روزهای آخر کنکور و باید و نبایدهای آن
نوبت دوم آزمون سراسری ورود به دانشگاههای کشور در روزهای پایانی هفته برگزار میشود و داوطلبان در گروههای چندگانه در کنکور ۱۴۰۳ رقابت میکنند و پس از اعلام نتایج این نوبت میتوانند برای انتخاب رشته اقدام کنند.
برای نخستین بار در تاریخ سازمان سنجش برگزاری کنکور سراسری به تعویق افتاد که دلیل آن به شهادت رسیدن رئیس جمهور کشورمان بود و با توجه به اینکه طبق قانون باید طی ۵۰ روز رئیس جمهور انتخاب میشد، این کار با تلاش وزارت کشور در مدت ۴۸ روز انجام شد.
تنها دو روز تا نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ باقی مانده است و بعد از اعلام نتایج نوبت دوم دانشآموز تصمیم میگیرد با نتایج نوبت اول یا نوبت دوم انتخاب رشته کند.
ساعات پایانی باقیمانده تا آغاز آزمون سراسری از اهمیت زیادی برخوردار است و ارتباط مستقیم با نحوه عملکرد داوطلبانی دارد که پس از چندین ماه تلاش و کوشش میخواهند با حضور در جلسات کنکور نتیجه زحمات خود را بگیرند.
برای داوطلبان ورود به دانشگاه، قبولی در آزمون کنکور یکی از دغدغههای بزرگ است. تا جایی که آرامش خانوادههای دانشآموزان را هم ممکن است تحت تأثیر قرار بدهد. اگر چه خواندن و مطالعه دروس قبل از برگزاری کنکور بسیار مهم است، اما در این میان باید نکاتی را هم برای حفظ آرامش روحی و سلامت جسمی رعایت کرد تا به خوبی از پس این امتحان سرنوشتساز بربیایند.
زهرا کاشفی، مشاور کنکور درباره روزهای باقیمانده تا کنکور به خبرنگار ایمنا میگوید: این روزها، ایام پراسترس و در حال گذر است، زمان برای مطالعه و تستزنی تمام دروس کم است و نمیتوان دست روی دست گذاشت.
وی با بیان اینکه در روزهای باقیمانده برخی از کارها باید و برخی دیگر نباید انجام شود، میافزاید: ممکن است گاهی سرزنش موجب فعالیت و تحرک بیشتر در مطالعه بهخصوص در آغاز مطالعه و سال تحصیلی شود، اما چند روز مانده به کنکور اصلاً زمان مناسبی نیست و اوضاع روحی بههم میریزد.
مشاور کنکور ادامه میدهد: یکی از بدترین عادات مطالعه داوطلبان کنکور این است که به جای مرور و تثبیت مطالب درسی که مطالعه داشتند به دنبال مباحث جدید میروند که فرصت طلایی مرور و جمعبندی را از دست خواهند داد، همچنین گاهی داوطلبان کنکور در فرصتهای پایانی تا کنکور به بهانه کمکردن استرس و اضطراب از صبح تا شب در فضای مجازی پرسه میزنند و زمان مفید تثبیت و مرور را از دست میدهند.
از روز یکشنبه هفدهم تیر، کارت ورود به جلسه آزمون کنکور از سایت سازمان سنجش قابل دریافت شده است و تا روز چهارشنبه بیستم تیر ادامه دارد. یادتان باشد که برای هر گروه آزمایشی که در کنکور ثبتنام کردهاید، باید کارت جداگانه دریافت کنید. برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون، همچنین اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکس دار و ارائه آن الزامی است. صحت اطلاعات مندرج در کارت را بررسی کنید و اگر نقصی مشاهده کردید، به محل باجه رفع نقص که در دفترچه ثبت نام کنکور و در سایت سازمان سنجش مشخص شده مراجعه کنید.
کارت داوطلبی یا شماره داوطلبی و شماره پروندهتان را تا زمان انتخاب رشته و سپس اعلام نتایج نهایی جهت مراجعه به سایت سازمان سنجش نزد خود نگه دارید.
شب قبل از کنکور چکار کنیم؟
خواب کافی داشته باشید: در شب قبل کنکور، به خواب کافی توجه کنید. اگر خواب کافی ندارید، روحیهتان بهتر نخواهد بود و ممکن است ذهنتان در طول امتحان کمبود انرژی داشته باشد.
مرور مطالب را انجام دهید: در شب قبل آزمون کنکور، بهتر است مطالب را برای آخرین بار مرور کنید. اما توصیه میشود تا سریع و به شیوهای مفید و مؤثر این کار را انجام دهید.
تنظیم وقت کنید: بهتر است تمامی مدارک مورد نیاز خود را در شب قبل کنکور آماده کنید. این شامل مدارک شناسایی، مداد، خودکار، پاک کن و … میشود. همچنین بهتر است قبل از شروع امتحان به محیط امتحان آشنا شوید و زمان رسیدن به محل آزمون را محاسبه کنید.
