//
کدخبر: ۲۱۰۷۴ //

مقام مسوول در وزارت بهداشت: حضوردانشجویان داروسازی محدود به داروخانه شده است

دبیرشورای آموزش داروسازی و تخصصی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حضور دانشجویان داروسازی محدود به داروخانه شده‌ درحالیکه حوزه‌های مختلفی مانند حوزه های آرایشی بهداشتی و تجهیزات پزشکی از حضور داروسازان محروم مانده‌ است.

مقام مسوول در وزارت بهداشت: حضوردانشجویان داروسازی محدود به داروخانه شده است

به گزارش فرتاک نیوز،  ازدبیرخانه سمینار دانشجویان داروسازی کشور، محمد عبداللهی افزود: برای رفع کمبود آموزشی در این زمینه واحدهای جدیدی ازجمله واحد آرایشی بهداشتی و داروسازی بیمارستانی به کوریکولوم داروسازی اضافه شد.

وی اظهارکرد: برای مشاهده نتایج تغییرات اعمال شده در کوریکولوم داروسازی، باید صبر کرده و در چند سال آینده نظاره‌گر آن باشیم.

دبیرشورای آموزش داروسازی و تخصصی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که قرار نیست همه چیز در دانشگاه آموزش داده شود؛ از نقش کسب تجربه در هر دو جنبه‌ صنعت و داروخانه نیز نباید غافل شد.

**علت بازنگری در آموزش داروسازی

قائم‌مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت نیزدرباره علت بازنگری درآموزش داروسازی در این پنل گفت: درابتدا برای بلوکه کردن دروس داروسازی اقداماتی انجام شد اما پاسخی گرفته نشد، به همین دلیل تصمیم برآن شد که آزمون علوم پایه حذف شده و به جای آن آزمون مهارت حرفه‌ای از دانشجویان گرفته شود.

حمید اکبری افزود: وجود علوم پایه موجب می‌شد، دانشجوی داروسازی دو سال وقت خود را صرف خواندن دروسی کند که درآینده دارویی آن تاثیری نداشت و همچنین دانشجو با گذراندن 140واحد، درحالی که هنوز هیچگونه واحد کارآموزی و کارورزی را نگذرانده بود در داروخانه مشغول به کار می‌شد.

وی ادامه داد: به همین دلیل تصمیم برآن شد که آزمون علوم پایه حذف تا بتوان بعد از ترم دوم برای دانشجو دروس مربوط به داروسازی ارائه کرد و بعد از قبولی در آزمون مهارت حرفه‌ای و گذراندن 180 واحد بتواند در داروخانه مشغول به کار شود.

** ضعف آموزش داروسازی در کشور

رئیس مرکز توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز گفت: متاسفانه ما یکی از ضعیف‌ترین کشورها در حوزه آموزش هستیم.

میرزاده با بیان اینکه قرار نیست هرآنچه که درهر کجای دنیا انجام می‌شود، در اینجا نیز با موفقیت به انجام برسد زیرا فرآیند اجرا بحثی سخت‌تر و فراتر از برنامه‌ریزی است، افزود: اجرای مناسب برنامه‌ها نیاز به صبر و همکاری همه‌ی گروه‌های درگیر در بحث آموزش دارد.

وی با اشاره به اینکه باید بپذیریم که به‌عنوان دانشجو وظایفی داریم و حتی اگر هیچ‌یک از موارد دیگر اصلاح نشود، ما نباید دست از تلاش برداریم گفت: دانشجویان باید با اساتید همکاری کنند و آنان را مقابل خود نبینند زیرا دانشجویان فقط بخشی از این پازل هستند و نمی‌توانند به تنهایی کارها را پیش ببرند.

میرزاده یادآورشد: این موضوع در ارتباط با مدیران و هیئت علمی نیز صادق است. مدیران باید به این نکته توجه کنند.

**بخشی از بیانیه پایانی بیستمین دوره از سمینار دانشجویان داروسازی سراسر کشور

بیستمین دوره سمینار دانشجویان داروسازی سراسر کشور با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.

همچنین دربخشی از این بیانیه آمده است که براساس اصول قانون اساسی، دولت موظف است وسایل و امکانات آموزش عالی این رشته را بصورت رایگان در اختیار دانشجویان قرار دهد. متاسفانه در سال های اخیر شاهد اقداماتی ناصحیح و برخلاف این اصول بوده ایم.

این بیانیه اضافه کرده است: راهکار درآمدزایی دانشگاه، تولید و عرضه علم و فناوری است نه پولی سازی آموزش چنین اقداماتی لطمات جبران ناپذیری را به آموزش داروسازی و به تبع آن به سلامت جامعه تحمیل خواهد نمود و مسوولیت آن در وهله اول برعهده متولیان چنین اقدامات غیرکارشناسانه ای خواهد بود.

دانشجویان در این بیانیه از شنیده شدن زمزمه های واگذاری بر واگذاری امکانات آموزشی دانشکده های داروسازی از جمله داروخانه های آموزشی شهری و بیمارستانی خبر دادند و آورده اند: این مساله به نام خصوصی سازی مطرح شده است.

این بیانیه تاکیدکرده است: ما دانشجویان ضمن تقبیح کارشکنی این عده درتخصیص امکانات به دانشکده های داروسازی به این فرصت طلبان که سودای تصاحب اموال و امکانات دانشجویان داروسازی دارند اعلام می کنیم اجازه چنین دستبردی را به ایشان نخواهیم داد.

براساس این بیانیه، اصلاح قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب سال 1334 همواره از دغدغه های بزرگ جامعه داروسازی کشور بوده است و ضرورت آن برهیچ کس پوشیده نیست.

لازم است در بازنگری این قانون دو نکته اساسی مدنظر قرار گیرد: اولا نقش درمانی داروساز در داروخانه و نقش وی در زنجیره سلامت بصورت شفاف مورد تصریح قرار گیرد و دوم آنکه این اصلاح به نحوی صورت پذیرد که تاسیس، بهره برداری و اداره داروخانه ها تنها در صلاحیت دکتر داروساز باشد.

این بیانیه اضافه کرده است: بدیهی است با چنین قانون شفافی دیگر شاهد اقدامات تاسف برانگیزی مانند واگذاری داروخانه به افراد غیرداروساز و به ارث رسیدن داروخانه نخواهیم بود.

این بیانیه ادامه داده است: مساله دیگری که متاسفانه باعث سرخوردگی دانشجویان داروسازی کشور شده است ایجاد شبه رشته هایی مانند نظارت بر امور دارو و دارویاری است. ما دانشجویان داروسازی ضمن ابراز مخالفت شدید خود با این اقدامات از مسئولین محترم وزارت بهداشت می خواهیم تا این روند ناصواب را هرچه سریعتر اصلاح کنند.

سمینار دانشجویان داروسازی کشور از 22 تا 25 فروردین درمحل هتل المپیک برگزار شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۱۰۷۴ //
ارسال نظر