//
کدخبر: ۴۴۰۵۶۰ //

۸ دلیل ریزش و کم‌پشت شدن مژه‌ها| چگونه از ریزش مژه‌ها جلوگیری کنیم؟

ریزش مژه غیرعادی نیست، اما اگر شدید باشد یا باعث کم‌پشت شدن مژه‌ها شود، می‌تواند به یک اتفاق آزاردهنده تبدیل شود.

 ۸ دلیل ریزش و کم‌پشت شدن مژه‌ها| چگونه از ریزش مژه‌ها جلوگیری کنیم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

 دلایل مختلفی برای ریزش مژه وجود دارد، از حساسیت به محصولات آرایشی گرفته تا ابتلا به بیماری‌های جدی که به درمان نیاز دارند. در این مقاله درباره‌ی علت ریزش مژه و راه‌های افزایش سرعت رشد آن صحبت می‌کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

چرخه‌ی رشد طبیعی مژه چیست؟

یک فرد بالغ به‌طور متوسط روی پلک بالا ۱۰۰ تا ۱۵۰ مژه و روی پلک پایین ۵۰ تا ۷۵ مژه دارد. هر مژه یک چرخه‌ی رشد دارد که شامل سه مرحله است:

  • فاز آناژن: فاژ آناژن دوره‌ی رشد مژه است. اگر در این مدت مژه‌های شما بیفتند، بلافاصله رشد نمی‌کنند.

  • فاز کاتاژن: در این مرحله مژه‌ها ضخیم و بلند شده‌اند‌ و رشد آن‌ها متوقف می‌شود.

  • فاز تلوژن: فاز تلوژن طولانی‌ترین مرحله است و چهار تا ۹ ماه طول می‌کشد. از این فاز به‌عنوان دوره‌ی استراحت قبل از ریزش مژه و شروع دوباره‌ی چرخه یاد می‌شود.

علت ریزش مژه چیست؟

قبل از امتحان کردن روش‌های مختلف برای پرپشت کردن مژه‌ها، بهتر است ابتدا علت ریزش آن‌ها را شناسایی کنید. درست مانند موهای سر، مژه‌ها به‌طور طبیعی می‌ریزند و طی یک چرخه‌ دوباره جایگزین می‌شوند. به همین دلیل، از دست دادن یک تا پنج مژه در روز کاملا طبیعی است.

کم‌پشت‌ شدن مژه‌ها می‌تواند بخشی از روند پیری هم باشد. اگر با افزایش سن احساس می‌کنید مژه‌های شما مثل قبل بلند و پرپشت نیستند، نگران نباشید. در بیشتر موارد، مقداری ریزش و کم‌پشت شدن کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

در سایر موارد ممکن است به‌دلایل زیر تعداد زیادی از مژه‌های خود را از دست بدهید.

۱. مالش و اصطکاک بیش از حد

مهم است که دور چشم خود را همیشه تمیز نگه دارید و قبل از خواب آرایش آن را پاک کنید. اما متخصصان هشدار می‌دهند که تمیز کردن این ناحیه‌ی حساس باید بااحتیاط و بدون مالش یا اعمال نیروی زیاد انجام شود.

ماسک خواب یا ماسک شب یکی از عوامل رایج اصطکاک مژه است و حتی می‌تواند علت ریزش مژه‌های اکستنشن باشد، چون روی مژه‌های اکستنشن فشار وارد می‌کند و باعث می‌شود آن‌ها حالت خود را از دست بدهند. اگر می‌خواهید از ماسک خواب استفاده کنید، به‌سراغ محصولاتی بروید که خیلی سفت نباشند، بتوانید اندازه‌ی آن‌ها را تنظیم کنید یا برای اکستنشن مژه طراحی شده باشند.

۲. عفونت باکتریایی

گاهی‌اوقات علت ریزش مژه‌ها به استفاده از لوازم آرایشی تاریخ  مصرف گذشته مربوط می‌شود، چون این محصولات می‌توانند به عفونت باکتریایی منجر شوند. عفونت باکتریایی ناشی از محصولات تاریخ مصرف گذشته باعث التهاب می‌شود و احتمال از دست دادن مژه‌ها را افزایش می‌دهد.

۳. واکنش آلرژیک

زنی که در مقابل آینه به مژه‌های خود ریمل می‌زند

همیشه توصیه می‌شود فهرست مواد تشکیل‌دهنده‌ی محصولات بهداشتی و آرایشی را به‌دقت بخوانید. چون آلرژی به لوازم آرایشی، پاک‌کننده‌های آرایش و محصولات مراقبت از پوست از علل شایع درماتیت پلک است و در صورت شدید بودن می‌تواند باعث ریزش مژه شود.

اگر فکر می‌کنید که ممکن است مژه‌های شما به‌دلیل واکنش به لوازم آرایشی یا کرم دور چشم ریخته باشند، استفاده از محصولات مورد نظر را متوقف کنید و تست آلرژی بدهید تا متوجه شوید که به چه چیزی حساسیت دارید.

