جزییات اقدامات محرومیت زدایی بنیاد مستضعفان در پنج سال گذشته
رئیس سابق بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی جزییات اقدامات محرومیت زدایی این بنیاد در پنج سال گذشته را تشریح کرد.
محمد سعیدیکیا در مراسم تودیع خود از ریاست بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و معارفه پرویز فتاح در این نهاد، با تشکر از رهبر معظم انقلاب برای اعتماد به وی برای پنج سال خدمت در بنیاد گفت: رهبر معظم انقلاب پنج سال پیش در حکم خود برای ریاست من در بنیاد مستضعفان، چند مورد از جمله تجدید ساختار بنیاد، کاهش بروکراسی، ترویج مدیریت جهادی، بهکارگیری جوانان متعهد، رفع محرومیت و بهینهسازی فعالیتهای اقتصادی بنیاد را متذکر شدند.
رئیس سابق بنیاد مستضعفان افزود: برای محرومیتزدایی واقعی، بنیاد علوی را به عنوان بازوی توانمند بنیاد مستضعفان، محور محرومیتزدایی قرار دادیم. بودجه بنیاد علوی در سال ۹۳ معادل ۶۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۷ به ۵۱۵ میلیارد تومان و در سال ۹۸ به ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت که معادل ۴۰ درصد بودجه مستضعفان امسال است.
سعیدیکیا تصریح کرد: از دیگر اقدامات محرومیتزدایی بنیاد مستضعفان، تأمین مسکن برای خانوارهای چند معلول با همکاری بنیاد مسکن، سازمان ملی زمین و مسکن، سازمان بهزیستی و انجمن خیرین مسکنساز است. همچنین برای خانوارهای دارای سه نوزاد و بیشتر، مسکن تهیه کردیم. سفر زیارتی ارزان به مشهد و تأمین سیمان رایگان بازسازی واحدهای مسکونی حادثهدیده در سوانح طبیعی و تأمین سبد کالای مادران باردار مستضعف، از دیگر اقدامات بنیاد مستضعفان در حوزه محرومیتزدایی بود.
رئیس هیئت امنای بنیاد مستضعفان اظهار داشت: با همکاری بنیاد علوی و معاونت روستایی نهاد ریاست جمهوری، بانک سینا و بانک خصوصی متعلق به بنیاد در دو سال گذشته تسهیلات یارانهای برای اشتغال روستایی مناطق محروم تأمین کردیم که در سال اول برای هر استان ۲۰ و در سال دوم ۲۵ میلیارد تومان در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: نتیجه این شد که در سه سال اخیر تا تیرماه امسال، امکان دریافت تسهیلات از بانک مربوطه را دریافت کردند که تاکنون به ۳۲۰۰ طرح، وام اعطا شده است. ۲۲۰۰ طرح نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته و محصولات آنها وارد بازار شده است.
سعیدیکیا با اشاره به الگوی توسعه منطقه محروم قلعهگنج در استان کرمان به عنوان الگو و مدل آبادانی و پیشرفت مناطق محروم گفت: با وامهای روستایی در قلعهگنج، اشتغال خوبی ایجاد شد که بنابر اعلام استانداری کرمان، نرخ بیکاری در این شهر از ۲۵ درصد تک رقمی شد و آمار جرم و جنایت نیز ۷۰ درصد کاهش یافت. الگوی توسعه قلعهگنج از طرف وزیر کشور به عنوان الگوی توسعه مناطق محروم به همه استانداران ابلاغ شده است؛ سپس در ۱۱ منطقه دیگر و ۱۶۰۰ روستا الگوی قلعهگنج آغاز شده است.
وی درباره ساماندهی فعالیتهای اقتصادی بنیاد مستضعفان گفت: تعداد هلدینگ را از ۲۲ به ۱۰ هلدینگ کاهش دادیم، ۸۰ شرکت را منحل و ۹ شرکت را وارد بورس کردیم و ۱۱ شرکت دیگر، شرایط ورود به بورس را دریافت کردهاند.
رئیس هیئت امنای بنیاد مستضعفان با اشاره به تدوین آئیننامه ترویج مدیریت جهادی و استفاده از جوانان متعهد در سطوح مدیریتی بنیاد افزود: ۴۴ جوان متعهد را به عضویت هیئت مدیره شرکتهای تابعه بنیاد درآوردهایم.
سعیدیکیا با اشاره به رشد سالانه ۱۰ درصدی اقتصادی بنیاد مستضعفان گفت: برای بهینهسازی فعالیتهای اقتصادی بنیاد در پروژههای زیر ۱۰۰ میلیارد تومان حضور نداریم و فعالیتهایی چون توسعه کاشت زیتون، پرورش دام سبک شیری و واگذاری آن به متقاضیان محروم، شکلگیری زنجیره تولید فولاد و صادرات محصولات فولادی آن به ۱۵ کشور را اجرا کردیم.
وی درباره حضور بنیاد مستضعفان در پروژه آزادراه تهران شمال اظهار داشت: این پروژه به آرزوی مردم تبدیل شده اما با ورود بنیاد مستضعفان، با استفاده از توان مهندسان ایرانی، این پروژه در حال نهایی شدن است و طی ماههای آینده، قطعه یک آزادراه تهران شمال به بهرهبرداری میرسد. همچنین نیروگاههای خرمشهر، خرمآباد و چابهار در دست ساخت است و صادرات بنیاد مستضعفان از ۳۰۰ میلیون یورو در سال ۹۳ به ۹۰۰ میلیون یورو در سال ۹۷ افزایش یافته است.
رئیس هیئت امنای بنیاد مستضعفان خاطرنشان کرد: مجموع فروش شرکتهای بنیاد ۲۴ هزار میلیارد تومان در سال ۹۳ به ۳۶ هزار میلیارد تومان در سال ۹۷ افزایش یافته و رشد ۱۵ درصدی داشته است. مالیات بنیاد مستضعفان نیز تا پایان سال ۹۶ به طور کامل پرداخت شده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.