خواص فوق العاده دارچین؛ از درمان دندان درد تا جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست
دارچین از دیرباز به عنوان یک ادویه محبوب شناخته میشود و بسیاری از افراد نیز مایلند دارچین را در رژیم غذایی خود بگنجاند.
دارچین را میتوان یک داروی کمتر شناخته شده دانست. دارویی که ما اکنون تنها به ۶ خاصیتش میپردازیم.
شاید حیرت انگیزترین و مهیجترین مزیت مصرف روزانه دارچین، تأثیر آن بر دیابت نوع ۲ باشد. این امر میتواند با کاهش فشار خون و بهبود حساسیت به انسولین به مدیریت این بیماری کمک کند. برخی ترکیبات موجود در دارچین میتوانند از اثرات انسولین تقلید کرده و به تنظیم قند خون کمک کنند، عملکردی که برای مبتلایان به دیابت بسیار مهم است.
کلسترول را کاهش میدهد
برخی مطالعات نشان میدهد که دارچین ممکن است به کاهش سطح LDL (کلسترول بد) و افزایش سطح HDL (کلسترول خوب) کمک کند. به طور خاص، دارچین ممکن است بتواند فعالیت آنزیمی را که باعث تولید کلسترول میشود، کاهش دهد، بنابراین میزان اسیدهای چرب موجود در خون را کاهش میدهد.
التهاب را کاهش میدهد
سینامالدئید یک ترکیب باورنکردنی است که بو و طعم خاصی به دارچین میبخشد و همچنین میتواند تورم را تسکین داده و از جمع شدن پلاکتهای خون جلوگیری کند. ویژگیهای ضد التهابی این ماده در اینجا متوقف نمیشود. همچنین میتواند برخی از مواد مرتبط با رشد غیر طبیعی سلول را مسدود کرده و در نتیجه خطر بیماری را کاهش دهد.
خوشبوکننده دهان
بسیاری از طرفداران آدامس، آدامس دارچینی را دوست دارند، زیرا دارچین شامل سینامالدئید است که باکتریهای دهان را از بین میبرد. با جوشاندن ۵ چوب دارچین در ۱ فنجان آب میتوانید از مایع مانند دهان شویه معمولی استفاده کنید.
به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند
آنتیاکسیدانها از این جهت مهم هستند که به بدن کمک میکنند و استرس اکسیداتیو را کاهش میدهند، ثابت شده است که کمبود آنتی اکسیدانها به سلولها آسیب میرساند و تقریباً در هر بیماری مزمن از جمله دیابت نوع ۲ نقش دارد. با کمال تعجب، توانایی آنتی اکسیدانی دارچین نسبت به بسیاری از غذاهای فوق العاده شناخته شده برتر است.
کاهش علائم پیری
با افزایش سن پوست، کلاژن و الاستین کمتری تولید میشود، پروتئینهایی که به صاف و لطیف نگه داشتن پوست کمک میکنند. بسیاری از لوسیونها و کرمها ادعا میکنند که به افزایش تولید این پروتئینها کمک میکنند، اما عصاره دارچین ممکن است بدون کمک مواد شیمیایی، این کار را انجام دهد.
برای زیبایی و سلامت دارچین خواص بسیار دارد
دارچین ادویهای است که شاید همه از خواص و مزایای سلامتی آن آگاه باشند، جلوگیری از آلزایمر، جلوگیری از بیماریهای قلبی، کمک به بهداشت دهان، درمان سرماخوردگی و دندان درد و... از مزایای دارچین است.
در یک دورهای دارچین حتی بیشتر از طلا ارزش داشت؛ این ادویه، یکی از قدیمیترین ادویههای شناخته شده است در واقع این ادویه محبوب پر از مزایا برای سلامتی است که شما را متعجب خواهد کرد. دارچین، این ادویه خوش طعم دارای خواص و فواید بسیاری میباشد، مخلوطی از دارچین عسل درمان بسیاری از بیماریها میباشد، همچنین از دارچین میتوانید برای کاهش وزن استفاده کنید، اما این تنها مورد از فواید و خواص دارچین نیست که در این بخش خواهید خواند.
مزایای سلامتی دارچین:
۱. کنترل قند خون:
بعضی مطالعات اشاره کرده اند که این ادویه به مقاومت بدن انسولینیها کمک میکند. به همین دلیل است که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت، از این ادویه برای کنترل قند خون خود استفاده میکنند. میتوانید دارچین را به شکل چای یا بعنوان مکمل مصرف کنید.
۲. دارچین برای کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید:
دارچین میتواند به طور غیرمستقیم قند و چربی بدن را کنترل کند و یا حتی کاهش دهد. مصرف دارچین، با کاهش سطح کلسترول بد، بنام LDL و تری گلیسیرید و افزایش سطح کاسترول خوب بنام HDL، همراه است.
