار که تقاضای داخلی برای بنزین در ماههای آینده بهبود پیدا می کند، حجم بالاتری نفت آمریکا را که بازدهی بنزین خوبی دارد خریداری کرده بودند.
تقاضای قوی برای نفت سبک، جایگاه نیجریه را در میان صادرکنندگان نفت به هند دو رتبه بالا برد و به رتبه سوم در ماه مه رساند.
پالایشگاههای هندی خصوصی ریلاینس اینداستریز و نایارا انرژی خرید نفت سنگین کانادا را به رکورد ۲۴۴ هزار بشکه در روز رساندند که معادل حدود شش درصد از کل واردات نفت هند بود.
بر اساس گزارش رویترز، آمار ورود نفتکشها واردات بالاتر را برخلاف آمار دولتی اولیه نشان داد، زیرا طوفانها در خط ساحلی هند در ماه گذشته تخلیه محموله ها را به تاخیر انداخته بود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.