۴. اکستنشن یا مژه‌ی مصنوعی

وقتی از علت ریزش مژه صحبت به میان می‌آید، اکستنش مژه هم عامل مهمی است که باید به آن اشاره کرد. بسیاری از افراد نسبت به چسب اکستنشن واکنش آلرژیک نشان می‌دهند و دچار التهاب می‌شوند که این می‌تواند به ریزش مژه‌ها منجر شود.

از سوی دیگر، ممکن است چسب به مژه‌های طبیعی بچسبد و هنگام ریموو کردن اکستنش باعث ریزش مژه شود. بسیاری از کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که از ریموور مخصوص یا ریموور روغنی برای حذف اکستنشن استفاده کنید تا احتمال بروز این مشکل کاهش یابد.

زمان مراجعه به پزشک

اگر تمام موارد فوق را بررسی کردید و مشکل ریزش مژه همچنان پابرجا بود، زمان آن فرا رسیده است که برای بررسی بیماری‌های زمینه‌ای به پزشک مراجعه کنید. این موضوع به‌خصوص زمانی مهم است که مژه‌های هر ۲ پلک بریزند یا ریزش مژه با مشکلات دیگری مثل ریزش مو، ریزش ابرو، قرمزی یا پوسته پوسته شدن پوست همراه باشد.

وقتی این سوال مطرح می‌شود که علت ریزش مژه در مردان چیست یا زنان در اثر چه عواملی با مشکل ریزش مژه مواجه می‌شوند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۵. اختلالات تیروئید

غده‌ی تیروئید هورمون‌های بدن را کنترل می‌کند، به همین دلیل کم‌کاری یا پرکاری آن ممکن است به ریزش مژه منجر شود. از سایر علائم اختلالات تیروئید می‌توان به عدم تحمل گرما یا سرما، کاهش یا افزایش وزن ناخواسته، یبوست و افزایش اضطراب اشاره کرد. معمولا این بیماری‌ها با آزمایش خون مشخص شده و با دارو درمان می‌شوند.

۶. بلفاریت

بلفاریت (Blepharitis) مشکلی است که با التهاب پلک و ریزش مژه مشخص می‌شود. این بیماری معمولا توسط باکتری‌هایی ایجاد می‌شود که در امتداد خط مژه قرار دارند. سایر علائم بلفاریت عبارتند از: تورم، قرمزی و پوسته پوسته شدن پلک، خارش، حساسیت به نور، پلک زدن بیش از حد و پلک‌های به‌هم چسبیده.

۷. تریکوتیلومانیا

گاهی‌اوقات علت ریزش مژه در کودکان و بزرگسالان به تریکوتیلومانیا (Trichotillomania) یا اختلال کندن مو مربوط می‌شود. این اختلال می‌تواند ژنتیکی باشد، اما در بسیاری از موارد از استرس عاطفی ناشی می‌شود. بر اساس تحقیقات، از هر ۵۰ نفر یک نفر در طول زندگی خود تریکوتیلومانیا را تجربه می‌کند. معمولا برای رفع این اختلال از روان‌درمانی و دارودرمانی استفاده می‌شود.

۸. بعضی از سرطان‌ها

در موارد نادر، سرطان‌های موضعی پلک می‌توانند به ریزش مژه منجر شوند؛ چون فولیکول‌های مو را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به همین دلیل، هر گونه زخم یا پوسته پوسته شدن که با گذشت زمان بهبود پیدا نمی‌کند باید توسط پزشک بررسی شود.

چگونه سرعت رشد مژه‌هایتان را افزایش دهید؟

زنی که در آینه به چشم‌های خود نگاه می‌کند و لبخند می‌زند

اگر علت ریزش مژه‌های شما مشخص نیست و می‌خواهید رشد آن‌ها را افزایش دهید، توصیه می‌کنیم راهکارهای زیر را امتحان کنید:

۱. رژیم غذایی سالم داشته باشید

تغذیه‌ی خوب از رشد مژه‌ها حمایت می‌کند. مهم‌ترین مواد مغذی مورد نیاز مژه‌ها عبارتند از:

  • پروتئین: موها و مژه‌های شما عمدتا از پروتئین تشکیل شده‌اند، بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین بسیار حیاتی است. پروتئین‌ها حاوی اسید آمینه‌هایی هستند که به تولید کراتین کمک می‌کنند. کراتین یک نوع پروتئین است که مژه‌ها را سالم و قوی نگه می‌دارد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لبنیات و حبوبات از بهترین منابع پروتئین محسوب می‌شوند.

  • بیوتین (ویتامین B7): بیوتین از تولید کراتین پشتیبانی می‌کند. این ماده‌ی مغذی مهم در بسیاری از غذاها از جمله مغزیجات، کلم بروکلی، پیاز و غلات کامل وجود دارد.

