چرا شستن مرتب حوله ها توصیه میشود؟
وقتی رطوبت بدنتان را با حوله خشک میکنید، هم آب و هم میکروبها و سایر ترشحات همچون بقایای سلولهای مرده پوست از سطح بدنتان به حوله منتقل شده و در آن ساکن میشوند.
وقتی رطوبت بدنتان را با حوله خشک میکنید، هم آب و هم میکروبها و سایر ترشحات همچون بقایای سلولهای مرده پوست از سطح بدنتان به حوله منتقل شده و در آن ساکن میشوند.
متخصصان معتقدند به محض استفاده از حوله حمام و دستشویی، سطح آن به محلی مناسب برای رشد باکتریها، قارچها، سلولهای مرده پوست و میکروبهای دیگر تبدیل میشود.
در حالیکه بسیاری از این میکروبها برای بدن ضرری ندارند، اما وجود آنها روی سطح حوله عامل آلودهکننده است. حوله ظاهراً تمیزی که از آن استفاده میکنید ممکن است در اصل کثیف و مشکل زا باشد، اگر مدت زیادی آن را نشسته باشید.
در حالی که بسیاری از میکروبهای موجود در حوله شما ممکن است به بدنتان آسیبی نرسانند، ولی به هر حال وجود دارند و با استفاده از حوله به بدنتان منتقل شده و احتمالا بسرعت هم تکثیر میشوند. حوله میتواند یک محل مناسب برای رشد انواع باکتری، قارچ، سلولهای مرده پوست، بزاق و ترشحات ادراری باشد و بسیاری از انواع میکروبها را در خود جای دهد.
در واقع حوله فضایی ایدهآل برای میکروبها است، چرا که در برگیرنده تمام شرایط لازم برای حیات آنها شامل آب، دمای گرم، اکسیژن، عامل تغذیهای و PH خنثی است.
وقتی رطوبت بدنتان را با حوله خشک میکنید، هم آب و هم میکروبها و سایر ترشحات همچون بقایای سلولهای مرده پوست از سطح بدنتان به حوله منتقل شده و در آن ساکن میشوند. ذرات معلق هوا نیز روی آن مینشیند و غذا و رطوبت مناسب برای رشد میکروبها فراهم میآید. وقتی حوله با بدن تماس پیدا میکند،
میکروبها و قارچهای روی پوست به آن منتقل میشوند و در صورتی که حوله مرطوب بماند و در محل مناسب خشک نشود، شرایط رشد و تکثیر میکروبها فراهم میشود. بنابراین نکته مهم، خشک کردن حوله در محل مناسب است که از انتقال آنها جلوگیری میکند. همچنین هر ۳ تا ۴ روز یکبار یا هر زمان که حوله نمناک به نظر میرسد، قبل از اینکه بدبو شود و یا در صورتی که شما بیمار هستید، باید حوله شسته شود.
میکروب های خطرناک حوله
متخصصان هشدار دادند میکروبهای نهفته در حوله کثیف، بدترین عامل شیوع میکروب ها در فضای خانه است. از آنجا که سطح حوله برای مدت زمان طولانی مرطوب باقی میماند، موجب حفظ بقای باکتری می شود. همچنین حولهها اغلب در پرمیکروبترین نقاط خانه استفاده میشوند.
متخصصان دانشگاه آریزونا در بررسیهای خود مشاهده کردند باکتری «کولیفرم» که در مدفوع موجود است و میتواند موجب شیوع مسمومیت غذایی و اسهال شود، در ۸۹ درصد دستمالهای مورد استفاده در آشپزخانه و باکتری «E.Coli» در بیش از ۲۵ درصد حولهها وجود دارد. به گفته کارشناسان، حولهها بیش از دیگر وسایل خانه محل مناسبی برای رشد و بقای باکتریها هستند.
این امکان وجود دارد پس از خشک کردن ظرفهایتان با حوله، آلودگی را به مواد غذایی منتقل کنید و در نهایت به آلودگی بدن و بروز بیماری منجر شود.
در صورتی که بوی بدی از حولهتان استشمام می کنید، نشان میدهد میکروبها در حال رشد کردن در آن هستند. پس باید آن را بشویید. البته بسختی میتوان گفت میکروبهایی که روی حوله رشد میکنند مضرند، زیرا اغلب میکروبها در محیط خانه خطرناک نیستند، اما اگر حوله شخصی تبدیل به حوله اشتراکی شود،
احتمال اینکه ظرفیت بالقوهای برای تماس بدن شما با میکروارگانیسمهایی ناآشنا مانند «استافیلوکوکوس اورئوس» فراهم شود، زیاد می گردد که احتمالا منجر به بروز جوش، تاول و یا عفونت خواهد شد. لذا در استفاده از حولههای حمام و دستشویی بسیار محتاط باشید و آگاهانه رفتار کنید. دقت بیشتری هم داشته باشید که به اندازه کافی شسته و تمیز شوند.
روش شستن و خشک کردن حوله
برای پیشگیری از این مشکلات و جلوگیری از رشد و تکثیر میکروبها و قارچها، حوله ها باید بهطور مرتب شسته و در محل مناسبی مقابل نور آفتاب خشک شوند. بهتر است حوله پس از شسته شدن، در برابر جریان هوا و مقابل نور آفتاب خشک شود تا رطوبت آن به طور کامل از بین برود. ضمن اینکه حوله باید در آب با دمای ۷۷ درجه سانتیگراد شسته شود تا همه میکروبهای آن از بین رود.
در صورتی که از خشک کن ماشین لباسشویی هم استفاده می شود، باید برای خشک شدن نهایی، آنها را زیر نور خورشید و در معرض جریان هوا قرار داد.
در صورتی که بیمار هستید، بهتر است از مواد ضدعفونی کننده هم استفاده شود. ترجیحا حولههای حمام بصورت جداگانه شسته شوند، خصوصا اگر فرد مبتلا به عفونت قارچی یا میکروبی پوست مانند زگیل است. برای پیشگیری از انتقال آلودگی به سایر افراد، حولهها جدا از سایر لباسها شسته شوند.