//
کدخبر: ۱۷۰۰۸۴ //

ارتباط اثر انگشت با بیماری‌ها

اثر انگشت از مدت‌ها پیش تاکنون در تشخیص جرایم و جنایات و نیز تعیین هویت افراد کاربرد زیادی داشته است، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که اثر انگشت می تواند در بررسی احتمال ابتلای افراد به بیماری هایی نظیر دیابت، آسم و سرطان، قبل از بروز علایم بیماری کمک کند.

ارتباط اثر انگشت با بیماری‌ها
به گزارش فرتاک نیوز،

تحقیقات جدید نشان می دهند زنانی که دارای نوع خاصی از اثر انگشت با حلقه های کمتر و نیمدایره های بیشتر هستند، ریسک ابتلا به سرطان های زنانه مانند سرطان پستان، تخمدان و رحم در آنها بیشتر است.

محققین طی مطالعات قبلی خود در سالهای پیش نیز دریافته بودند که بین اثر انگشت و خطوط کف دست که منحصر به هر فرد است و ریسک ابتلا به بیماری هایی مانند انواع دیابت، آلزایمر، سرطان خون، ناتوانی جنسی، افسردگی و حتی بیماری های لثه ارتباط وجود دارد.

نظریه ای که به منظور اثبات این فرضیه، از بررسی های تشخیصی پوست و مطالعات علمی در زمینه ارتباط نوع اثر انگشت فرد و بیماری های وابسته به آن به دست آمده است، مبنی بر این است که اگر رشد اندامهای حرکتی مانند دست و پا، ارگانها و سایر بافتها و نسوج بدن در دوران اولیه زندگی جنینی یعنی سه ماهه اول بارداری مختل شود، تغییراتی در طرز قرارگیری و پیکربندی انگشتان و خطوط کف دست نیز ایجاد خواهد شد. این تغییرات نشانه های کاملا مشهود و دایمی رشد غیرطبیعی سیستم عصبی و یا نقص رشد آن است که در سه ماهه اول بارداری که سیستم عصبی جنین در حال رشد و تکامل است، در رحم روی می دهد.

اثر انگشت افراد، برجستگی ها و فرورفتگی های بسیار ریز و منحصر به فرد در پوست افرادهستند، بدین معنا که هیچ دونفری در جهان وجود ندارند که اثر انگشتان متشابهی داشته باشند حتی دوقلوهای همسانی که دی.ان.ای مشترک دارند. هر یک از این الگوهای منحصر به فرد سر انگشتی، همزمان با تشکیل انگشتهای جنین بین هفته ۱۱ تا ۲۴ بارداری ایجاد می شوند. محیط داخل رحم تحت تاثیر عواملی چون فشارخون، اختلالات هورمونی، تغذیه مادر، عفونت رحم، وضعیت قرارگیری جنین در رحم و چگالی و غلظت مایع آمینیوتیک در اطراف انگشتان جنین است. این عوامل دقیقا به اندازه ژنها نقش مهمی در تعیین الگوهای فیزیکی و روانی هر فرد بازی می کنند.

الگوی سرانگشتان شامل سه بخش اصلی دارد: شیارها، کمان ها و حلقه ها. تفاوتهای منحصر بفرد این الگوها در تعداد، اندازه، شکل و فضای بین آنهاست که مختص هر فرد است.

ارتباط این الگوها با احتمال ابتلا به برخی بیماری ها، به شرح زیر است:

بیماری قلبی

طبق مطالعات به ثبت رسیده در مجله پزشکی-تحقیقاتی امریکا، مردان مبتلا به بیماری های قلبی وابسته به سرخرگ های کرونر قلب و شریان های اکلیلی، معمولا دارای یک نوع خاص از اثر انگشت هستند. بدین معنی که اثر انگشت آنها دارای برجستگی های بیشتر در بعضی نواحی خاص از سرانگشتان آنها بوده و شیارهای عمیق تری نسبت به سایر افراد دارد.

سرطان

مطابق با تحقیقات انجام شده ارتباط بین الگوی اثرانگشت و تعدادی از سرطان ها مانند: سرطان پستان، سرطان پروستات، سرطان تخمدان و سرطان گردن رحم گزارش شده است.

محققین با مطالعه اثرانگشت ۳۰۰ زن مبتلا به سرطان تخمدان و سایر سرطان های مربوط به زنان، به این نتیجه دست یافتند که در اثر انگشت این زنان، تعداد حلقه های کمتر و کمانهای بیشتری وجود دارد. محققین دانشکده پزشکی دانشگاه تهران نیز با آنالیز این تحقیق روی سرطان پستان، به وجود درصد بیشتری از کمانها در اثر انگشت زنان مبتلا به سرطان پستان رسیده و نتیجه این یافته ها را تایید نموده اند.