۳. دارچین برای جلوگیری از بیماری آلزایمر:
مطالعات و تحقیقات نشان داده است که عصاره دارچین میتواند به پیشگیری از آلزایمر کمک کند و تاثیرگذار باشد. دو ترکیب موجود در آن، بنام اپیکاتچین و سینامالدهاید، ممکن است به مبارزه با از دست دادن حافظه کمک کند و همچنین از رشد رشتهای در سلولهای مغزی که عامل آلزایمر هستند، جلوگیری میکند.
۴. دارچین برای جلوگیری از عفونت:
یکی از مزایای دارچین، توانایی بی نظیر آن در جلوگیری از عفونت مخمر ماوم در برابر دارو است. به دلیل خواص ضدباکتری، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد عفونی کننده اش، در درمان عفونتهای داخلی و خارجی مفید است و از ایجاد میکروبها در مثانه نیز، به خوبی جلوگیری میکند.
۵. دارچین برای تقویت عملکرد بدن با دارچین:
دارچین به بهبود وضوح و هوشیاری روانی بدن کمک میکند. برای بهتر شدن فعالیت مغز، این ادویه را ببویید. عطر آن میتواند عملکرد شناختی را افزایش دهد و توجه و حافظه کاری را بهبود میبخشد.
۶. دارچین برای جلوگیری از بیماریهای قلبی:
دارچین، به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، میتواند از قلب و شریانهای اطراف آن در برابر عفونت و آسیبها محافظت کند.
۷. دارچین برای بهبود گردش خون:
این ادویه به بهبود گردش خون کمک میکند، و همان طور که میدانید، با افزایش گردش خون، اثرات درد نیز به طور قابل توجهی کاهش مییابد. همچنین گردش خون خوب، باعث گسترش اکسیژن به سلولهای بدن میشود و فعالیتهای متابولیک را بالا میبرد. شما با استفاده از دارچین میتوانید خطر ابتلا به حملات قلبی را به میزان زیادی کاهش دهید.
۸. کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، میتواند سفتی و سختی ماهیچهها و مفاصل را از بین ببرد. دارچین برای بازیکنان ورزشی و افراد مبتلا به آرتریت توصیه میشود و همچنین برای تسکین سردردهایی که از سرماخوردگی ایجاد میشود نیز تاثیرگذار است.
۹. جلوگیری از سرطان با دارچین:
تحقیقات نشان داده است که دارچین میتواند رشد سلولهای سرطانی را کاهش دهد. وقتی که دارچین را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانید، میتواند از سرطان جلوگیری کند و رشد سلولهای لنفوم و لوسمی را نیز کاهش دهد.
همچنین ادعا شده است که دارچین میتواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و میتواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.
۱۱. جلوگیری از خونریزی با دارچین:
دارچین میتواند به طور طبیعی، خونریزی بیش از حد را متوقف کند و روند بهبودی را تسریع میبخشد.
۱۲. کمک به بهداشت دهان و دندان با دارچین:
دارچین یک عنصر محبوب در آدامس و دهانشویهها است. خواص ضدالتهابی دارچین میتواند از دندانها و لثه در برابر صدمه و آسیب محافظت کند و همچنین تنفس و بوی بد دهان را نیز از بین میبرد.
۱۳. دارچین برای کنترل و دفع حشرات:
دارچین میتواند بسیاری از حشرات را دفع کند. شما میتوانید تکههایی از دارچین را در قسمتهای مختلف خانه قرار دهید، تا بتواند حشرات را از آنجا دور کند.
۱۴. درمان سرفهها و سرماخوردگیهای معمول با دارچین:
دارچین در طب چینی بعنوان یک درمان طبیعی برای سرفه و سرماخوردگی مورد استفاده قرار میکیرد؛ که شما میتوانید دستور زیر را برای تهیه آن اجرا نمایید:
یک تکه چوب دارچین را به آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید در حدود ۲ دقیقه به جوش آید، سپس چوب دارچین را از آن خارج کنید و آن را مانند چایهای دیگر بنوشید و لذت ببرید.
شما میتوانید این چای را دو بار در روز مصرف کنید. در حالی که سرماخوردگی شما بیش از ۳ روز ادامه پیدا کرد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
۱۵. درمان دندان درد با دارچین:
۵ قاشق چای خوری عسل را با یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنیدو تکهای از آن را روی قسمت آسیب دیده دندانتان بگذارید. این روند را دو الی سه بار در روز تکرار کنید، تا احساس درد شما کاهش یابد.
۱۶. کمک به هضم غذا و رفع مشکلات گوارش با دارچین:
دارچین نه تنها به غذا عطر و طعم میدهد، بلکه به هضم آن نیز کمک میکند. همچنین برای از بین بردن حالت تهوع، استفراغ، اسهال، ناراحتی معده و نفخ نیز مفید است.
