پتاسیم در چه موادی وجود دارد؟ | نیاز روزانه بدن ما به پتاسیم چقدر است؟
یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه جوامع امروزی این است که سدیم زیاد و پتاسیم کمی مصرف می کنند. مطالعات نشان می دهند که افزایش جذب پتاسیم و کاهش نمک و سدیم تا 21 درصد ریسک حمله قلبی را کاهش می دهد.
بسیاری از میوه ها و سبزیجات تازه از جمله: موز، پرتقال، طالبی، زردآلو، گریپ فروت (برخی میوه های خشک، مثل آلو، کشمش و خرما هم پتاسیم بالایی دارند)، اسفناج پخته، کلم بروکلی پخته، سیب زمینی، سیب زمینی های شیرین، قارچ، نخود، خیار، کدو سبز، بادمجان، کدو تنبل، برگ های سبز جزء غذاهای پتاسیم دار می باشد.
یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه جوامع امروزی این است که سدیم زیاد و پتاسیم کمی مصرف می کنند. مطالعات نشان می دهند که افزایش جذب پتاسیم و کاهش نمک و سدیم تا 21 درصد ریسک حمله قلبی را کاهش می دهد.
پتاسیم با محافظت از رگ های خونی در مقابل ضخیم شدن و آسیب اکسیداتیو، به بدن کمک می کند.
میزان نیاز روزانه بدن به پتاسیم
طبق مطالعات انجام شده هر شخص بالغ به روزانه ۴۷۰۰ میلی گرم یون پتاسیم نیاز دارد. گرچه مقادیر زیادتر از حد ظبیعی پتاسیم میتواند برای بدن مضر باشد، اما توجه به دریافت مقادیر طبیعی آن بسیار ضروری است. در ادامه با مواد غذایی پتاسیم دار آشنا خواهید شد.
چرا باید خوراکی های پتاسیم دار بخوریم؟
کلسیم و سدیم، پتاسیم مواد معدنی است که در برخی غذاها یافت می شود. داشتن مقدار صحیح پتاسیم در رژیم غذایی به حفظ سلامتی کمک می کند، پس بسیار مهم است که مقدار زیادی از غذاهای غنی از پتاسیم بخورید.
علائم کمبود پتاسیم بدن – هیپوکالمی – بسیار ناخوشایند بوده و شامل سردرد شدید، کم آبی، تپش قلب و تورم غدد و بافت ها می باشد. پتاسیم از منابع غذایی طبیعی ، همانند لیست مواد غذایی زیر غنی می باشد و مصرف آنها امن و بسیار سالم است.
پتاسیم در چه موادی وجود دارد ؟
سیب زمینی
خوراکی که بیشترین پتاسیم را دارد سیب زمینی است. یک عدد سیب زمینی 694 میلی گرم پتاسیم و فقط 131 کالری دارد و پر از فیبر و بتاکاروتن است. سیب زمینی کبابی، سرخ شده، پوره یا شکم پر یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین غذاهایی است که می توانید بخورید.
رب گوجه فرنگی
گوجه فرنگی تازه بسیار مفید و خوب است، ولی پوره و رب گوجه فرنگی منبع بهتری از پتاسیم است. یک چهارم فنجان رب گوجه فرنگی 664 میلی گرم پتاسیم دارد و نیم فنجان پوره آن 549 میلی گرم پتاسیم دارد. آب گوجه فرنگی بیش از 400 میلی گرم پتاسیم دارد. پس اگر می خواهید با گوجه فرنگی غذا درست کنید، سعی کنید از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
پوست انگور سرشار از پتاسیم
میوه هایی مانند انگور و سیب که با پوست مصرف می شوند جزء منابع پتاسیم محسوب می شوند. به خاطر اینکه این ماده ی معدنی بیشتر در پوست میوه ها وجود دارد. در اصل میوه ها به واسطه ی گوشت و پوست خود پتاسیم را در اختیار ما می گذارند.
حتماً از میوه هایی استفاده کنید که ارگانیک باشند. یعنی این که به انواع سموم و آفت کش ها آلوده نباشند. این نوع میوه ها حاوی بیشترین میزان ویتامین ها و مواد معدنی هستند. روزانه انگور میل کنید و به غیر از آن دو واحد میوه ی دیگر حاوی پتاسیم در برنامه ی غذایی تان داشته باشید.
برگ چغندر
برگ های چغندر یک منبع غنی از پتاسیم به حساب می آیند. برگ های پخته شده و بخار پز شده چغندر در هر نیم پیمانه حاوی مقادیر تقریبی ۶۵۰ میلی گرم پتاسیم هستند. چغندر علاوه بر پتاسیم دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان بوده و می تواند نیاز بدن به آهن را نیز تامین کند. چغندر و یا برگ های آن را می توان در بسیاری از غذاها به خصوص سوپ ها و آش ها به وعده های غذایی افزود.
برگ چغندر که خود پر از آنتی اکسیدان است هم به صورت خام و هم پخته، منبع بسیار خوبی از اسید فولیک است.
حبوبات
لوبیا سفید پتاسیم زیادی دارد و نیم فنجان از آن حدود 600 میلی گرم پتاسیم دارد. انواع مختلف حبوبات مانند لوبیا قرمز، لوبیا لیما، نخود، عدس و لپه هم منابع خوبی از پتاسیم هستند.
حبوبات علاوه بر پتاسیم منابع سرشاری از آهن، منیزیم و روی بوده و یک منبع عالی برای تامین انرژی مورد نیاز بدن نیز محسوب میشوند. نیم پیمانه از این حبوبات حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلی گرم پتاسیم مورد نیاز بدن را میتواند تامین کند؛ بنابراین توصیه می شود همواره استفاده از حبوبات به عنوان یکی از مواد غذایی حاوی پتاسیم و سایر عناصر ضروری برای بدن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
همه حبوبات برای قلب مفید هستند و بهتر است آنها را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
ماست
همه انواع لبنیات مشتق شده از شیر حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند، اما یک وعده معمولی از ماست کم چرب، به تنهایی حاوی ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم است. ماست پر چرب نیز میتواند چیزی حدود ۶۰۰ میلی گرم پتاسیم داشته باشد. در حالیکه ماست کم چرب، تمام شیر و دوغ پتاسیم کمتری دارند. بیشتر محصولات ماستی حاوی پروبیوتیک هستند. پروبیوتیک باکتری طبیعی است که به گوارش بهتر مواد غذایی و عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند و شکم شما را سالم نگه می دارد.
توصیه می شود همواره استفاده از ماست را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. بهتر است ماست را در صبحانه، یا بجای مایونز در سالاد و ساندویچ و در دسر استفاده کرد. ماست علاوه بر پتاسیم حاوی کلسیم بوده و به رشد و سلامت استخوانها کمک می کند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.