//
کدخبر: ۱۲۴۴۱ //

بیماری هایی که موبایل به جانتان می اندازد

وقتی ما سر خود را به سمت پایین خم می‌کنیم و به موبایل نگاه می‌کنیم ۲۵ برابر وزن عادی سر به مهره‌های گردن فشار وارد می‌شود که در این شرایط دیسک‌های بین مهره‌ای در معرض فشار و بیرون‌زدگی از قسمت پشتی ستون فقرات قرار دارند.

 بیماری هایی که موبایل به جانتان می اندازد
به گزارش فرتاک نیوز،

پرهام پارسا‌نژاد، مسئول روابط عمومی و عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی ایران  در خصوص عوارض اسکلتی ناشی از استفاده بیش از حد از موبایل و رایانه گفت: هر چه سر به سمت جلو بیشتر خم شده باشد، فشار بیشتری به مهره‌های گردن وارد می‌شود، به طوری که وقتی ما سر خود را به سمت پایین خم می‌کنیم و به موبایل نگاه می‌کنیم ۲۵ برابر وزن عادی سر به مهره‌های گردن فشار وارد می‌شود که در این شرایط دیسک‌های بین مهره‌ای در معرض فشار و بیرون‌زدگی از قسمت پشتی ستون فقرات قرار دارند.

 

وی ادامه داد: این دیسک‌ها می‌توانند به رباط‌هایی که در قسمت پشتی ستون فقرات هستند، فشار آورده و سبب ایجاد درد شوند. همچنین ممکن است با وارد آوردن فشار به ریشه‌های عصبی گردنی که از بین مهره‌ها خارج می‌شوند، باعث درد، خواب‌آلودگی، بی حسی و سوزن سو‌زن شدن اندام‌های فوقانی، بازو، ساعد و دست‌ها شوند.

 

عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی‌ ایران با بیان اینکه خم شدن طولانی مدت سر به سمت پایین و نگاه کردن به گوشی موبایل سبب می‌شود که عضلات گردن بعد از حدود پنج تا ۱۰ دقیقه خسته شوند، عنوان کرد: بنابراین این عضلات دیگر توانایی نگهدا‌شتن سر در وضعیت خم شده به سمت پایین را ندارند و دچار گرفتگی، اسپاسم و حالت گارد عضلانی می‌شوند که این خودش می‌تواند منشأ خیلی از دردهای ناحیه گردن، پشت و حتی باعث سردرد شود.

 

پارسا‌نژاد افزود: هنگامی که عضلات پشتی ناحیه گردن دچار اسپاسم و گرفتگی می‌شوند، وارد آوردن فشار روی عروق گردنی سبب می‌شود که خون به خوبی به ناحیه مغز نرسیده و منجر به سردرد‌هایی موسوم به سردرد‌های دارای منشأ گردنی (سر‌ویکوژنیک) شود.

 

روش‌‌های پیشگیری از آسیب‌های گردن هنگام استفاده از گوشی موبایل

وی تأکید کرد: افراد باید هنگام صحبت کردن با گوشی موبایل دست خود را بالا و مقابل سرشان نگه دارند و سرشان در وضعیت افقی قرار داشته باشد و سمت پایین خم نشوند. همچنین اشخاص باید در کنج دیوار قرار گیرند و با فشار دست‌های خود به کنج دیوار سینه خود را به دیوار نزدیک کنند تا با کشش عضلات سینه از فشار وارد شده به ناحیه گردن کاسته شود.

 

این عضو هیات مدیره انجمن فیزیوتراپی‌ ایران توصیه کرد: یکی دیگر از تمرین‌های موثر برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به ستون فقرات و گردن این است که اشخاص به پشت خوابیده و سر خود را از پشت بالا بیاورند تا عضلات قسمت پشتی گردنشا‌ن تقویت شوند این حرکت کمک می‌کند که عضلات تحمل داشته باشند که  مدت طولانی روبروی موبایل یا صفحه مانیتور کامپیوتر قرار گیرند.

 

پارسا‌نژاد یادآور شد: افراد می‌توانند به حالتی که صاف ایستاده‌اند بدون اینکه سر خود را به سمت جلو یا عقب خم کنند به حالت غبغب‌ چانه خود را به گلو‌یشان بچسبا‌نند که این حرکت نیز سبب تقویت عضلات گردن می‌شود و باعث می‌شود که این عضلات در مدت طولانی که روبروی گوشی موبایل یا صفحه مانیتور کامپیوتر قرار گرفتند زود خسته نشوند و مانع از فشار وزن سر روی دیسک‌های بین مهره‌ای و رباط‌های ناحیه پشتی گردن می‌شوند، از موارد دیگری که افراد می‌توانند انجام دهند این است که سعی کنند بخشی از کارهای روزانه‌شان با گوشی موبایل را در وضعیت خوابیده انجام دهند زیرا در این وضعیت عضلات گردن در حالت ر‌یلکس قرار دارند.

 

وی تصریح کرد: افراد باید توجه داشته باشند که پس از اینکه مدت زمانی حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با گوشی موبایل خود کار می‌کنند بهتر است مقداری قدم بزنند و شانه‌هایشان را به سمت عقب بچر‌خانند که این حرکت منجر به این می‌شود که عضله‌ها کارشان را از نوع شروع کنند زیرا وقتی عضله‌ها به مدت طولانی کار می‌کنند از عملکرد طبیعی خود خارج می‌شوند و در وضعیت اسپاسم و گرفتگی طولانی قرار می‌گیرند که در این حالت خون به خوبی به عضله‌ها نمی‌رسد و داخل عضله‌ها یک گره‌هایی تشکیل می‌شود که به آنها نقاط ماشه‌ای گفته می‌شود.

 

پارسا‌نژاد در خصوص نقاط ماشه‌ای یادآور شد: این نقاط ماشه‌ای می‌توانند منجر به دردهایی در قفسه سینه، گردن و دست شوند بنابراین بهتر است که افراد تحت نظر فیزیوتراپیست‌ها تمرینات کششی را انجام دهند.

 

 

منبع: برنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۲۴۴۱ //
ارسال نظر