//
کدخبر: ۳۷۰۴۳۱ //

واکسن آنفلوآنزا بزنیم؟

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان اعلام کرد: اگرچه واکسن سالانه آنفلوآنزا صدرصد مؤثر نیست اما همچنان بهترین دفاع در برابر آن به شمار می رود بنابراین تزریق واکسن آنفلوآنزا بهترین و مؤثرترین راه پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از این بیماری است.


واکسن آنفلوآنزا بزنیم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

سیدجلال‌الدین بطحایی در رابطه با بیماری آنفلوآنزا توضیح داد: کودکان خردسال زیر پنج سال و به ویژه کودکان زیر ۱۲ ماه، بزرگسالان بالای ۶۵ سال، ساکنان خانه های سالمندان، سایر مراکز مراقبت طولانی مدت، زنان باردار و زایمان کرده(تا مدت زمان دو هفته پس از زایمان)، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند آسم، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، بیماری کبد و دیابت و افراد چاق که شاخص توده بدنی(BMI) آنها ۴۰ یا بالاتر جزء افرادی هستند که با بیشترین خطر بروز عوارض جانبی آنفلوآنزا مواجه می‌شوند.

وی اظهار کرد: آنفلوآنزا یک عفونت ویروسی است که سیستم تنفسی فرد شامل بینی، گلو و ریه ها را مورد تهاجم قرار می دهد. در بیشتر موارد آنفلوآنزا به خودی خود برطرف می شود اما گاهی اوقات آنفلوآنزا و عوارض آن می تواند کشنده باشد.

بطحایی افرود: آنفلوآنزا در ابتدا ممکن است با داشتن علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه و گلودرد مشابه سرماخوردگی به نظر برسد اما سرماخوردگی معمولاً به آرامی بروز می کند در حالیکه آنفلوآنزا به طور ناگهانی روی می دهد و با اینکه سرماخوردگی می تواند آزاردهنده باشد اما معمولاً آنفلوآنزا حس بسیار بدتری ایجاد می کند.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان علائم و نشانه های شایع آنفلوآنزا را شامل مواردی چون تب بالای ۳۸ درجه سانتی گراد، درد عضلانی، لرز و عرق، سردرد، سرفه خشک و مداوم، خستگی و ضعف، گرفتگی بینی و گلودرد دانست.

بطحایی اضافه کرد: اگرچه واکسن سالانه آنفلوآنزا صدرصد مؤثر نیست اما همچنان بهترین دفاع در برابر آن به شمار می رود بنابراین تزریق واکسن آنفلوآنزا بهترین و مؤثرترین راه پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از این بیماری است.

وی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوآنزا بیش از ۸۰ سال است که برای پیشگیری و کاهش مرگ ومیر ناشی از این بیماری استفاده می شود، خاطرنشان کرد: اثربخشی واکسن آنفلوآنزا بسته به عوامل مختلفی مانند سن و سلامت گیرنده واکسن متفاوت است و واکسیناسیون علیه آنفلوآنزا به طور مؤثری از بستری شدن مجدد، مراجعات سرپایی و میزان بستری شدن در بیمارستان به علت بیماری آنفلوآنزا جلوگیری می کند.

بطحایی تصریح کرد: اولویت های اول تزریق واکسن آنفلوآنزا شامل کارکنان شاغل در بیمارستان ها، آزمایشگاه های تشخیصی و تحقیقاتی با اولویت آزمایشگاه های ویروس شناسی دولتی و دانشگاهی، نظام بهداشتی کشور شاغل در واحدهای تحت پوشش شامل خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت، مراکز جامع خدمات سلامت، بیماران HIV\AIDS و بیمارانی که به هر علتی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، است.

وی ادامه داد: اولویت دوم تزریق واکسن با افرادی است که دچار بیماری های مبتلا به بدخیمی یا بدون شیمی درمانی یا رادیوتراپی، گیرندگان پیوند، دیالیزی، تالاسمی ماژور، آنمی سیکل سل و هموفیلی تحت پوشش دانشگاه و سایر گروه ها براساس اعلام وزارت بهداشت است.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: افراد در گروه سنی شش ماه تا ۱۸سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین و یا داروهای حاوی سالیسیلات هستند، مشمول دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند و به کلیه مسافران که قصد سفر به سایر کشورها را دارند نیز برای کاهش خطر ابتلا به آنفلوآنزا توصیه می شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۰۴۳۱ //
ارسال نظر
 
  • مهرشاد

    ما داریم از گرسنگی میمیریم تو میگی واکسن ؟ بابا زندگیمون فنا شد