عضویت آلمان در شورای امنیت سازمان ملل و چالشهای پیشرو
آلمان برای دو سال به شمار اعضای غیردائم شورای امنیت پیوست. درگیریها و کانونهای بحرانی جهان از جمله مسائلی هستند که در کانون توجه اعضای این نهاد بینالمللی قرار دارند. برنامه آلمان برای این بحرانها چیست؟
دویچهوله در گزارشی نوشته است: سفر هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان در ماه ژوئن سال سپری شده به نیویورک سفری موفقیتآمیز بود. او مدتها برای عضویت مجدد آلمان درشورای امنیت تلاش کرده بود.
تلاشی که به ثمر نشست و آلمان با کسب ۱۸۴ رای از مجموع ۱۹۳ رای ممکن، بار دیگر به جمع اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان مل پیوست.
عضویتی برای مدت دو سال. دوره عضویت آلمان در شورای امنیت از روز سهشنبه ۱۱ دی (اول ژانویه) آغاز شد.
آلمان برای این دوره دوساله برنامههای بسیاری دارد. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان بر آن است تا در این دوره بار دیگر با تاکید بر چند جانبهنگری، مانع از روند قطبی شدن جهان گردد؛ روندی که با سیاستهای دولت ترامپ و تاکید او بر سیاست "نخست آمریکا" تشدید شده است.
وزیر امورخارجه آلمان در باره نقش و جایگاه این نهاد بینالمللی گفته بود که به باور او سازمان ملل خود جلوهای از سیاست و سیستم سیاسی چند جانبهنگر است. او درباره سازمان ملل گفته بود: «ما در زمانهای زندگی میکنیم، که بیش از پیش به یک نظم بینالمللی، به قابل اعتماد بودن و اعتماد بیشتر به قواعد مشترک نیاز داریم. قدرت، کارآمدی و عدالت سازمان ملل برخاسته از عملکرد اعضای آن است.»
افزون بر آن، آلمان بر آن است تا بر نقش اروپا در سازمان ملل و شورای امنیت بیافزاید. هایکو ماس خواستار آن است که در دوره عضویت دو ساله آلمان از ایده ایجاد یک کرسی دائمی برای اروپا در شورای امنیت دفاع کند. بهویژه آنکه پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، تنها عضو دائمی اتحادیه اروپا در شورای امنیت سازمان ملل، فرانسه خواهد بود.
سیاست آلمان در عین حال جلوگیری از بحران است. آلمان بر آن است تا شورای امنیت سریعتر از پیش و پیش از آنکه اوضاع در مناطق بحرانزده رو به وخامت نهد، اقدام کند.
سفیر آلمان در سازمان ملل متحد، کریستوف هویزگن اعلام کرده است که برای فرونشاندن بحرانها و درگیریها باید از نیروی زنان آن کشورها بهره گرفت. او گفته است: «تجربه زندگی و رویکرد زنان با مردان تفاوت میکند. آنها میتوانند در راستای یافتن راه حل و سازش کمک کنند و زمینههای آشتی و صلح با دشمنان را فراهم سازند.»
هایکو ماس در عین حال تاکید کرده است که آلمان مخالف استقرار موشکهای میانبرد بوده و همه تلاش خود را برای نجات پیمان سی ساله منع موشکهای هستهای میانبرد بین روسیه و آمریکا به کار خواهد گرفت.
هایکو ماس تاکید کرده است که آلمان در برابر خواست استقرار موشکهای میانبرد در این کشور با تمام توان مقابله خواهد کرد.
این پنجمین باری است که آلمان به جمع اعضای شورای امنیت سازمان ملل میپیوندد. بسیاری از سیاستمداران این کشور خواستار عضویت دائمی آلمان در شورای امنیت هستند. بهویژه آنکه آلمان در سالهای گذشته نقشی فعال در ماموریتهای بینالمللی سازمان ملل داشته است.
آلمان در حال حاضر در ۱۴ ماموریت بینالمللی سازمان ملل در جهان حضور دارد. مهمترین آن عملکرد این کشور در ماموریت ایجاد ثبات در کشور مالی است. حدود ۱۱۰۰ سرباز آلمانی در این ماموریت مشارکت دارند.
افزون بر آن، آلمان از جمله در ماموریتهای استقرار صلح و امنیت در کشورهای لبنان، سودان، سومالی، صحرای غربی، لیبی، افغانستان، عراق و هائیتی نیز حضور دارد. نقش آلمان در این ماموریتها به اعزام نیرو محدود نمیشود، بلکه این کشور از طریق اعزام تیمهای آموزشی از روند حفظ صلح در این مناطق حمایت و پشتیبانی میکند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.