//
کدخبر: ۱۱۹۵۰۹ //

مهم ترین علل ورم انگشت ها

هر از گاهی انگشت های دست ورم می کند که دلایل مختلفی دارد. در این مطلب به برخی از مهم ترین علل ورم انگشت ها اشاره می شود

 مهم ترین علل ورم انگشت ها
به گزارش فرتاک نیوز،

حتما برایتان پیش آمده که در تابستان از خانه خارج شده اید و بعد از چند دقیقه انگشتان تان ورم کرده و شبیه به سوسیس های کوچک می شوند. یا ممکن است غذای شور بخورید. ورم کردن انگشت ها دلایل زیادی دارد. در اکثر موارد التهاب انگشت ها بی خطر است.

اما در برخی موارد ورم انگشت ها (که نام علمی آن داکتیلیت dactylitis است) نشان دهنده وجود یک مشکل جدی و مهم است، به ویژه اگر با درد همراه باشد. در ادامه به برخی از مهم ترین علت های ورم انگشت ها اشاره می کنیم.

 

ورم انگشتان دست بر اثر گرمای هوا

گرما باعث گشاد شدن عروق خونی می شود که باعث می شود گرمای بیشتری از پوست خارج شود و بدن خنک می شود. زمانی که رگ ها گشاد می شوند، برخی مایعات به داخل بافت های نرم نشت کرده و منجر به پف کردن انگشت ها می شود.

این نوع التهاب به مرور و با استفاده کردن از دست ها و انگشت هایتان رفع می شوند. اما اگر التهاب را فقط در دست ها و انگشت های دستتان مشاهده می کنید و با درد و ضعف همراه است، این نوع التهاب فقط مربوط به هوای گرم نیست و لازم است به پزشک مراجعه کنید.

 

ورم کردن انگشت ها با مصرف نمک و سدیم زیاد

خوردن غذاهای شور، سیب زمینی و چیپس یا هر چیزی که نمک زیادی دارد، می تواند باعث ورم کردن انگشت ها شود. در شرایط مصرف نمک زیاد بدن به شکلی در می آید که نوعی تعادل بین آب و نمک ایجاد کند. مصرف نمک زیاد باعث می شود بدن آب زیادی در خود حفظ کند که حفظ آب در بدن التهاب انگشت ها را توجیه می کند.

 

التهاب خفیف انگشت ها که ناشی از خوردن غذای شور بروز می کند، معمولا به خودی خود و در یک روز برطرف می شود، اما گاهی نیز ممکن است بیشتر از یک روز طول بکشد که بستگی به میزان نمک مصرفی توسط فرد دارد. اگر مصرف نمک را متوقف کرده اید، اما التهاب انگشت ها همچنان ادامه دارد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

التهاب انگشت ها بر اثر بروز مشکل در مفصل ها

اگر انگشت های شما حالت عادی دارد و تنها مفصل هایتان ملتهب شده، احتمالا علت آن استئوآرتریتاست، به ویژه اگر التهاب انگشت ها در هنگام صبح رخ دهد. این مشکل ناشی از افزایش سن به دلیل انحطاط بافت های قابل انعطاف در انتهای مفاصل رخ می دهد. استئوآرتریت اغلب، و نه همیشه، با درد و سفتی مفاصل همراه است. شکل های دیگر آرتریت نیز منجر به چاق شدن و دردناک شدن انگشت ها می شوند.

 

ورم انگشت ها بر اثر تونل کارپ

وقتی عصب هایی که از ساعد به کف دست می رسند، در مچ دست پاره یا فشرده می شوند، دچار تونل کارپ می شوید. تونل کارپ معمولا منجر به درد، سوزش، خارش یا بی حسی در دست ها و انگشت های دست ها می شود، این نشانه ها اغلب به مرور زمان بروز می کنند. بررسی ها نشان می دهند مردان سه برابر زنان به مشکل تونل کارپ دچار می شوند.

 

التهاب انگشت های دست بر اثر انسداد سیستم لنفاوی

لنف ادم Lymphedema نوعی بیماری است که با التهاب اندام همراه است و زمانی بروز می کند که مایع لنفاوی ( که مواد زائد، باکتری ها و ویروس ها را از بدن خارج می کند) به درستی کار نمی کند. در این شرایط انگشت های دست و پا و گاهی دست ها و پاها نیز ملتهب می شوند. در این شرایط پوست هم سفت و ضخیم تر از حالت عادی به نظر می رسد.

لنف ادم با جراحی و پرتو درمانی برای سرطان سینه در ارتباط است. در موارد نادر لنف ادم بر اثر رشد سیستم لنفاوی نیز بروز می کند.

 

بیماری رینودRaynaud's disease و پف کردن انگشت دست ها

در بیماری رینودرگ ها باریک می شوند که اغلب تنگ شدن رگ ها بر اثر سرد شدن هوا یا استرس بروز می کند. این تنگ شدن عروق منجر به کاهش گردش خون می شود. التهاب – همراه با سوزن سوزن شدن یا درد – زمانی رخ می دهد که گردش خون به حالت عادی برمی گردد (با گرم کردن بدن یا کاهش استرس گردش خون به حالت عادی برمی گردد). اگر قبل از التهاب، انگشت ها یا دست ها کبود یا رنگ پریده شده باشند، نشانه بیماری رینود است.

 

پف کردن انگشت ها یکی از پیامدهای بارداری

التهاب انگشت ها در دوران بارداری طبیعی است. اما در صورت پف کردن دست ها و صورت – به ویژه اگر با فشار دادن پوست فرو رفتگی بر روی پوست باقی می ماند – مراقب باشید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، ممکن است مبتلا به پره اکلامپسی preeclampsia یا مسمومیت بارداریشده باشید.

 

پره اکلامپسی با فشار خون بالا همراه است و اگر درمان نشود، منجر به بروز مشکلات جدی و خطرناک هم برای مادر و هم برای نوزاد خواهد شد. اغلب زنان باردار بالای 40 سال به این شرایط دچار می شوند، به ویژه خانم هایی که دوقلو یا سه قلو باردار هستند و دچار اضافه وزن هستند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: الو دکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۱۹۵۰۹ //
ارسال نظر