مشکلات کرونا؛میراث خطرناک کرونا
افرادی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند در آینده دچار آسیب پذیری قابل توجهی در برابر بیماری های ریوی خواهند داشت، این نتیجه تحقیق جدیدی است که البته به پشتوانه 15 سال تحقیق در رابطه با بیماری های ریوی انجام شده است.
دکتر ساسان رفیع بیش از 15 سال آزمایشات و تحقیقات متعددی را در رابطه با بیماری های ریوی انجام داده است. حالا او می گوید ویروس کووید19 باعث می شود تا فرد حتی پس از اینکه بهبود پیدا کرد دچار عوارض خطرناکی شود. به عبارت بهتر بدن او نسبت به برخی از بیماری های دیگر به شدت آسیب پذیر می شود.
بنا بر اعتقاد این پزشک ، ریه فردی که بیماری کووید 19 را پشت سر گذاشته همانند یک عضو بالقوه برای کسب بیماری های جدید باقی خواهی ماند و فرد را دچار مشکلات تنفسی خواهد کرد.افرادی که در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند و دستگاه ونتیلاتور به آنها نصب شده است اوضاع بدتری خواهند داشت و عوارضی در انتظار آنهاست که حتی این عوارض در میان بیماران سرطانی هم وجود ندارد.
نتایج این تحقیق در حالی ارائه شده است که تعداد افراد مبتلا به کرونا در شش هفته اخیر در سراسر ایالات متحده آمریکا افزایش پیدا کرده است.
موارد جدید و بستری شدن در بیمارستان ها در ایالات هایی مانند آریزونا ، تگزاس ، کالیفرنیا و فلوریدا بسیار زیاد بوده است.فیبروز ریوی یک بیماری ریوی است که در صورت آسیب دیده شدن و زخم بافت ریه ایجاد می شود؛ این عارضه همچنین در اثر ویروس های تهاجمی مانند کرونا هم ایجاد می شود.
این بافت ضخیم باعث می شود ریه های فرد کار صحیح و تبادل اکسیژن را به درستی انجام ندهد که این خود منجر به نارسایی تنفسی شود.
دکتر رفیع ، متخصص بیهوشی و بنیانگذار ارشد پزشکی شرکت داروسازی Uptight Inc می گوید: بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا حتی بعد از بهبودی در معرض خطر فیبروز ریوی قرار دارند و ممکن است جان خود را از دست بدهند.وی گفت : فیبروز ریوی پیش بینی سه ساله دارد. این عارضه بدتر از بسیاری از سرطان ها است و در حال حاضر هیچ درمان بهینه برای آن یافت نشده است.
دکتر رفیع افزود: حتی اگر یک فرد در بیمارستان بستری شود باز هم امکان دارد به دلیل آسیب پذیرتر شدن ریه در آینده دچار مشکلات زیادتنفسی شود که مربوط به فیبروز ریوی می شود.
دکتر رفیع افزود: آنچه ما انجام می دهیم این است که ریه ها را اسکن کنیم و اگر فیبروز را در ریه ها مشاهده کنیم متوجه خواهیم شد که فرد شرایط بسیار خطرناکی دارد. شاید در این نقطه دیگر بازگشتی در کار نباشد. فیبروز اگر گسترش یابد دیگر نمی توان با آن کاری کرد.این پزشک می گوید برخی از بیماران ممکن است تا آخر عمر به ونتیلاتور وابسته شوند در حالی که برخی دیگر ممکن است نیاز به پیوند ریه داشته باشند.
دکتر رفیع از سال 2005 در حالی که دکترای فیزیولوژی مولکولی ، سلولی و سیستمیک را از دانشگاه کالیفرنیا در دیویس گرفت روی پروژه گسترده فیبروز ریوی کار کرده است.
در حال حاضر شرکت او در حال تهیه یک ترکیب برای مقابله با این بیماری است و آنها از طریق همکاری با داننشگاه دیویس ، دانشگاه میشیگان و دیگران به مطالعه فیبروز می پردازند.دکتر رفیع ادعا می کند که اگر دولت آمریکا به این مسئله توجه نکند یک بحران سلامتی دیگر در آینده رقم خواهد خورد.به هر حال مشخص است که میراث شومی از کرونا در بدن بسیاری از افراد باقی می ماند.
40 درصد از کل بیماران کرونایی که نیاز به مراقبت های ویژه پیدا می کنند بدنشان یک پاسخ ایمنی شدید به ویروس نشان می دهد که منجر به فیبروز ریوی می شود.
دکتر رفیع همچنان ادعا می کند که شرکت وی در حال کار کردن بر روی دارویی است که عوارض مربوط به فیبروز ریوی را از بین ببرد هر چند زمانی طولانی تا عرضه کردن این دارو باقی مانده است.این دارو یک مهارکننده محلول اپوکسید هیدرولاز است. اپوکسید هیدرولاز محلول (sEH) آنزیمی در سلول است که از فیبروز جلوگیری می کند و همچنین ضد التهابی قوی به شمار می رود.با این وجود هنوز این داروی ضدباکتریای از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید نشده است. دو تا سه سال دیگر برای تایید نهایی این دارو زمان نیاز است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.