کدام کالاهای ایرانی مشمول تعرفههای ترامپ شدند؟
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: میزان صادرات ایران به آمریکا در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۸۴ تن بوده که حدود ۵۵ درصد آنها مواد غذایی شامل انجیر خشک، زردآلو خشک، آلو خشک، میوههای خشک، نان و خمیر خشک کرده، زعفران، سوهان، بیسکویت، خیار شور، رب گوجه فرنگی، آب مرکبات و سایر خوراکیهای چاشنیدار و انواع عرقیجات سنتی است و شامل تعرفه 10 درصدی ترامپ میشود.

دولت ترامپ شب گذشته بر کالاهای وارداتی از ۱۳۵ کشور از جمله ایران بین ۱۰ تا ۹۹ درصد تعرفه اعمال کرد.
طبق اعلام باشگاه خبرنگاران جوان، اعمال تعرفههای جدید از سوی دولت ترامپ برای واردات کالا به آمریکا، با واکنشهای زیادی از سوی کشورهای مختلف مواجه شده؛ تا جاییکه برخی تحلیلگران، این اقدام را آغازگر "جنگ تجاری ترامپ با دنیا" نامیدهاند.
در فهرست تعرفههای تجاری جدید دولت آمریکا نام ۱۳۵ کشور دیده میشود که بر کالاهای وارداتی از آنها بین ۱۰ تا ۹۹ درصد تعرفه وضع شده است.
با توجه به اینکه دولت ترامپ بر کالاهای وارداتی از ایران نیز یک تعرفه حداقلی ۱۰ درصدی وضع کرده است؛ این سوال پیش میآید که ایران چه کالاهایی را به آمریکا صادر میکند که واردات آنها به آمریکا از این پس مشمول تعرفه ۱۰ درصدی خواهد بود؟
در همین ارتباط، روحالله لطیفی سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت گفت: میزان صادرات ایران به آمریکا در ۱۱ ماه نخست سال ۱۴۰۳، ۸۴ تن به ارزش ۱۷۲ هزار و ۶۲۱ دلار بوده که این آمار مربوط به صادرات مستقیم به آمریکا بدون ارسال به کشورهای واسطه است.
او ادامه داد: از این ۸۴ تن، حدود ۵۵ درصد، مواد غذایی شامل انجیر خشک، زردآلو خشک، آلو خشک، میوههای خشک، نان و خمیر خشک کرده، زعفران، سوهان، بیسکویت، خیار شور، رب گوجه فرنگی، آب مرکبات و سایر خوراکیهای چاشنیدار و انواع عرقیجات سنتی بوده است.
لطیفی اضافه کرد: سایر مواد صادراتی به آمریکا شامل لوازم پلاستیکی آشپزخانه، انواع فرش، مجسمههای تزئینی، لوستر، وسائل جشن تولد و وسائل چدنی بوده است. همچنین بخشی از صادرات ایران به آمریکا برای ایرانیان مقیم این کشور شامل انواع کتاب، مجلات، تقویم ایرانی و نشریات به ارزش تقریبی ۳۹ هزار دلار بوده است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با اشاره به وضع تعرفههای جدید از سوی دولت آمریکا بیان کرد: تعرفه ۱۰ درصدی اعمال شده از سوی ترامپ بر روی محصولات صادراتی ما که عمدتا کالاهای خوراکی و اقلام فرهنگی است، با توجه به حجم کم و خاص بودن این کالاها و مشتریان آنها در این کشور، تاثیر چندانی ندارد.
او در خصوص واردات کالا از آمریکا به ایران هم گفت: میزان واردات کالا از آمریکا در همین مدت حدود یک هزار و ۴۳۱ تن به ارزش ۹۳ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۵ دلار بوده است.
لطیفی ادامه داد: ۷۵ درصد از واردات کالا از کشور آمریکا شامل انواع دارو، مکملهای غذایی، کیتهای آزمایشگاهی، مواد اولیه جراحی، دندانپزشکی و دستگاههای پزشکی بوده و مابقی شامل مواد غذایی، اسانسها و مکملهای غذایی، انواع اسید و نهادههای مولد دامی برای تکثیر نژاد دام از جمله جوجه، دام سنگین و میگو بوده است.
او اظهار کرد: همچنین بخش دیگری از واردات ایران از آمریکا شامل حلالها، روغنهای صنعتی، لوازم یدکی وسایل نقلیه، لوازم یدکی ماشینآلات صنعتی و خودروها بوده است.
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت افزود: در طول سالهای گذشته، تحریمها باعث شده که ایران سهم زیادی در حوزه تجارت با آمریکا نداشته باشد ولی با این حال، با وجود اینکه این کشور تلاش کرده تجارت ایران با دنیا را به صفر برساند، خودش نتوانسته تجارت خود با ایران را به صفر برساند و شاید عملا خود آمریکا، با ایجاد نظام تحریم، خود را از بازار ایران حذف کرده و عملا سیاست اعمال تعرفه بر کالاهای ایرانی را هم به یک جوک تبدیل کرده است و هرگونه اعمال محدودیت که بیشتر مربوط به کالاهای فرهنگی و خوراکی برای ایرانیان مقیم آمریکا است، تحریم مجدد شهروندان آمریکایی به شمار میآید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.