//
کدخبر: ۲۲۱۰۹۲ //

تمهیدات شهرداری مشهد برای دهه پایانی ماه صفر

معاون خدمات شهری شهردار مشهد به تشریح برنامه‌های ستاد مناسبت‌های شهرداری مشهد در دهه پایانی ماه صفر پرداخت.

تمهیدات شهرداری مشهد برای دهه پایانی ماه صفر
به گزارش فرتاک نیوز،

مهدی یعقوبی در نشست خبری «اعلام برنامه‌های دهه پایانی ماه صفر شهرداری مشهد» که در سالن جلسات شهدای شهرداری برگزار شد، اظهار کرد: ستاد مناسبت‌های شهرداری چند سال است که به ریاست شهردار و قائم‌مقامی معاونت خدمات شهری شکل گرفته است. هدف از ایجاد این ستاد، هم‌افزایی بیشتر مجموعه‌های شهرداریِ دخیل در برگزاریِ مراسم ها  و پرهیز از موازی‌کاری است. استنباط من این است که این هم‌افزایی باعث می‌شود بتوانیم از تمام ظرفیت‌ها، به بهترین شکل استفاده کنیم.

وی با بیان این‌که «شهرداری در دهه آخر صفر برنامه‌های متنوعی را اجرا خواهد کرد»، افزود: یکی از موارد مهم در دهه پایانی صفر، پاک‌سازی شهر است. تمام اداراتِ خدمات شهری، نیروهای ستادی ما و ۵۶۰۰ نیروی پاکبان در حال آماده‌باش خواهند بود. در این ایام، ۷۰ دستگاه خودرو مکانیزه رفت‌وروب و بیش از ۲۶۰ دستگاه خودروی حمل و جمع‌آوری زباله به صورت شبانه‌روزی فعالیت خواهند کرد. اگر ضرورت داشته باشد که خودرو اضافه کنیم، این کار انجام خواهد شد؛ چرا که تمیزی شهر از مسائل مورد تاکید ما است.

قائم مقام ستاد مناسبت‌های شهرداری مشهد، افزود: علاوه‌بر این، محورهای ورودی شهر نیز اهمیت بسیاری دارد. در هفت محور نیشابور، فریمان، سرخس، میامی، کلات و دو محور جاده جدید و قدیم نیشابور، ارائه خدمات خواهیم داشت. ۲۳۰ نفر از نیروهای پاکبان ما در محورهای ورودی شهر، تا ۱۰ کیلومتری خارج از محدوده، خدمات شهری را پوشش خواهند داد. مسیر زائران پیاده را نیز پاک‌سازی کرده و جمع‌آوری ضایعات خواهیم داشت. ۱٨۰ باکس و مخزن پاک‌سازی نیز ایجاد خواهیم کرد. خودروهای ما پاک‌سازی و تخلیه سطل‌‎های زباله را انجام خواهند داد.

یعقوبی بیان کرد: ۱۶ تانکر آب و ۶ یا ۷ دستگاه تریلی تانکری پیش‌بینی شده که سرویس‌های بهداشتی و ایستگاه‌های خدمات‌رسانی به زائران را پشتیبانی می‌کند. در این مسیرها ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی موجود بوده که جانمایی و مستقر شده است. حدود ۵۰ دوش حمام را نیز در مکان‌های ضروری مستقر کرده‌ایم و در حال نصب سیستم گرمایشی آن‌ها هستیم. برای جمع‌آوری خاک و نخاله، ۳ دستگاه لودر و ۹ دستگاه کامیون در این مسیر فعال خواهند بود.

