//
کدخبر: ۱۳۱۱۷۱ //

رفع بی علاقگی خردسالان هنگام غذا خوردن

حمد رضایی متخصص تغذیه اظهار کرد: دوست داشتن و دوست نداشتن‌ بعضی از غذا‌ها مشکلی است که اغلب والدین با آن مواجه می‌شوند و به دنبال راهی برای رفع این مشکل هستند؛ ممکن است برخی کودکان غذا را از نظر رنگ، بو و طعم دوست داشته باشد و بعضی غذا‌های دیگر را دوست نداشته باشد.

رفع بی علاقگی خردسالان هنگام غذا خوردن
به گزارش فرتاک نیوز،

این متخصص تغذیه بیان کرد: در سال دوم تولد دوست نداشتن بعضی از غذا‌ها بیشتر در کودکان ظاهر می‌شود و مادران در این برهه بیشتر از هر زمان دیگری احساس نگرانی دارند که آیا کودکشان سلامت است یا خیر؟؛ این نکته را نباید فراموش کرد که مادر چه زمانی که کودک سرحال است و چه زمانی که بیمار، باید غذایی را که کودک دوست دارد به او بدهد و از دادن غذا‌هایی که دوست ندارد خودداری کند.

یادتان نرود هرگز به اجبار به کودک غذا ندهید

رضایی ادامه داد: اگر کودک غذایی را دوست نداشته باشد و به زور این غذا را به او بدهید باعث می‌شوید او از این غذا کاملا زده شود و دیگر تمایلی به مصرف آن نداشته باشد، یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه کودک به غذا علاقمند شود این است که غذا‌های جدید در کنار غذایی که دوست دارد با حجم کم بدهید تا به غذای جدید علاقمند شود.

چگونه والدین با رفتاری درست می‌توانند کودک را به غذا خوردن تشویق کنند؟

وی افزود: بعضی از مادران در مواقعی که کودک به علت‌های مختلف از خوردن غذا مخصوصا هنگام بیماری خودداری می‌کند به او اصرار می‌کنند غذایش را بخورد و در این زمان قول‌هایی به او می‌دهند، حتی جایزه می‌دهند و بالاخره اگر کودک غذا نخورد عصبانی می‌شوند، اینگونه رفتار‌ها نه فقط کمک نخواهد کرد بلکه کودک را از خوردن غذا باز می‌دارد.

برای افزایش اشتیاق کودک به غذا به او جایزه ندهید

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه بعضی از مادران به عنوان جایزه شیرینی و شکلات یا پول می‌دهند تا کودک غذایش را بخورد، گفت: اگر مادری این روش را در غذا خوردن کودک پیش گرفت، کودک در دفعات بعد غذا نمی‌خورد تا جایزه دیگری دریافت کند؛ بعضی از مادران کودک را می‌خوابانند و غذا را به داخل دهان او فرو می‌کنند، در این حالت ممکن است کودک پس از خوردن غذا استفراغ کند.

چگونه والدین با رفتاری درست می‌توانند کودک را به غذا خوردن تشویق کنند؟

شرکت دادن کودکان در غذا خوردن

رضایی ادامه داد: اگر این روش غذا دادن به کودک به دفعات تکرار شود کودک ممکن است تا آخر عمر از خوردن آن غذا خودداری کند؛ کودک در سن ۱۰ تا ۱۲ ماهگی زمانی که می‌تواند قاشق دست بگیرد، می‌خواهد در غذا خوردن خود شرکت داشتهه باشد و سعی می‌کند قاشق را از مادر خود بگیرد، در این زمان باید به او اجازه داد که قاشق را در دست بگیرد و به تنهایی غذا بخورد.

وی با تاکید بر اینکه کودک در سن 2 سالگی مستقلا می‌خواهد غذایش را بخورد، گفت: اگر مادر به دلیل کثیف شدن لباس‌ها اجازه ندهد که کودک در غذا خوردن شرکت کند، کودک ممکن است از غذا خوردن با میل و رغبت خودداری کند و غذای کمتری بخورد یا اصلا غذا نخورد.

این متخصص تغذیه تشریح کرد: زمان کافی برای غذا خوردن کودک بگذارید؛ این زمان در روحیه او تاثیر بسزایی دارد و او را تشویق به غذا خوردن می‌کند؛ متاسفانه بعضی از مادران زمان کافی برای غذا خوردن کودک در نظر نمی‌گیرند و این روند در رشد کودک تاثیرات منفی دارد.

رضایی ادامه داد: برخی از مادران کودکی را که مشغول باز‌ی است، ناگهان صدا می‌کنند که به او غذا دهند؛ چنین کودکی آمادگی برای خوردن غذا ندارد، پدر و مادر باید قبل از آماده کردن غذا، کودک را صدا کنند، دست و صورت او را بشویند و درمورد غذا با او گفتگو کنند، حتی قبلا به کودک بگویند که غذای خوب و خوشمزه‌ای برای او تهیه کرده‌اند تا کودک برای غذا خوردن آمادگی پیدا کند. 

وی یادآوری کرد: اگر همه فامیل روی صندلی و میز غذا می‌خورند برای کودک هم باید صندلی تهیه شود که او هم مانند همه اعضای فامیل مسلط به میز غذا باشد؛ هنگام غذا خوردن همه اعضای خانواده باید در مورد غذا مطالب مورد علاقه یکدیگر گفتگو کنند تا زمان غذا خوردن زمان خوش و شادی برای همگی باشد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۳۱۱۷۱ //
ارسال نظر