//
کدخبر: ۲۷۷۱۶۳ //

عاشورا؛ یک فرهنگ جهانی

عاشورا و حماسه پرشکوه آن پدیده ای است که همواره رمز و راز نیروی پنهان و آشکار شیعیان و آزادی خواهان بوده است. قدرت این رمز و راز در آن است که دشمنان اسلام را همیشه در حیرت و شگفتی و سردرگمی فرو برده است. از همین رو، دشمنان، به ویژه صهیونیزمِ جهانی بر آنند تا با شبیه سازی و بهره گیری از این واقعه برای دنیای پوشالی و خیالی خود، جلوه های مقدس و آسمانی بیافرینند.


عاشورا؛ یک فرهنگ جهانی

برای مثال، در سه کنفرانس جهانی، تورنتو، واشینگتن و اورشلیم، فرانسیس فوکویاما کتاب پایان تاریخ خود را ارائه کرد. این کتاب در برابر کتاب برخورد تمدن ها اثر ساموئل هانتینگتون است. فوکویاما مدعی است که خرده تمدن ها و فرهنگ های جزیی به دست فرهنگ غالب بلعیده می شوند و رسانه ها، دنیا را به سمت دهکده واحد پیش می برند و به ناچار دنیا درگیر جنگی خانمان سوز خواهد شد.

بنابراین، برای پیش گیری از این جنگ باید یکی را به عنوان کدخدایی بپذیریم و در ادامه ثابت می کند که کدخدا، امریکا است. فوکویاما می گوید: این نبرد حتمی است ولی برنده آن غرب نخواهد بود و او با اسناد و مدارک ثابت می کند که برنده نبردِ آخر الزمان، شیعیان هستند.

به گزارش فرتاک نیوز،بنابراین عاشورا، صرفا یک واقعه تاریخی نیست که عصر روز دهم محرم به پایان برسد. عاشورا فرهنگی است که با گذشت ۱۳۷۳ سال از رخداد آن، روز به روز زنده‌تر و پویاتر می‌شود و برخلاف ظاهر آن که به شهادت امام حسین(ع) و یارانش و اسارت اهل بیت و خاندانش انجامید، از دل آن شکوفه‌های پیروزی نمایان شد و در اندک زمان، نهال تناوری شد که دودمان ظلم و ظالم را بر باد داد این فرهنگ پویا، نه تنها در زمان خود، که تاکنون و تا قیامت، الهام‌بخش مظلومان تاریخ است و به آنها درس جهاد، ایستادگی، نترسیدن از مرگ و فداکاری در راه عقیده می‌دهد و در این موضوع فرقی بین مسلمان و غیرمسلمان هم وجود ندارد و تعظیم بزرگانی غیرمسلمان به درس الهام‌بخش عاشورا و مکتب امام حسین(ع)، گواه این مدعاست.

امروز ملت های مسلمان بخصوص در کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا که به اشتباه، آن را خاورمیانه می نامند، با الگوپذیری از انقلاب اسلامی ایران، موج اسلام خواهی و بیداری اسلامی را به وجود آورده اند.

بی شک فرهنگ رهایی‌بخش و حیات‌آفرین که نشات گرفته از روح حماسی و نجات‌بخشی آن است بر دل و روح هر انسان آزاده ای حکم فرماست. قیام جهانی عاشورا، قله بلندمرتبه و رفیع شجاعت، نترسیدن، تسلیم نشدن و سازش‌ناپذیری در برابر ظالمان و کافران است و پرچم بلندمرتبه و رفیع عزت نفس و رادمردی و پایمردی در راه عقیده و آرمان است که همیشه این افتخار از آن سردار آن اباعبدالله الحسین(ع) است.

هرچند هستند از این دست صفات برای این این قیام جهانی اما بی شک آن عاملی که موجب زنده ماندن و شناخته شدن این فرهنگ در عرصه جهانی گردید اخلاص و صداقت این قیام بود. عوامل مختلفی اثرگزار بوده است اما به احساس من چارلز دیکنز نویسنده معروف انگلیسی برای اثبات فرهنگ جهانی عاشورا و زنده بودن این قیام زیبا گفته است که: اگر منظور حسین، جنگ در راه خواسته های دنیایی بود، من نمی فهمم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم می کند که او فقط به خاطر اسلام، فداکاری خویش را انجام داد.

حجت الاسلام نیما ارزانی

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۷۷۱۶۳ //
ارسال نظر