عدم فرزندآوری و تاثیراتی که بر سلامت روح و جسم زنان دارد
مدیر گروه اپیدمیولوژِی آمار زیستی دانشکده بهداشت دانشگاه تهران با اشاره به مایل نبودن برخی بانوان برای فرزندآوری، گفت: زایمان، فرزندآوری و شیردهی موجب ارتقای سلامت فرد از نظر علمی و پرهیز از آن اثرات سوئی بر سلامت جسم و روح آنان دارد.
کاظم محمد، مجری علمی طرح بررسی وضعیت باروری در کشور یا اشاره به سیاست جمعیتی مبتنی بر رشد در کشور، گفت: سیاست رشد جمعیت تابع شرایط اقتصادی است و نمیتوانیم به اجبار مردم را به سمت بچهدار شدن سوق دهیم.
مدیر گروه اپیدمیولوژِی آمار زیستی دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران با اشاره به افراد ناباروری که خود تمایل زیادی به فرزنددار شدن دارند، اظهار کرد: با توجه به شیوع ناباروری در کشور حمایت از زوجهای نابارور تاثیر بسزایی بر اجرای سیاستهای جمعیتیی مبتنی بر رشد خواهد داشت زیرا با توجه به بالا بودن هزینههای ناباروری، حمایت بیمهای از کسانیکه دچار ناباروری هستند منطقیتر خواهد بود.
استاد ممتاز دانشکده علوم پزشکی تهران افزود: در این صورت هم رنج خانوادهها کمتر میشود و هم از نظر روانی آسیبهای اجتماعی در جامعه کمتر میشود.
محمد با اشاره به ضرورت ازدواجهای زودهنگام و آگاهانه، بیان کرد: باید امکانات لازم برای ازدواج زود هنگام افراد فراهم شود تا جامعه از فساد و هرج و مرج اجتماعی تمیز شود چنانچه در حال حاضر، سن ازدواج از ۳۰ تا ۳۵ سال افزایش یافته به طوریکه برخی جوانان نمیتوانند ازدواج کنند و همه اینها دارای تبعاتی غیر قابل جبران است.
مدیر گروه اپیدمیولوژِی آمار زیستی دانشکده بهداشت علوم پزشکی تهران افزود: با غریزه نمیتوان جنگید و مسئولان باید امکان ازدواج را در سنین پایین فراهم کنند و پس از آن مردم آگاهانه فرزنددار شوند و در سنینی اقدام به فرزندآوری کنند که توانایی حمایت آن را دارند به طوری که با بچه همزبان و همراه شوند زیرا در سنین بالا نمیتوانند حمایت لازم را به عمل آورند.
محمد با مخالفت نسبت به پیشگیری به این معنا که بخواهد هدف باشد، تصریح کرد: به پیشگیری به این معنا که برای جلوگیری از رشد جمعیت باشد موافق نیستم اگر چه خود پیشگیری از فرزندآوری هیچگونه تاثیر سوء و منفی بر چگونگی فرزندآوری ندارد و به هر حال تنظیم خانواده امری لازم است و باید آگاهیهای لازم در این زمینه ارائه شود.
وی ادامه داد: ازدواج امری ضروری است ولی باید خانواده امکانات حمایت از فرزند و مسئولیتپذیری داشته باشند ولی این امر توجیهی برای بالارفتن سن ازدواج نباید باشد به طوریکه بنده حتی این گونه دلایل را برای پیشگیری از رشد جمعیت و فرزند آوری کافی نمیدانم.
محمد با اشاره به ضرورت تامین معاش جمعیت و وجود امکانات حمایتی از جمعیت جدید، گفت: جمعیت باید تامین شود البته نرخ رشد جمعیت نباید زیر دو برود زیرا جمعیت از بین میرود و مشکلاتی به وجود میآید که از نظر اجتماعی کشور را دچار آسیب میکند و این امر غیر قابل جبران است.
وی با اشاره به مایل نبودن برخی بانوان برای فرزنددار شدن، افزود: زایمان، فرزندآوری و شیردهی به سلامت فرد کمک میکند و از نظر علمی پرهیز از باروری و فرزندآوری، شیردهی و .. بر سلامت جسم و روح بانوان تاثیرگذار است همانطوری که فاصله کم باروری نیز بر سلامت تاثیر میگذارد پیشگیری غیر منطقی هم تاثیر میگذارد.
محمد با اشاره به اینکه در مراکز دولتی برای یک تشخیص و درمان حدود ۵ میلیون تومان هزینه لازم است، افزود: موفقیت در هر بار درمان ۳۰ درصد و تکرار درمان نیازمند هزینه بسیار است اگرچه این ۵ میلیون با توجه به نرخ ارز برای کشورهای خارجی هیچ است ولی برای مردم ما به شدت زیاد است زیرا درآمد پایین است.
وی تاکید کرد: همین مبلغ و هزینه در مقایسه با هزینه لازم برای درمان ناباروری در دیگر کشورها که حدود ۱۰ هزار دلار در منطقه یعنی معادل ۳۰ میلیون تومان هیچ است ولی باز هم مردم به دنبال حمایتهای بیمهای هستند و این برای اجرای سیاستهای جمعیتی رشد لاجرم لازم است.