کشفی جدید برای تصفیه آب آشامیدنی
روش مشترک در بسیاری از شیوههای کنونی تصفیه آب و حذف آلایندهها از آن بر استفاده از فیلترهای مکانیکی تکیه دارد که پس از مدتی بافت و یا غشای آنها مسدود میشود و لازم است هر چه زودتر تعویض شوند.
محققان دانشگاه پرینستون اینک موفق شدهاند راهی برای حذف آلایندهها از آب پیدا کنند که به جای تکیه بر این شیوه مکانیکی، مواد شیمیایی کار سالمسازی آب را انجام میدهند. این کار از طریق تزریق گاز CO2 برای تغییر شیمیایی آب و جدا کردن ذرات زائد بر اساس بار الکتریکی آنها صورت میگیرد.
این سیستم ساده و کمهزینه، متشکل از یک لوله رزین سیلیکونی است که به دو کانال تقسیم میشود. از آنجا که رزین سیلیکون در مقابل CO2 نفوذپذیر است، گاز فشرده میتواند یکی از دیوارههای لوله وارد شده و به داخل آب وارد شود که چنین تعاملی باعث تغییر شیمیایی آب و اسیدیتر شدن آن، و ایجاد یونها یا ذرات باردار میشود.
در این روند، یکی از این یونها اتم هیدروژن با بار مثبت است که بسرعت در آب تحرک نشان میدهد و دیگری مولکول بیکربناتی با بار منفی است که حرکتی آهستهتر دارد. این جنبش مولکولی سبب ایجاد میدان الکتریکی کوچکی میشود و طی فرایند شیمیایی حاصل از آن، آب و ذرات زائد از دو انشعاب جداگانه خارج میشوند.