۵ ترفندی که از دستگاه گوارش شما محافظت میکند
مشکلات دستگاه گوارش یکی از شایعترین بیماریهایی است که هر فردی با آن مواجه است، اما به راحتی میتوان از بروز آن جلوگیری کرد.
هر فردی در طول زندگی با مشکلات گوارشی مانند معدهدرد، سوزش سر دل، تهوع، یبوست، اسهال و مواردی از این قبیل مواجه بوده است که همه این علائم میتوانند اختلالاتی در فرایند سلامتی و زندگی روزمره افراد ایجاد کند.
با تغییر رژیم غذایی و شیوه زندگی میتوان سلامت دستگاه گوارش را تضمین کرد تا از بروز ناراحتیهای مربوط به این دستگاه جلوگیری شود که در ادامه به برخی از این راهکارها اشاره میشود.
به صدای بدنتان گوش دهید
هنگامی که شما به گرسنگی و علائم آن توجه نمیکنید همین موضوع باعث نفخ یا سوءهاضمه میشود؛ یک باور معمول مبنی بر اینکه ۲۰ دقیقه طول میکشد تا مغز متوجه پر شدن معده شود، وجود دارد در حالی که از نظر علمی برای این ادعا هیچ توجیهی وجود ندارد و زمانی که مواد غذایی به معده میرسد پاسخی از سوی معده به مغز انتقال داده میشود؛ بنابراین مدت زمانی که برای خوردن صرف میشود و توجه به اینکه چه زمانی سیر میشویم یکی از راههای جلوگیری از مشکلات گوارشی محسوب میشود همچنین آرامش داشتن پیش از هر وعده غذایی به بهبود وضعیت دستگاه گوارش کمک میکند.
تحرک داشته باشید
ورزش منظم یکی از بهترین روشها برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش است؛ ورزش و گرانش به بهبود عبور غذا از دستگاه گوارش کمک میکند بنابراین پیادهروی پس از صرف هر وعده غذایی به سلامت بدن کمک میکند.
یک مطالعه درباره سلامت مردم نشان میدهد که ورزش معمولی مانند دوچرخه سواری و دویدن ۳۰ درصد بیشتر از حالت معمولی به افزایش زمان انتقال غذا در روده کمک میکند.
مطالعه دیگری نشان میدهد که افراد مبتلا به یبوست مزمن با ۳۰ دقیقه ورزش روزانه به طور چشمگیری شرایط گوارش شان بهبود پیدا کرده است همچنین مطالعات دیگری نشان میدهد که ورزش موجب کاهش علائم بیماریهای التهابی روده میشود.
آب بدن تان را تنظیم کنید
یکی از علل شایع یبوست، کم آبی است و کارشناسان توصیه میکنند هر فرد روزانه حدود یک و نیم تا دو لیتر مایعات غیر کافئین دار مصرف کند تا با این رویکرد از یبوست و بیماریهایی نظیر آن جلوگیری شود؛ البته چنانچه ساکن آب و هوای گرم هستید یا ورزش سنگین میکنید آب و مایعات بیشتری نیاز دارید.
برای حفظ رطوبت بدن علاوه بر آب میتوان از چای گیاهی و دیگر نوشیدنیهای غیر کافئین دار استفاده کرد و یکی از راههای کمک به رفع نیازهای بدن نسبت به مایعات استفاده از میوهها و سبزیجات با رطوبت بالا همچون خیار، کدو سبز، کرفس، گوجه فرنگی، خربزه، توت فرنگی و هلو است.
مدیریت استرس داشته باشید
مشکلاتی مانند زخم معده، اسهال و یبوست با میزان استرس ارتباط دارند؛ هورمون استرس به طور مستقیم دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار میدهد.
مدت زمانی که بدن در حال مبارزه است تصور میکند که نیازی به استراحت یا هضم ندارید بنابراین در زمان استرس خون رسانی افزایش مییابد و انرژی زیادی مصرف میشود.
مدیریت استرس، مدیتیشن و حفظ آرامش از عواملی هستند که علاوه بر کمک به ذهنیت افراد میتواند به وضعیت هضم بدن هم کمک کند.
مطالعات نشان دادند که درمانهای رفتاری، طب سوزنی و یوگا علائم گوارشی را بهبود میبخشند و میتوان با انجام تمرینهای مربوط به این راهکارها به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کرد.
ذهن را جدی بگیرید
غذا خوردن با سرعت زیاد و توجه نکردن به چگونگی این فرآیندمیتواند باعث نفخ و سوهاضمه شود بنابراین برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش باید تمام جنبههای غذاخوردن و فرآیند آن مورد توجه قرار گیرد.
مطالعات نشان دادند که توجه به علائم گوارشی باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش در افراد مبتلا به کولیت شده است.
برای توجه به چگونگی غذا خوردن رعایت مواردی مانند حفظ سرعت غذا خوردن، تمرکز بر غذا خوردن بدون توجه به تلویزیون روشن، توجه به طعم غذا و انتخاب آگاهانه مواد غذایی ضرورت دارد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.