درمان بیخوابی | کشف روش ساده و جدید برای درمان بیخوابی
محققان دانشگاه ریکیاویک در ایسلند در نتیجه تحقیقات خود دریافتهاند افرادی که به طور مداوم حداقل دو بار یا بیشتر در هفته ورزش میکنند کمتر در معرض خطر بیخوابی قرار دارند و از شش تا نه ساعت خواب راحت در هر شب برخوردار خواهند بود.
نتایج این تحقیق در نشریه «بی ام جی اوپن» انتشار یافته است. به گزارش مدیکال نیوز تودی، دکتر ارلا بیورنشدوتیر، استاد و محقق دپارتمان روانشناسی در دانشگاه ریکیاویک در ایسلند و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: ورزش به طور گسترده به عنوان یکی از اجزای کلیدی یک سبک زندگی سالم با فواید سلامت جسمی و روانی متعدد شناخته شده است.
او در باره انگیزهاش از انجام این تحقیق گفت: با توجه به همپوشانی قابل توجهی که بین سطوح فعالیت بدنی و کیفیت خواب وجود دارد، پتانسیل ورزش برای تأثیر مثبت بر نتایج خواب در افراد مبتلا به بیخوابی، من را مجذوب خود کرد.
دکتر ارلا بیورنشدوتیر ادامه داد: در نهایت با هدف گسترش گزینههای درمانی و ترویج رویکردهای جامع برای سلامت خواب و رفاه روانی، تصمیم به مطالعه درباره رابطه بین ورزش و خطر بیخوابی گرفتم.
او افزود: از طریق تحقیقات در این زمینه، هدف من این است که افراد مبتلا به بی خوابی را توانمند کنم تا نقش فعالی در درمان خود داشته باشند و کیفیت کلی زندگیشان را افزایش دهند.
برای این مطالعه، دکتر بیورنشدوتیر و تیم او به دادههای ۴.۳۳۹ شرکتکننده در «بررسی سلامت تنفسی جامعه اروپا» دسترسی پیدا کردند. این شرکت کنندگان در مطالعه به سؤالاتی در مورد فعالیت بدنی خود در ابتدا و سپس به پرسشهایی درباره فعالیت بدنی، علائم بی خوابی، مدت زمان خواب و خواب آلودگی در طول روز طی یک پیگیری ۱۰ ساله پاسخ دادند.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که حداقل دو بار یا بیشتر در هفته ورزش میکردند، ۴۲ درصد کمتر در معرض مشکلات به خواب رفتن بودند. علاوه بر این، ۲۲ درصد از این شرکت کنندگان کمتر احتمال داشت که علائم بی خوابی داشته باشند و ۴۰ درصد نیز بعید بود که دو یا سه علامت بی خوابی را گزارش کنند.
بیورنشدوتیر گفت: در حالی که من کاملاًاز یافتههای مربوط به تأثیر مثبت ورزش منظم بر کیفیت خواب شگفتزده نشدم، بزرگی تأثیرات مشاهده شده در مطالعه باعث شد نگرش جدیدی در درمان بی خوابی پیدا کنم.
او افزود: ورزش از دیرباز به عنوان سنگ بنای یک سبک زندگی سالم شناخته شده است که فواید فیزیولوژیکی و روانی بیشماری دارد. با توجه به نقش آن در تقویت آرامش، کاهش استرس و تنظیم ریتم شبانهروزی، منطقی است که فعالیت بدنی منظم با بهبود نتایج خواب مرتبط است.
مشکلات خواب یک نگرانی رایج در سراسر جهان است. محققان تخمین می زنند که حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان به اختلال بیخوابی مبتلا هستند و ۲۰ درصد دیگر علائم بیخوابی گاه به گاه را تجربه می کنند.
نداشتن خواب با کیفیت کافی در هر شب می تواند خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲، افسردگی، اضطراب، مشکلات گوارشی، و سرطان را افزایش دهد.
تحقیقات قبلی نیز نشان میدهد راههایی برای بهبود کیفیت خواب افراد از جمله پیروی از یک رژیم غذایی سالم، کنترل مصرف کافئین، ترک سیگار و افزایش فعالیت روزانه وجود دارد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.