طرح پزشک خانواده چه زمانی به طور کامل اجرا میشود؟
محمد نعیم امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره لزوم اجرای طرح پزشک خانواده در برنامه ششم توسعه توضیح داد.
![طرح پزشک خانواده چه زمانی به طور کامل اجرا میشود؟](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/HZEKc89mf4Jl/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDyUgzRGJxjc1cGZ3vM-iFJE_oBnIHmGAlbIrI-F_GqBAJdFXUUYjjlsD0dLV3xuLqQHS3XWZxFj5ABC56oWB6Iq4zSgeQRH__/57303883.jpg)
به گزارش فرتاک نیوز، محمد نعیم امینیفرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،با اشاره به لزوم اجرایی شدن طرح پزشک خانواده در قانون ششم توسعه گفت: وزرات بهداشت مکلف شده تا پایان سال ۹۶ در مناطق روستایی و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر پزشک خانواده را مستقر کند.
وی ادامه داد: در استان مازندران و فارس به صورت پایلوت طرح پزشک خانواده اجرا شد و عملا مشکلاتی در هر دو استان وجود داشت. با این حال، هیچ راهی جز اجرایی کردن طرح پزشک خانواده متصور نیست.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: بدون در نظرگرفتن جایگاه پزشک خانواده امکان کنترل هزینهها و اعمال راهنماهای بالینی وجود ندارد و به همین دلیل باید این طرح به شکل واقعی عملی شود.
امینی فرد افزود: یکی از موضوعات کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که بر اجرای آن تاکید دارد، راهنمای بالینی است، گفت: یکی از عللی که مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس برای منتزع شدن بیمه سلامت از وزات رفاه و ملحق شدن آن به وزرات بهداشت داشت، موضوع تدوین و اجرای راهنماهای بالینی بوده است.
وی ادامه داد: موضوع تدوین راهنماهای بالینی تکلیفی است که بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار داده شده و ما در قانون بودجه ۹۶ پیشبینی کردیم که مدتی بعد از ابلاغ قانون، برخی راهنماهای بالینی تدوین و اجرایی شوند.
امینی فرد با اشاره به تاثیر مثبت راهنماهای بالینی اظهار داشت: اعمال راهنماهای بالینی در ارتباط با صرفه جویی منابع کاربرد داشته و به میزان زیادی از دوباره کاری و اعمال اقدامات غیرضروری و غیرعلمی جلوگیری میکند.