۲۷۸ مکان دولتی در روستاهای قزوین بدون استفاده است
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین گفت: ۲۷۸ مکان دولتی به ارزش ۲۰ میلیارد تومان در روستاهای استان بدون استفاده رها شده که با مدیریت اصولی باید در چرخه بهره برداری قرار گیرد.

اکرم نجفی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان قزوین که روز سه شنبه برگزار شد اظهارداشت: ۲۷۸ مکان دولتی بدون استفاده با ۱۶ عنوان کاربرد در روستاهای قزوین وجود دارد که شامل مدرسه، خوابگاه شبانه روزی، دفتر تعاون روستایی، دفتر مخابرات، خانه بهداشت، مرکز بهداشت، درمانگاه و بهداری، پایگاه بسیج، خانه ترویج کشاورزی، دفتر کمیته امداد امام خمینی(ره)، خانه عالم، شعبه نفت، مجتمع بهزیستی، دفتر پستی است.
وی افزود: ۱۷۷ مورد این اماکن شامل مدرسه، خوابگاه شبانه روزی، زمین و سالن مدرسه، ۳۸ مورد ساختمان مخابرات و ۱۸ مورد تعاونی روستایی و مابقی کارکردهای متنوع دیگری دارند.
نجفی با اشاره به توزیع شهرستانی اماکن بدون استفاده تصریح کرد: ۱۰۹ درصد این اماکن در شهرستان قزوین، ۵۲ درصد در تاکستان، ۳۹ درصد در آبیک، ۱۱ درصد در البرز، ۳۳ درصد در آوج و ۳۴ درصد در بویین زهرا قرار دارند.
وی اظهارداشت: برآورد تقریبی سرمایه در حال استهلاک موجود در روستاها که می توان از آن استفاده بهینه کرد بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان است که مدیریت این فضاها ضروری است زیرا همه ساله بخشی از اعتبارات دهیاری ها برای احداث ساختمان دهیاری و آتش نشانی هزینه می شود.
نجفی یاداورشد: با جمع اوری اطلاعات مشخص شده ۳۵۰۰ محل پسماند روستایی و در قزوین ۳۰۰ محل جمع اوری داریم که باید متمرکز شود.
وی بیان کرد: مهمتربن اقدامات انجام شده تاکنون تدوین سند توسعه روستایی استان، تشکیل ستاد بیمه عشایر و روستایبان، ساماندهی و نظارت بر ساخت و ساز روستایی، استفاده از تجارب دیگران برای مناطق خارج از روستاها، تبیین استفاده از مناطق بلا استفاده روستایی و بهره برداری مطلوب از آنهاست.
نجفی در خصوص تهیه، بازنگری طرح هادی و الحاق به بافت روستایی استان، افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۹۱ طرح هادی مصوب، ۱۰۴ طرح در دست تهیه و ۱۵۰ طرح نیازمند بازنگری در استان بوده که به ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به موضوع ضروری ترمیم حفاریهای ناشی از فعالیت دستگاه های خدمات رسان در مناطق روستایی گفت: این مسئله موجب بروز مشکلاتی در تردد، تولید گرد و خاک ناشی از خرابی و حفاری آسفالت و تشدید خطر و خسارات مالی و جانی به روستاییان شده و باید با توافق دستگاه های خدمات رسان و بخشداریها برای صدور مجوز لازم اقدام شود.
نجفی یاداورشد: با جمع اوری اطلاعات مشخص شده ۳۵۰۰ محل پسماند روستایی و در قزوین ۳۰۰ محل جمع اوری داریم که باید متمرکز شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.