وی با اشاره به اینکه «۲۳ ایستگاه استقبال از زائران به صورت حمایتی و مشارکتی مستقر خواهد شد»، تصریح کرد: تفاوت زائرسراها با سال گذشته این است که مردم و هیأت‌ها پای کار آمده‌اند، ما وظیفه پشتیبانی داریم. علاوه‌بر محل‌های اسکان زائر، شهرداری ۱۳ مرکز اسکان با ظرفیت بیش از 5000 نفر برای اسکان اضطراری آماده کرده است. ایمنی محل‌های اسکان و ایستگاه‌های صلواتی امسال بسیار مورد تاکید قرار گرفته‌اند. امسال برای اولین‌بار، سرگروه‌ها مباحث آموزشی ایمنی، بهداشت و مباحث فرهنگی را خواهند آموخت. ۱۰۰ هزار مکان برای پذیرایی نیز پیش‌بینی شده است.

قائم مقام ستاد مناسبت‌های شهرداری مشهد، خاطرنشان کرد: تمام ایستگاه‌های سازمان آتش‌نشانی آماده‌باش خواهند بود. علاوه‌بر این، بر اساس نیاز، چیدمان خودروها را نیز خواهیم داشت. در ۶ محور، ۶ خودرو در خارج از ایستگاه‌ها مستقر خواهیم کرد و حدود ۲۵ دستگاه خودرو و موتور در محل حسینیه‌ها و هیأت‌ها مستقر خواهند شد. تلفن ۱۳۷ برای اطلاع‎رسانی به زائران به صورت ۲۴ ساعته فعال خواهد بود. زمان فعالیت مراکز راهنمای زائر و اطلاعات سفر نیز افزایش یافته و از ساعت ۷ تا ۲۲ است.

یعقوبی با بیان این‌که معاون گردشگری پیگیر کمپین و طرح «شهروند میهمان‌نواز حریم رضوی» است، عنوان کرد: این طرح در  ۳۳ عنوان، خدمت تخصصی و عمومی ارائه می‌دهند که افراد بنا به درخواست خودشان و به صورت افتخاری اعلام آمادگی می‌کنند و بعد بر اساس تقسیم‌بندی، محل خدمت مشخص خواهد شد. ثبت‌نام از طریق ۶ درگاه از جمله سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۸۱، تلفن ۳۱۳۵، سایت مشهدی‌شو و ربات تلگرامی انجام خواهد شد. ۳۰ مهرماه شروع فعالیت رسمی این کمپین خواهد بود. ۵۰۰ نفر از این افراد در ۵۰ غرفه عرصه میدان شهدا در ۵۰ غرفه و دو سوله خدمات درمانی و آموزشی مستقر خواهند شد.

وی ادامه داد: یکی از مباحث طرح شده در این ۳۳ فعالیت شهروند میهمان‌نواز حریم رضوی، نذر آموزشی است که علاوه‌بر خدمت در این مدت، به صورت یک‌ساله محل‌هایی مشخص خواهد شد تا در حاشیه شهر خدمت کنند. موضوع شهر گفت‌وگو را نیز داریم که کتابخانه‌های سیاری در محل‌های اسکان حضور خواهند داشت.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد، گفت: طرح پاکیاران حریم رضوی را در دهه اول محرم داشتیم. امسال علاوه‌بر خیابان‌های حرم مطهر در سه محور شهر نیشابور، قوچان و سرخس طرح پاکیاران حریم رضوی اجرا خواهد شد. در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک، محدودیت‌های ترافیکی را خواهیم داشت که با پلیس راهور هماهنگی شده و از شب رحلت پیامبر تا روز شهادت اما رضا(ع) ممنوعیت خودروهای شخصی را به محورهای منتهی به حرم خواهیم داشت.

یعقوبی اضافه کرد: ۱۰۰ دستگاه تاکسی به صورت صلواتی زائران پیاده را از محل اسکان تا حرم جابه‌جا می‌‎کنند، ۶۰ دستگاه تاکسی نیز به صورت خودجوش اعلام کرده‌اند که در محور اندرزگو خدمت خواهند کرد، ۱۶۰ دستگاه ون در محورهای حرم برای سرویس‌دهی پیش‌بینی شده است، 1800 دستگاه نیز برای خدمت آماده‌باش هستند و ۱۰۰ بازرس و ۱۶ دستگاه خودروی بازرسی نیز برای رسیدگی به عملکرد رانندگان فعال خواهند بود.

