//
کدخبر: ۱۲۹۳۸ //
گزارش دفاعی ؛

اس ۳۰۰ چه کمکی به قدرت پدافندی ایران می کند؟

امروز (شنبه 14 اسفند) آزمایش عملیاتی سامانه پدافندی S-300 در میدان تیر یکی از یگان‌های پدافندی کشور انجام شد.

اس 300 چه کمکی به قدرت پدافندی ایران می کند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

امروز (شنبه 14 اسفند) آزمایش عملیاتی سامانه پدافندی S-300 با هدف ارزیابی نحوه عملکرد این سامانه با به کارگیری طیف وسیعی از اهداف پرنده و موشکی با حضور جمعی از مسئولان لشکری و کشوری در میدان تیر یکی از یگان‌های پدافندی کشور انجام شد.

بنابر این گزارش ارزیابی توانایی سامانه اس 300 در درگیری با اهداف دارای سطح مقطع راداری پایین، تهدیدهای بالستیک و بررسی میزان توانمندی تخصصی و عملی افسران جوان قرارگاه پدافند هوایی در به کارگیری این سامانه از اهداف رزمایش دماوند بود.

در رزمایش دماوند آزمایش کامل این سامانه توسط کارکنان ایرانی و با سناریوهای شبیه سازی شده مطابق با تهدیدهای روز دنیا تمرین و مراحل کشف، شناسایی، رهگیری و درگیری توسط سامانه S-300 انجام و عملکرد این سامانه در محیط جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت و با شلیک موشک از این سامانه اهداف مورد نظر مورد اصابت قرار گرفته و منهدم شدند.

6 ماه قبل/اولین نمایش تجهیزات اس 300 در ایران

پس از کش و قوش های فراوان در راه تحویل سامانه دفاعی اس 300 به ایران که بیش از 9 سال به طول انجامید، سرانجام در رژه بزرگ نیروهای مسلح در روز 31 شهریور امسال که با حضور یگان‌های پیاده و محمول از ارتش، سپاه و نیروی انتظامی در تهران برگزار شد، بخشی از سامانه دفاعی اس 300 به نمایش درآمد؛ موضوعی که از همان ابتدا با واکنش های متفاوت و توام با تعجب رسانه های اروپایی، آمریکایی و حتی برخی رسانه های مرتجع عربی منطقه مواجه شد.

رویترز در این باره نوشت: «ایران در مراسم رژه روز ارتش سامانه موشکی "اس 300"  را به نمایش گذاشت  که نخستین محموله آن هفته گذشته از روسیه به این کشور تحویل داده شده بود. این سامانه یکی از پیشرفته ترین تجهیزات نظامی در نوع خود با قابلیت هدف قرار دادن چندین هواپیما و موشک بالستیک در فاصله 150 کیلومتری است».

روزنامه "کلاینه زایتونگ" چاپ اتریش با اشاره به رژه ارتش جمهوری اسلامی ایران  و نمایش سیستم موشکی "اس 300"  در این رژه نوشت: با وجود مخالفت های امریکا و اسرائیل، "اس 300" وارد ایران شد.

اما یکی از روزنامه صهیونیستی در رابطه  با رژه روز ارتش و به نمایش در آمدن قطعاتی از سامانه " اس 300" در آن، طی یادداشتی نوشت: «عدم نمایش کامل سامانه "اس 300" در رژه نیروهای ایرانی یا ناشی از این است که ایرانی‌ها می خواهند از مکشوف شدن نوع سامانه "اس 300" که دریافت کرده اند، جلوگیری کنند».

چرا اس 400 را از روسیه نخریدیم؟

عباسعلی منصوری آرانی وابسته نظامی سابق ایران در عربستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، در پاسخ به این سوال که "آیا بهتر نبود به جای سامانه دفاعی اس 300، سامانه اس 400 از روسیه خریداری می شد؟" می گوید: "لزوما اینگونه نیست که اس 400 نسبت به اس 300 برای کشور ما از قابلیت های یبیشتری برخوردار است؛ این یک مساله نسبی است؛ نیروهای مسلح ما باید خلا های دفاعی و امنیتی کشور را پر کنند؛ حتما سیستم دفاعی و بازدارندگی کشور ما به گونه ای بوده که با دریافت اس  300 آن خلا موجود پر می شد".

سردار اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی مجلس نهم در این زمینه می گوید: "به دلیل آنکه قرارداد خرید سامانه اس 300 از سالها پیش منعقد شده بود در نهایت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران همین سیستم پدافندی را از روسیه تحویل گرفت.ممکن است اس 400 امتیازات و برتری هایی نسبت به سامانه دفاعی اس 300 داشته باشد اما قطعا این تفاوت های آنها جزئی است و ما هم امروز نیاز جندانی به سامانه اس 400 نداریم".

عوض حیدرپور استاد دانشگاه نظامی دافوس و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این رابطه با بیان اینکه بعد از نهایی شدن قرارداد اس 300، سامانه اس 400 عملیاتی و وارد سیستم تجاری روسیه شد، عنوان کرد: "جمهوری اسلامی ایران اگر نیازی به سامانه اس 400 احساس کرد به راحتی می تواند برای خرید آن با روسیه وارد مذاکره شود".

اس 300 چه کمکی به قدرت پدافندی ایران می کند؟

ابوالفضل حسن بیکی نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس،  با بیان اینکه "هیچ شی خارجی از دید پدافند هوایی ما پنهان نیست" می گوید: "پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران هم به مانند سایر کشورهایی که از لحاظ نظامی و تجهیزاتی در رده های بالا هستند،  سه سطح کوتاه‌برد، میان‌برد و بلند‌برد را پوشش می دهد؛ سیستم پدافندی بلندبرد ما برای تهاجم به موشک های قاره پیما و یا هواپیماهایی است که قصد دارند از فضا و مناطق بسیار بالا وارد سرزمین ما شوند؛ سیستم پدافند میان‌برد ما برای مقابله با هواپیماها و موشک هایی است که در سطح پایین و یا میانه حرکت می کنند؛ سیستم پدافند کوتاه برد ما نیز برای مواجهه با حملات در سطح پایین مثل شیارهای دره مانند و یا فواصل میان دو کوه است؛ اگر هر شی خارجی بدون اجازه وارد مرزهای هوایی جمهوری اسلامی ایران شود بدون درنگ مورد هدف قرار می گیرد".

نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز می گوید:"با بکارگیری اس 300 در هیچ نقطه ای از هوا و فضای جمهوری اسلامی حتی به فاصله 60 کیلومتری از مرزهای بین المللی ما نقطه کوری وجود ندارد و همه فضاها در زیر چتر دفاعی سامانه پدافندی نیروهای مسلح ما قرار دارند".

سردار اسماعیل کوثری رئیس کمیته دفاعی مجلس نهم در این رابطه می گوید: "آزمایش موفقیت آمیز اس300 پیامی به بیگانگان بی عقلی است که برای تعرض به حریم کشور ما دندان تیز کرده بودند؛ آزمایش موفق اس 300 تعرض به حریم ایران را به درجه غیرممکن رساند".

 

منبع: میزان
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۲۹۳۸ //
ارسال نظر