//
کدخبر: ۱۷۷۷۰ //

سرطان سینه در بیماران چاق سریعتر رشد می کند

مطالعات جدید می‌دهد رشد سرطان سینه تهاجمی در افراد چاق و دارای اضافه وزن سریعتر است.

به گزارش فرتاک نیوز، محیط رشد سلول‌های سرطانی در چگونگی و سرعت رشد این سلول‌ها موثر است و مطالعات محققان دانشگاه کارولینای شمالی نشان می‌دهد رشد سلول‌های سرطانی در بافت چربی سریعتر است.

 در این مطالعه نوعی سرطان سینه به نام سرطان سینه سه‌گانه منفی مورد مطالعه قرار گرفت. در این مطالعه مفهومی به نام میکرو محیط بررسی شد. میکرو محیط به سلول‌های اطراف تومور و مواد شیمیایی تولیدشده توسط این سلول‌ها گفته می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهد قسمت اعظم بافت سینه چربی است و سلول‌های سرطانی در میان این بافت قرار دارند. زمانی که بیمار چاق یا دارای اضافه وزن است، بافت چربی تغییر می‌کند یا موجب تغییر میکرو محیط می شود و همین امر رشد و پیشرفت سرطان را تسریع می‌کند.

مقایسه دو مدل لاغر و چاق آزمایشگاهی نشان می‌دهد تومورها در افراد چاق به مراتب بزرگتر هستند. این مطالعه اطلاعات ارزشمندی را در زمینه ارتباط چاقی و سرطان در اختیار محققان قرار می‌دهد.

سرطان سینه دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. به رشد کنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته می شود.

هر سینه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه ای در کنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود. سرطان سینه در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد. ممکن است رشد تومور سینه کاملا بدون علامت باشد، ولی شایع ترین علایم سرطان سینه عبارتند از :

-وجود توده در هر ناحیه از سینه و زیر بغل

تومور های مربوط به سرطان سینه معمولا بدون درد هستند. این توده ها در سونوگرافی و ماموگرافی مشاهده می شوند. بنابراین لازم است به محض مشاهده توده، به پزشک مراجعه شود.

-تورم در ناحیه زیر بغل

-درد یا حساسیت در سینه

گرچه توده سینه معمولا بدون درد است، ولی می تواند باعث حساسیت و درد در ناحیه سینه شود.

-مسطح شدن یا فرو رفتگی در سطح سینه

-هر گونه تغییر شکل، رنگ و اندازه در سینه

-تغییر دمای پوست ناحیه سینه

-تغییر شکل نوک سینه و احساس فرورفتگی، خارش و سوزش در این ناحیه

-ایجاد بثورات پوستی در ناحیه سینه

-هر گونه ترشح روشن یا خونی از سینه

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۷۷۷۰ //
ارسال نظر