۱۷. از بین برنده باکتریهای ایکولای با دارچین:
دارچین به دلیل خواص ضد میکروبی که دارد، با باکتریها مبارزه میکند. پراکسیدهیدروژن را با روغن دارچین ترکیب کنید و میتوانید آن را در آب میوه هایتان بربزید و بنوشید.
۱۸. دارچین برای کمک به درمان بیماری PMS:
دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS میباشد. در مطالعهای نشان داد، زنانی که روزانه ۵ الی ۶ میلی گرم منگنز مصرف میکنند، کمتر دچار تغییرات خلقی میشوند. نتایج نشان داد که گنجاندن رژیم غذایی منگنز در زنان میتواند علائم مختلف این بیماری را در آنها کم کند.
۱۹. دارچین برای کمک به بهبود و تقویت روحیه:
دارچین بهترین درمان برای افسردگیهای زمستانه است، همچنین مطالعاتی نشان داد که بوی دارچین میتواند تحریک پذیری و اضطراب را نیز کاهش دهد.
۲۰. دارچین برای حجم دهندگی لب:
به جای جراحی کردن و یا تزریق ژل، میتوانید در خانه از دارچین استفاده نمایید. برای این کار یک تکه دارچین را روی لبهایتان بگذارید و چند ثانیه صبر کنید، تا زمانی که حس تندی و سوزش ان کاهش یابد سپس بشویید و بعد، روی لبهایتان وازلین را اعمال نمایید.
۲۱. دارچین برای کمک به تحریک و افزایش رشد مو:
با مصرف منظم دارچین، میتوانید از ریزش مو جلوگیری کنید. اگر پوست سر شما حساس نیست، میتوانید دو قاشق غذاخوری عسل و نیم فنجان روغن زیتون گرم را با دارچین ترکیب نمایید و روی سرتان اعمال کنید. برای غلیظتر شدن این ترکیب، میتوانید تخم مرغ را نیز به آن اضافه کنید و سپس موهایتان را با رطوبتی که دارد شانه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه، با شامپو و آب ولرم بشویید.
۲۲. ماسک صورت دارچین برای از بین بردن آکنه:
شما میتوانید ۳ قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق دارچین ترکیب نمایید و سپس آنرا روی صورتتان اعمال نمایید. دارچین، ر باکتریهای تحریک کننده آکنه را متوقف میکند و عسل نیز باعث سفید شدن و طراوت پوست میشود، ۱۰ دقیقه بعد از اعمال این ترکیب، صورتتان را با آب گرم بشویید و بعد به آرامی خشک نمایید.
۲۳. اسکراب پوستهای خشک با دارچین:
هیچ کس دوست ندارد که پوستی خشک و سرخ داشته باشد، بنابراین میتوانید با حذف سلولهای مرده پوستتان نرمی و درخشش را به آن بازگردانید؛ که برای این کار میتوانید دارچین، بادام، روغن زیتون عسل و نمک دریا را با هم مخلوط کنید؛ و روی صورتتان اعمال نمایید.
۲۴. دارچین خوش بو کننده نفس است:
اگر از بوی بد دهان خود رنج میبرید، میتوانید دارچین را مصرف کنید.
دارچین نفس را خوش بو میکند
۲۵. دارچین برای جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست:
خورشید باعث تولید گلیکاسیون میشود که چروک شدن را حاصل مینماید، عصاره دارچین تولید این ماده را کاهش میدهد؛ بنابراین سرعت روند پیری را کم میکند.
۲۶. دارچین برای مدیریت و کنترل وزن:
همان طور که قبلا ذکر شد، مصرف منظم دارچین میتواند کلسترول و میزان قند خون را کنترل مند، بنابراین قادر به متابولیزه کردن کربوهیدرات ها، سوزاندن چربیها و کاهش وزن طبیعی کمک میکند.
۲۷. دارچین برای کاهش اضطراب و استرس:
افرادی که از اضطراب و نگرانی دائم رنج میبرند، میتوانند چای دارچین را به دلیل خواص آرامش بخشش، بنوشند.
۲۸. دارچین برای درمان اگزما:
طبق تحقیقات، ثابت شده است که اعمال ترکیب یک قاشق دارچین با عسل، بر روی پوست میتواند اگزما را درمان کند.
۲۹. دارچین برای کاهش کلسترول بد خون:
غذاهای مختلفی که امروزه مردم استفاده میکنند، چرب است و دارای کلسترول و چربیهای ناسالم هستند، که با گذشت زمان، منجر به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند و همانطور که در بالا ذکر شد، دارچین میتواند کلسترول بد را کاهش دهد و از التهاب بافتهای داخلی جلوگیری میکند و در کل میزان خطر حملات قلبی را کم میکنند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.