مزیت این یافته ها بر آن است که روشی ارزان تر و سریع تر برای غربالگری تعداد بسیاری از افراد مستعد بیماری و تشخیص زودهنگام است. الگوی اثر انگشتها به صورت ژنتیکی تعیین می شود. سرطانها نیز به دلیل نقص های ژنتیکی ایجاد می شوند، بنابراین وجود ارتباط بین آنها تعجب برانگیز نخواهد بود.

سرطان پروستات نیز که مختص مردان است از جمله بیماری هایی است که الگوی اثر انگشت می تواند نشانه ای جهت تشخیص زودهنگام آن برای پزشکان باشد. اما بدست آوردن این الگو در مبتلایان در دست تحقیق است هرچند که وجود این ارتباط به اثبات رسیده است.

دیابت

ژنتیک و اثرات محیطی دو عاملی هستند که در ابتلای افراد به انواع دیابت موثرند و محققین تفاوتهای آشکاری در اثر انگشت دست راست و چپ مبتلایان به دیابت نوع یک و دو یافته اند. بدیهی است که اثر انگشت دست راست و چپ در افراد شبیه به هم نیستند اما مطابق با تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۷ در دانشگاه اوهایو در امریکا انجام شده است، هرچه این تفاوتها بیشتر و آشکارتر باشد، احتمال ابتلای فرد به دیابت بیشتر خواهد بود. با توجه به فراگیر بودن دیابت در سالهای اخیر، نتیجه بدست آمده از این تحقیقات جهت پیشگویی ابتلا به دیابت در افراد بسیار کارآمد خواهد بود. محققین همچنین دوره ای از زندگی جنینی را که ریسک ابتلا به دیابت در آن افزوده می شود، دقیقا مشخص کرده اند. بیشترین تفاوت ها در الگوهای اثر انگشت، در انگشتان چهارم دو دست در دوران جنینی مشاهده شده است که بین هفته ۱۴ تا ۱۶ بارداری رشد می کنند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه اوهایو، اکنون در حال کار کردن روی پروژه ایجاد نرم افزاری برای سیستم موبایل هستند که با لمس گوشی و گرفتن اثر انگشت شخص، قبل از شروع علایم بیماری، قادر به تعیین ریسک ابتلا به بیماری و تشخیص آن خواهد بود.

بیماری لثه

طبق نتایج مطالعاتی دانشگاه پاسیفیک در هندوستان که در مجله دندانپزشکی نوین به چاپ رسیده است کودکانی که دندانهای سالمی ندارند، نسبت به کودکان دیگر اثر انگشتهای متفاوتی دارند و این تفاوت در تعداد شیارهای بیشتر و برجستگی های کمتر در الگوی اثر انگشت آنهاست.

بیماری ام.اس

این بیماری به دلیل ایجاد آسیب به لایه محافظتی برخی از اعصاب بدن ایجاد می شود.اگرچه دلایل ابتلا به آن هنوز شناخته شده نیستند، اما گمان می رود که جهش های ژنتیکی، فشارهای عصبی و عوامل محیطی مانند کمبود ویتامین دی از جمله عوامل موثر در ابتلا به آن باشد. مطالعات انجام شده نشان داده اند که مبتلایان به ام.اس برجستگی های بیشتری در سرانگشتان خود داشته و همچنین این مبتلایان حلقه های بیشتری در اثر انگشت دست چپ خود دارند.

آسم

ژن ها و عوامل محیطی نقش مهمی در ایجاد و پیشرفت آسم در بیماران دارند. آخرین نتایج مطالعاتی نشان داده اند که افراد مبتلا به آسم به طور قابل ملاحظه ای کما نهای کمتر و حلقه های بیشتری در سر انگشتان خود دارند.

ناباروری

محققین در مقایسه اثر انگشت مردان نا بارور با سایر مردان، دریافتند که تعداد حلقه های موجود در اثر انگشت آنها به طور چشمگیری پایین تر است.

اهمیت این تحقیقات برآن است که امید می رود با گسترش تحقیقات در آینده ای نه چندان دور با استفاده از ارتباط بین ژنها با اثر انگشت و اثر آن در ابتلا به نا باروری و بیماری های ذکر شده، بتوان به درمان هرچه بهتر آنها پرداخت.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۷۰۰۸۴ //
ارسال نظر