تغذیه مناسب داشته باشید: در شب قبل کنکور، بهتر است غذای سبک و خوشمزه مانند میوه، سالاد، نان و … را بخورید. از شیرینیها و غذاهای سنگین خودداری کنید که ممکن است باعث خستگی و گرفتگی شما شود.
با انجام این توصیهها، شما میتوانید با روحیهی بهتری و با آرامش به امتحان خود آماده شوید.
چطور میتوانیم استرس کنکور را کم کنیم؟
استرس در زمان کنکور، ممکن است موجب کاهش کارایی و تمرکز شما شود. برای کاهش استرس امتحان، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
تمرین ورزشی انجام دهید: ورزش به عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش استرس شناخته شده است. انجام ورزشهایی مانند پیادهروی، دویدن و یوگا میتواند به کاهش استرس شما برای کنکور کمک کند.
تنفس عمیق بکشید: تنفس عمیق و آرام، به شما کمک میکند تا بهتر از استرس خود مراقبت کنید. در هنگام تنفس، بهتر است نفس عمیقی بکشید و آن را به آرامی باز کنید.
مدیتیشن کنید: مدیتیشن یکی از روشهای مؤثر برای کاهش استرس است. با تمرین مدیتیشن، میتوانید به دنبال آرامش و تمرکز خود باشید و در نتیجه، استرس خود را برای کنکور کاهش دهید.
خواب کافی داشته باشید: خواب کافی، به شما کمک میکند تا استرس خود را کاهش دهید و با روحیه بهتری به جلسه کنکور بروید. حداقل هشت ساعت خواب در شب قبل از امتحان، برای کاهش استرس مفید است.
برنامهریزی کنید: برنامهریزی درست از قبل، به شما کمک میکند تا از استرس کاسته شود. برای این منظور، بهتر است به موقع به مطالعه بپردازید و زمان کافی برای آمادگی خود در نظر بگیرید.
با انجام این روشها، بهترین راهها برای کاهش استرس برای کنکور را پیدا خواهید کرد. همچنین، به یاد داشته باشید که همیشه به خودتان اعتماد کنید و به زمان و تلاشی که در طول سال برای آمادگی به امتحان کردهاید، توجه کنید.
روز کنکور، صبحانه مناسب و متعادلی میل کنید. با توجه به گرمای هوا، لباس و کفش مناسب بپوشید و حداقل با یکی از اعضای خانواده به محل برگزاری آزمون بروید. ضمناً وسایل اضافی مانند گوشی تلفن همراه، ماشین حساب، هندزفری، خط کش همراه خود نبرید.
به گفته سرپرست سازمان ملی سنجش شخصیسازی دفترچهها به حوزههای فرعی رسیده است و سال جاری بهصورت ویژه با دستگاههای قدیمی چاپ خودمان کار میکنیم و دستگاههای دیجیتالی از سال آینده به فرآیند کنکور اضافه میشوند. البته دستگاههای قدیمی نیز هوشمند هستند و کار قرنطینه بسیار سخت شده و تعداد و تنوع دفترچهها بسیار بیشتر از گذشته است. شخصیسازی دفترچهها به حوزههای فرعی هم رسیدهاند و در واقع همانطور که دو نفر کنار همدیگر دفترچه شبیه ندارند، حوزههای فرعی هم دفترچههای شبیه ندارند.
رتبههای برتر هفته آخر چه کردند؟
نگین یغمایی، رتبه ۲ ریاضی کشور: من هفته آخر ساعت مطالعهام را کم کرده بودم و بیشتر سعی میکردم آرامشم را حفظ کنم. بیشتر کتاب درسی را ورق میزدم و بیشتر عمومیها را میخواندم. یک آزمون تألیفی هم کار کردم.
امید چهرهگشا، رتبه ۵ ریاضی کشور: من فقط مجموعه ۹۲ خارج از کشور را آزمون دادم و سایر روزها به تورق سریع گذشت. ادبیات و شیمی و دین و زندگی را دو سه بار ورق زدم.
شایان پورمیربابایی، رتبه یک تجربی کشور: من یک آزمون سراسری تمرین کردم. سعی کردم نکاتی را که در دوران جمعبندی نوشته بودم مرور کنم. من در یک ماه آخر، زیست، زمینشناسی، دین و زندگی و نکات حفظی شیمی را یک دور کامل مرور کردم و سعی کردم از آنها نکتهبرداری کنم تا در هفته آخر بتوانم از آنها استفاده کنم. در هفته آخر کل آیات دین و زندگی را مجدد مرور کردم. روی زمینشناسی هم وقت زیادی گذاشتم. سعی کردم مباحث حفظی زیست را مرور کنم. خلاصههایی که از فصلهای آخر کتابهای سال چهارم تهیه کرده بودم خواندم و در مورد تمام درسها تورق سریع داشتم.
