هند از تولید مشترک جنگنده نسل پنجم با روسیه ناراضی است
مقامات رسمی هند اعلام کردند دهلی نو نارضایتی خود را از ادامه پروژه تولید جنگنده های نسل پنجم به دلیل هزینه بالای آن به روسیه اعلام کرده است.
به گفته مقامات هندی، دهلی نو هنوز مذاکرات با روسیه را به طور کامل متوقف نکرده و درصورت معرفی یک فرمول قیمت گذاری مناسب، آماده تجدید نظر در این پروژه است.
هند و روسیه با هدف ارتقاء روابط نظامی خود، در سال ۲۰۰۷ توافق تولید مشترک جنگنده های نسل پنجم را امضا کردند اما پس از گذشت 11 سال به دلیل اختلاف شدید دو کشور درخصوص اشتراک گذاری هزینه های تولید جنگنده ها، تکنولوژی های مورد استفاده در آنها و تعداد جنگنده های تولید شده، این پروژه پیشرفتی نداشته است.
منابع هندی اعلام کردند هزینه تخمینی این پروژه حدود ۳۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
یک مقام ارشد هندی که در مذاکرات با روسیه شرکت داشته گفت: موضع ما در مورد جنبه های مختلف این پروژه، از جمله هزینه، به طرف روسی منتقل شده و تاکنون اختلافات رفع نشده است.
در سال ۲۰۱۰ هند توافق کرد که برای طراحی اولیه این جنگنده ها ۲۹۵ میلیون دلار پرداخت کند. در ادامه دو کشور موافقت کردند که هریک مبلغ شش میلیارد دلار برای طراحی و تولید این جنگنده ها سرمایه گذاری کنند.
دهلی نو و مسکو تاکنون به توافق نهایی در این خصوص دست نیافته اند.
به گفته مقامات هندی، دهلی نو بر حق دستیابی مساوی به تمام تکنولوژیهای استفاده شده در این جنگنده ها تاکید کرده است اما روسیه حاضر به اشتراک گذاری کامل تکنولوژی ها نشده است.
در ماه فوریه سال ۲۰۱۶، پس از موافقت 'مانوهار پریکار' وزیر اسبق دفاع هند، مذاکرات میان دو کشور بار دیگر آغاز شد.
منابع هندی اعلام کردند دو کشور در حال تلاش برای رفع اختلافات در این پروژه هستند اما آنها اضافه کردند هند نسبت به ثمر رسیدن این مذاکرات امیدی ندارد زیرا هزینه این پروژه بسیار بالا است.
شرکت هوانوردی هندوستان (هال) بسیار علاقه مند به ادامه حضور هند در این پروژه است. این شرکت معتقد است این پروژه چند میلیارد دلاری به هند این فرصت را می دهد که به تکنولوژی های بسیار مهم دست یابد.
اما نیروی هوایی هند نیز اعلام کرده است که به دلیل هزینه بالای این پروژه علاقه ای به ادامه آن ندارد.
لغو پروژه تولید جنگنده هند با روسیه در زمانی اتفاق می افتد که به دلیل تحریم های آمریکا علیه روسیه، چندین پروژه مشترک میان دهلی نو و کرملین به ارزش ۱۲ میلیارد دلار به تعویق افتاده است.
ساختار امنیتی هند از تصمیم دولت آمریکا برای تحریم کردن ۳۹ شرکت روسی از جمله 'روسبرون اکسپورت' ناراضی است.
هند دارای روابط گسترده نظامی با این شرکت است. تحریم های آمریکا با هدف محروم کردن سایر کشورها از روابط تجاری و نظامی با شرکت های روسی وضع شده اند. هر کشوری که با این ۳۹ شرکت روسی روابط گسترده تجاری داشته باشد شامل تحریم های آمریکا خواهد شد.
هند و روسیه همکاران راهبردی قدیمی برای یکدیگر هستند. دامنه همکاری دفاعی هند و روسیه شامل مبادلات نظامی سطح بالا و رزمایش مشترک بین نیروهای مسلح دو کشور گسترش یافته است.
دوکشور در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ رزمایش های مشترکی در شرق روسیه و ایالت راجستان هند برگزار کردند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.