تغییر رفتار در بازار خودرو + جدول
بازار خودروهای داخلی پس از چهار هفته وارد روندی نزولی شدند. در هفته اول اسفندماه 1399 برخی از خودروهای پرتقاضا در بازار افت قیمت داشتند و برخی دیگر سطوح قیمتی خود را حفظ کردند.
افت قیمت در بازار خودروهای داخلی در حالی شکل گرفته که خودروهای مونتاژی و خارجی در این مدت روندی معکوس را تجربه کرده وروندی صعودی داشتند.. با بررسی این شرایط می توان این گونه تحلیل کرد که رفتار بازار خودرو وابسته به نوع محصولات متفاوت شده است و بازار خودروهای داخلی فعلا میل به تعادل در سطوح پایین دارند در حالی که این تقاضا برای دو دسته دیگر خودروها یعنی خودروهای مونتاژی و وارداتی مشاهده نمیشود.
به اعتقاد کارشناسان، مشتریان خودروهای پرطرفدار در مقایسه با مونتاژی ها و وارداتی ها امیدواری بیشتری به کاهش قیمت دارند به همین دلیل بازار این گروه شکل نزولی به خود گرفته است. آنها بر این نکته نیز تاکید می کنند که بازار خودروهای داخلی با سرعت بیشتری خود را با تغییرات همراه کرده اند به همین دلیل با نزولی شدن بازار دلار سریع تر از سایر بازارهای خودرو، افت قیمت را تجربه کرده اند. این امر نشان دهنده آن است که بازار خودروهای داخلی حکم بازار پیشران را در این زمینه بازی می کنند و با این شرایط به مرور شاهد همراهی سایر خودروها با بازار داخلی ها خواهیم بود.
علاوه بر کاهش قیمت، دپو خودرو در یکی دو ماه اخیر در انبار خودروسازان، نیز به دلایل مختلف افزایش یافته و به اعتقاد کارشناسان فقط یک سیاست ارادی نمی تواند در این زمینه اثر گذار باشد، بلکه عوامل و تصمیم گیری های مختلف موجب به وجود آمدن این روندشده است.
براساس سیاست جدید، خودروسازان امکان افزایش قیمت در سه ماه پایانی سال را ندارند که این نکته موجب شده تا خودرو به صورت قطره چکانی در بازار عرضه شود در این خصوص فعالان بازار خودرو به این نکته اشاره می کنند که در حال حاضر خودرو تولید برج 11 (بهمن ماه) در بازار ،بسیار محدود است و پیش بینی می کنند که این روند برای اسفند ماه نیز تکرار شود.
از سوی دیگر برخی از کارشناسان بر این نکته نیز تاکید می کنند که در هر بازار یک بخشی با انتظارات مثبت نسبت به تحولات واکنش نشان می دهند، بطوریکه اگر بازار نزولی شود؛ ان بخش پیش قدم نزولی شدن می شود و برعکس. این روند در خصوص بازار خودروهای داخلی صدق می کند. بطوریکه کارشناسان بازار خودرو معتقدند که این امر به دلیل آن است که سمت عرضه و تقاضا در بازار داخلی ها نسبت به مونتاژی ها و وادراتی ها متنوع تر است، به همین دلیل امکان انعطاف در بخش داخلی ها بیشتر است.
بازار در هفته اول اسفند
رصد بازار خودرو در هفته سپری شده نشان دهنده آن است که دامنه نوسان در برخی از برندها بین 500 هزار تومان تا 21 میلیون تومان بوده این در حالی که برخی از خودروها این هفته را با ثبات قیمت به پایان رساندند.
در هفته اول بهمن ماه براساس ارزیابی های صورت گرفته بیشترین افت قیمت به پژو 206 تیپ 2 اختصاص داشت؛ بطوریکه این خودرو افت 21 میلیونی قیمت در بازار را تجربه کرد و با قیمت 183 میلیون تومان در بازار معامله شد.
در رده بعدی بیشتری کاهش به سمند LX با موتور EF7 اختصاص یافته است؛ این خودرو این هفته افت 15 میلیونی قیمت را تجربه کرد.
قیمت پراید در بازار خودرو
خانواده پراید این هفته هم طعم ثبات قیمت را چشیدند و هم روند نزولی پیش گرفت. براساس ارزیابی بازار، پراید 131 در هفته سپری شده در محدوده قیمتی 110 میلیون تومان قیمت خورد و نسبت به هفته قبل تغییر قیمتی نداشت. اما قیمت پراید 111 نیز افت 500 هزار تومانی را ثبت کرد و در بازار با قیمت 127 میلیون معامله شد.
قیمت محصولات پژو در بازار
در میان محصولات ایران خودرو نیز خانواده پژو 206 این هفته را با افت قیمت به پایان رسید. براساس رصد بازار، خودرو پرطرفدار این شرکت یعنی 206 تیپ 2 افتی 10.2درصدی داشت و در بازار با قیمت 183 میلیون تومان قیمت گذاری شد. افت قیمت این خودرو در حالی است که این خودرو هفته گذشته با قیمت 204 میلیون تومان در بازار معامله می شد. ارزیابی صورت گرفته نشان دهنده آن است که 206 بیشترین افت قیمت را در مدت زمان مورد بررسی به خود اختصاص داده است.
از سوی دیگر تیپ 5 این خودرو نیز در هفته سپری شده در بازار افت 10 میلیونی داشت و با قیمت 246 میلیون تومان در بازار معامله شد و افت 3.9 درصدی را تجربه کرده است. همچنین با ارزیابی بازار خودرو می توان گفت «پژو 206 صندوقدار» دیگر محصول خانواده 206 که همواره توانسته نظر خانواده ها را به خود جلب کند، این خودرو در بازار در محدوده قیمتی 232 میلیون تومان قیمت خورد و افتی 3.3 درصدی را ثبت کرد.
قیمت خانواده سمند در بازار
براساس ارزیابی های صورت گرفته قیمت سمند LX نیز در هفته سپری شده از افت قیمت بی نصیب نبود و با افت 7.4 درصدی نسبت به هفته قبل در بازار با قیمت 175 میلیون تومان قیمت گذاری شد. «سمند lx با موتورEF7 » نیز هفته گذشته 196 میلیون تومان در بازر قیمت خورد و افت 7 درصدی را تجربه کرد؛ سمند lx با موتورEF7 در هفته گذشته رکورد رشد قیمت در بازار را از آن خود کرد بود.
«سمندسورن» هم 237 میلیون تومان در بازار معامله شدند و با این شرایط هفته گذشته را بدون تغییر قیمت به پایان رساند.
قیمت تیبا در بازار
از دیگر محصولات بازار پرتیراژ ها می توان به «تیبا صندوقدار» اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان می دهد که این خودرو این هفته را با قیمت 122 میلیون تومان در بازار معامله شد و نسبت به هفته گذشته تغییر قیمتی نداشت . قیمت «تیبا2» معمولی نیز در بازار 128 میلیون تومان در بازار قیمت خورد که نسبت به هفته گذشته بدون تغییر بوده است.
اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است تنها خودرویی است که در این هفته رشد قیمت داشته است. براساس ارزیابی بازار ساینا درهفته سپری شده با قیمت 135 میلیون تومان در بازار معامله شد و رشد یک میلیون تومانی را تجربه کرد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.