مهسا دولتشاهی، رتبه ۴ تجربی کشور: چند روز اول سعی کردم بعضی از مباحث عربی و ریاضی و زیست را که نیاز به توجه بیشتر داشت مرور کنم. من در یکی از آزمونهای سنجش ثبتنام کرده بودم، اما شرکت نکردم و آن آزمون را در منزل هفته آخر از خودم امتحان گرفتم. تاریخ ادبیات و یکسری لغت را هم مرور کردم. سعی کردم نگاهی به کتاب زمینشناسی داشته باشم و به مرور آیات دین و زندگی نیز پرداختم.
احسان موهبتی، رتبه ۳ انسانی منطقه ۲: من هفته آخر مجموعه آزمون خارج از کشور سال ۹۲ را آزمون دادم و تصحیح کردم. من در این یک هفته خلاصههای تاریخ ادبیات را مرور کردم و منطق و عروض را هم دوباره مطالعه کردم.
امیر زارع، رتبه ۴ انسانی منطقه ۲: هفتهی آخر فقط کتابها را ورق میزدم و قسمتهایی را که علامت زده بودم بیشتر میخواندم. هر درسی که تمام میشد یک آزمون تکدرس جامع کار میکردم. در بین درسها، درسهایی که سخت بود تستهای علامتدار کار میکردم. در کل ساعت مطالعهام در هفته آخر کم شد و دو روز آخر به مطالعه مطالب فرار پرداختم.
لادن خالوپور، رتبه یک ریاضی منطقه ۳ کنکور ۹۰، دانشجوی مهندسی برق صنعتی شریف: من در یک ماه آخر که آزمون میدادم پشت پاسخ برگ همان آزمون نکات هر درس را جداگانه مینوشتم. هفته آخر دوباره آنها را مرور کردم. برای درس ادبیات فارسی دوباره کلمات و اعلام را خواندم و برای دین و زندگی نگاه کوتاهی بر آیات داشتم. چون فکر میکردم جلسهی کنکور ممکن است برای من ایدهآل نباشد، هنگام آزمون دادن خود را به شرایطی مثل محیط پر سر و صداتر و گرمتر عادت دادم. روز آخر نیز همراه با خانواده بیرون رفتم و خودم را از دغدغه کنکور دور کردم.
مریم فرحناک غازانی، رتبه ۹ ریاضی کشور کنکور ۸۹، دانشجوی مهندسی برق صنعتی شریف: در هفته آخر تمام کتابها حتی ریاضی و فیزیک را تورق سریع کردم و تقریباً تست کار نکردم. در ادبیات بیشتر روی واژگان و تاریخ ادبیات و در دین و زندگی روی آیات تمرکز کردم. در هفته آخر روی آرامشم کار کردم و سعی کردم به رتبه فکر نکنم چون به نظرم یکی از عوامل مهم موفقیت در کنکور داشتن آرامش است. از بعدازظهر روز قبل از کنکور درس نخواندم و استراحت کردم. عصر هم به حوزه امتحانی رفتیم تا مسیر را شناسایی کنیم.
رستگار رحمانی، رتبه یک کنکور تجربی و زبان کنکور ۸۸، دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران: در هفته آخر تقریباً نمیشود چیزی یاد گرفت؛ بنابراین از خواندن مطالب جدید که در طول سال تحصیلی نخوانده بودم، خودداری کردم. در هفته آخر آنچه را که تاکنون خوانده بودم، تقریباً ۲ بار روزنامهوار مرور کردم. از هر فصل یا مطلب، خلاصهها، فرمولهای مربوطه و تعدادی از تستهای کنکورهای چند سال اخیر را تمرین کردم. همه چیز را برای یکی دو روز آخر نگذاشتم. این کار را حداقل از ابتدای هفته آخر شروع کردم. اجرا و کشف فلسفه تکنیکهای متفاوت را برای سر جلسه کنکور نگه نداشتم و با اجرای آزمونهای کتابهای زرد این تکنیکها را تمرین کردم. چون نگران بودم به مرور تمام آنچه که باقی مانده است نرسم، آنها را با توجه به بودجهبندی چند سال اخیر اولویتبندی کردم.
پرهام مصطفوی، نفر اول کنکور تجربی ۱۴۰۲ متولد اصفهان است که مادرش خانه دار و پدرش کارشناس مراقبت پرواز است.
نفر اول کنکور تجربی علت موفقیتش در کنکور سراسری ۱۴۰۲ را روحیه جنگجو بود، در هر شرایطی پیوسته درس خواندن و پشتکار داشتن دانسته است.
محمد قانع، رتبه دوم کنکور تجربی ۱۴۰۲ از استان یزد نیز علت موفقیتش را برنامهریزی درست برای پیشرفت در دروس و مرور جزواتی که خود تهیه میکرده را دانسته است. او یادآور شده ساعت مطالعهاش در سال دهم میانگین ۸ ساعت، یازدهم ۱۰ الی ۱۲و۱۳ ساعت و دوازدهم با توجه به حضوری بودن مدارس ۹ الی ۱۱ ساعت بوده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.