سازمان ملل خواستار کمک چهارمیلیارد دلاری به کشورهای بحران زده شد
معاون دبیر کل سازمان ملل متحد ضمن اعتراف به این مطلب که جهان با 'بدترین بحران انسانی' از زمان جنگ جهانی دوم روبرو است، خواستار کمک فوری چهار میلیارد و چهارصد میلیون دلاری به کشورهای بحران زده شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان ملل (نیویورک)، استفان اوبراین معاون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت: متاسفانه بحران انسانی در جهان به اوج خود رسیده است و این موضوع از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون بی سابقه بوده است بطوری که بیش از بیست میلیون نفر از چهار شور با قحطی و گرسنگی دست و پنجه نرم می کنند.
اوبراین افزود: 'کشورهای بحران زده مانند سودان جنوبی، سومالی، نیجریه و یمن با بحران انسانی بسیار اسف باری روبرو هستند و سازمان ملل خواستار ارسال کمک های فوری به این کشوره است. بدون تلاشهای جهانی هماهنگ و جامع، ساکنان این کشورها از گرسنگی و بیماری میمیرند و تعداد بیشتری رنج میبرند و این موضوع جای تاسف دارد.
آنچه که مانع ارسال فوری کمک های بشردوستانه سازمان ملل در مناطق بحران زده می شود، جنگ ها و درگیری ها است و باید دسترسی بدون شرط برای 'معکوس کردن روند فاجعه' اعمال شود.
استفان اوبراین با بیان این مطلب که سازمان ملل تا ماه ژوئیه به چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای امداد رسانی به ساکنان مناطق بحران زده نیاز دارد، تاکید کرد که چنانچه تزریق عمده پول صورت نگیرد کودکان و افراد کم توان دچار سوء تغذیه میشوند، نمیتوانند به مدرسه بروند، دستاوردهای حوزه اقتصاد معکوس میشود.
معاون دبیر کل سازمان ملل با بیان این مطلب بحران انسانی جاری از سال 1945 تاکنون بی سابقه بوده است، گفت: یمن شاهد بزرگترین بحران بشردوستانه است و دو سوم جمعیت حدودا ۱۹ میلیونی آن نیازمند دریافت کمک هستند و بیش از هفت میلیون تن گرسنه هستند. همچنین بیش از ۴۸ هزار نفر در دو ماه گذشته از درگیریهای و خشونت های خونین در یمن فرار کرده اند.
وی هشدار داد، چنانچه طرفین درگیر در یمن اجازه ارسال کمکهای بشردوستانه را به سازمان ملل و سایر سازمان های امدادرسانی ندهند، بدون شک باید مسئولیت قحطی و مرگ و میرهای ناشی از آن را بر عهده بگیرند.
عربستان با ائتلاف برخی کشورهای عربی منطقه و با همراهی آمریکا از ششم فروردین سال گذشته (1394) به منظور بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به حاکمیت و جلوگیری از قدرت گرفتن انقلابی های یمنی که امنیت شهرهای این کشور را تأمین می کنند، حملات گسترده ای را به این کشور آغاز کرده است
در نتیجه این حملات، تاکنون هزاران یمنی از جمله صدها زن و کودک، شهید یا زخمی و ده ها هزار نفر نیز آواره شده و به تأسیسات زیربنایی، خدماتی و درمانی این کشور آسیب های جدی وارد شده است.