//
کدخبر: ۱۴۳۳۹۶ //
کارشناسان استرالیایی هشدار دادند

آلودگی دارویی، تهدید جدی برای چرخه غذایی حیوانات

کارشناسان استرالیایی می‌گویند: داروهای مدرن انسانی از طریق فاضلاب‌ به چرخه غذایی حیوانات وارد شده و سبب برهم خوردن سیستم‌های زیستی آنها می‌گردد.

آلودگی دارویی، تهدید جدی برای چرخه غذایی حیوانات
به گزارش فرتاک نیوز،

این دانشمندان با مطالعه روی حیواناتی که در مجاورت شش رود در نزدیکی شهر ملبورن استرالیا زندگی می‌کنند دریافتند که در بدن آنها مقادیر بالایی از داروهای ضد درد، داروهای افسردگی و سایر داروها وجود دارد. این داروها پس از عبور از سیستم‌های فاضلاب شهری وارد آب‌های این مناطق شده‌اند.

برای این مطالعه وجود 98 ترکیب دارویی رایج انسانی در بدن آبزیان، پستانداران و حشراتی که در این نواحی زندگی می‌کنند بررسی شده است. به عنوان مثال در بدن حیواناتی چون ماهی قزل‌آلا و پلاتی‌پوس که با آب در تماس هستند مقادیر قابل توجهی داروی افسردگی یافت شد. در مقابل، بدن حشرات حاوی مقادیر زیادی داروهای ضد درد، داروهای ضدقارچ، آنتی‌بیوتیک و داروهای ضدفشارخون بود.

گرچه این تحقیق در استرالیا صورت گرفته اما وجود آن در کشورهای دیگر غیرمحتمل نیست. استرالیا یکی از بهترین سیستم‌های فاضلاب و دفع زباله‌های انسانی را دارد و در نتیجه به نظر می‌رسد که این مساله در کشورهایی که سیستم‌های فاضلاب کارآمدی ندارند حادتر است.

پیش‌تر نیز محققان آمریکایی با مطالعه روی آب رودخانه هادسون که در نزدیکی شهر نیویورک جریان دارد دریافتند که آب این رودخانه حاوی مقادیر بالایی کافئین، شیرین کننده‌های مصنوعی و داروهای ضدفشارخون، داروهای معده و انواع مسکن‌ها است.

مطالعات قبلی وجود داروها در آب‌های رودخانه هادسون و دیگر نقاط ایالات متحده را تایید کرده است. به تازگی نیز غلظت بالایی از داروهای افسردگی در مغز ماهی‌هایی که در رودخانه نیاگارا در غرب نیویورک می‌زیند، یافت شده است.

این داروها نه تنها به چرخه زندگی حیوانات وارد می‌شوند بلکه می‌توانند از طریق آب آشامیدنی و همینطور مصرف حیوانات آبزی به بدن انسان وارد شده و از طریق سیستم گردش خون در سایر اندام‌ها پخش شوند.

به گزارش فرتاک نیوز، مساله آلودگی دارویی و گسترش آن در محیط زیست خطر بزرگی است که سلامت انسان و حیوانات را تحت شعاع قرار می‌دهد. عدم توجه جامعه جهانی به این مساله تبعات زیادی برای سلامت انسان و آسیب به محیط زیست به همراه خواهد داشت.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۴۳۳۹۶ //
ارسال نظر