  • میوه‌ها و سبزیجات غنی از ویتامین A و ویتامین C: این میوه‌ها و سبزیجات با حمایت از تولید کلاژن به رشد مژه‌ها کمک می‌کنند. اگر می‌خواهید مژه‌های پرپشتی داشته باشید، میوه‌ها و سبزیجات نارنجی یا زرد رنگ، انواع توت و آووکادو را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

  • نیاسین (ویتامین B3): نیاسین به بهبود جریان خون در فولیکول‌های مو کمک کرده و رشد مژه‌ها را تحریک می‌کند. از بهترین منابع نیاسین می‌توان به مرغ، بوقلمون، ماهی، گوشت گاو، بادام‌زمینی، نخود سبز و آووکادو اشاره کرد.

  • آهن: رژیم غذایی فاقد آهن باعث می‌شود بسیاری از مژه‌ها همزمان به مرحله‌ی استراحت بروند. خوردن غذاهای غنی از آهن مثل گوشت قرمز، ماکیان، غذاهای دریایی و حبوبات می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.

۲. مکمل مصرف کنید

اگر نمی‌توانید تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مژه‌ها را از طریق رژیم غذایی خود تامین کنید، به‌سراغ مکمل‌های غذایی بروید. بعضی از مکمل‌ها به‌طور خاص برای حفظ سلامت مو، ناخن و پوست طراحی شده‌اند، اما هر محصول باکیفیتی می‌تواند برای مژه‌ها مفید باشد. اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید یا دارو مصرف می‌کنید، نظر پزشک خود را در مورد بی‌خطر مکمل‌ها جویا شوید.

۳. از محصولات بدون نسخه استفاده کنید

این روزها سرم‌ها و ژل‌های مختلفی در بازار وجود دارند که می‌توانند به رشد مژه‌ها کمک کنند. همچنین بعضی از ریمل‌ها حاوی نرم‌کننده‌هایی مانند کمپلکس‌های لیپیدی یا پپتیدی هستند که سرعت رشد مژه‌ها را افزایش می‌دهند.

۴. در مورد استفاده از لاتیس (Latisse) با پزشک صحبت کنید

لاتیس (بیماتوپروست) یک محصول موضعی برای افزایش رشد مژه است که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شده است. لاتیس تعداد فولیکول‌های مو را در مرحله‌ی رشد فعال (آناژن) افزایش می‌دهد. همچنین می‌تواند مژه‌ها را بلندتر کند.

چگونه از ریزش مژه‌های خود جلوگیری کنید؟

زنی که آرایش چشم‌های خود را با پد پاک می‌کند

ایجاد تغییرات کوچک در عادت‌های روزمره می‌تواند از ریزش مژه‌ی بیش از حد جلوگیری کند. بسته به سبک زندگی خود، می‌توانید تغییرات زیر را اعمال کنید:

  • آرایش خود را به‌آرامی پاک کنید. مالش شدید یا کشیدن مژه‌ها، به‌خصوص زمانی که مژه‌ها با ریمل پوشانده شده‌اند، ممکن است باعث ریزش آن‌ها شود. استفاده از پاک‌کننده‌های آرایش ملایم و لمس کردن آرام مژه‌ها می‌تواند کمک‌کننده باشد.

  • قبل از خواب آرایش خود را پاک کنید. مژه‌هایی که با ریمل پوشانده شده‌اند، بسیار شکننده هستند. از سوی دیگر، تماس مژه‌ها با بالش در طول شب ممکن است باعث افتادن آن‌ها شود.

  • فر مژه را کنار بگذارید. این دستگاه‌ها می‌توانند به ریزش مژه منجر شوند، به‌خصوص اگر همراه با ریمل از آن‌ها استفاده کنید.

  • اکستنشن و مژه‌های مصنوعی را با دقت بردارید. این محصولات با چسب طبی به مژه‌های طبیعی شما می‌چسبند و حذف چسب می‌تواند مژه‌ها را هم از پوست پلک خارج کند. حتما از یک ریموور ملایم با پایه‌ی روغن استفاده کنید یا اجازه دهید اکستنشن‌ها به‌طور طبیعی بیفتند.

کلام پایانی

مژه‌ها از یک الگوی رشد طبیعی پیروی می‌کنند و به‌طور منظم می‌ریزند. این اتفاق می‌تواند باعث نگرانی شود، اما باید بدانید که معمولا مژه‌ها بدون نیاز به هیچ نوع درمانی دوباره رشد می‌کنند. در این شرایط پیروی از رژیم غذایی سالم و استفاده از محصولات موضعی می‌تواند به رشد سریع‌تر مژه‌ها کمک کند.

اگر ریزش مژه شدید بود یا علائم نگران‌کننده‌ی دیگری مثل ریزش ابرو یا ریزش مو را هم تجربه کردید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند علت ریزش مژه را مشخص کرده و درمان مناسب را شروع کند.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۴۰۵۶۰ //
ارسال نظر