وی افزود: در پایانه‌ها نیز ۱۰۰ دستگاه اتوبوس ناوگان درون‌شهری بخش خصوصی و ۱۰۰ دستگاه ون درون‌شهری برای سرویس‌دهی هماهنگ شده‌‎اند. در پایانه ۴۰۰ تخت برای اسکان در شرایط اضطرار پیش‌بینی شده است. ۲۰۰ دستگاه اتوبوس در محورهای ورودی برای انتقال زائران پیاده ارائه خدمت می‌‎کنند.

قائم‌مقام ستاد مناسبت‌های شهرداری مشهد با اشاره به فضاآرایی شهری در این مدت، تصریح کرد: بنرهایی طراحی، چاپ و نصب خواهد شد. سازمان فرهنگی و اجتماعی نیز 3200 آویز ستونی قرمز و مشکی تدارک دیده که نصب شده است. یک‌هزار بیرق نصب و ۷۶ المان در سطح شهر جانمایی و بر روی ۳۵۰ پایه‌پرچم، پرچم سیاه نصب شده است.

یعقوبی بیان کرد: یکی از درخواست‌های هیأت‌ها برای اطلاع‌رسانی مراسم و در خصوص محل نصب پرده‌ها بود که در شرایط معمول ۱۰۰ جایگاه بود، اما اکنون به ۲۵۰ جایگاه نصب رسیده است. اگر نیاز باشد این تعداد را افزایش خواهیم داد. امسال تلاش کردیم تا از ظرفیت هیأت‌های مذهبی بیشتر استفاده ‌کنیم. هماهنگی بیشتر شده و نه تنها مسیرهای هیأت‌ها، بلکه حتی در حاشیه شهر نیز نصب پرده را داریم.

وی با بیان این‌که «یکی از معضلات جانمایی ایستگاه‌های صلواتی بود که مشکلاتی ایجاد می‌کرد»، عنوان کرد: ۶۰۰ جایگاه برای استقرار ایستگاه صلواتی پیشنهاد داده شد که ۵۰۰ مورد برای فرمانداری ارسال شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد، خاطرنشان کرد: در عرصه میدان شهدا نمایش آیینی را نیز خواهیم داشت. هیأت‌هایی از استان‌های مختلف از ۲ تا ۸ آبان این نمایش‌ها را اجرا خواهند کرد. تئاتر دعبل خزایی را نیز از ۷ تا ۹ شب خواهیم داشت. بیش از 5000  جلد کتابچه نیز چاپ شده و در اختیار ایستگاه‌های استقبال قرار خواهد گرفت تا زائران را راهنمایی کند.

یعقوبی در خصوص اعتبارات برای دهه آخر صفر، گفت: اعتبار متمرکزی خاص این ایام نداریم. برای موارد آماده‌باش، ۳ تا ۴ میلیون در نظر گرفته شده ،اما برای مواردی که در تقویم وجود دارد، اعتبارات جاری پیمان‌های خدمات شهری در نظر گرفته شده است. در حوزه حمل‌ونقل و فرهنگی اعتباراتی وجود دارد، اما در خدمات شهری مورد شاخصی نیست.

وی در خصوص کمک شهرداری برای اربعین، عنوان کرد: کمک ما دو مورد بوده است. مورد اول این‌که ۶۰۰ پاکبان را اعزام کردیم و دوم ۱۰۰ دستگاه اتوبوس بود که تا نجف را سرویس‌دهی کردند. شهرداری در موضوع اسکان متولی نبوده است. بیش از ۲۶۰ هزار نفر از خراسان به اربعین رفتند و در واقع خدمت ما، خدمت به همشهریان خود ما بوده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۲۱۰۹۲ //
ارسال نظر