//
کدخبر: ۳۰۹۴۰۰ //

علایم و نشانه های سن بلوغ در پسرها

تغییرات فیزیکی و خلقی هنگام بلوغ پسران رخ می هد.

علایم و نشانه های سن بلوغ در پسرها
به گزارش فرتاک نیوز،

به بهانه پربازدید شدن ویدئویی از سریال شبکه سلامت که به خوبی بحث بلوغ در پسران را پیش می کشد.

به ‌تازگی ویدئویی از سریال «من هم دوستت دارم» شبکه سلامت تلویزیون در فضای مجازی منتشر شده که به دلیل پرداختن به موضوع مهم بلوغ در پسران مورد توجه قرار گرفته است. این فیلم، گفت‌وگوی والدینی را نشان می‌دهد که درباره بلوغ پسر خانواده و علایم آن، نگرانی‌ها و چالش‌هایی دارند. به همین بهانه در مطلب امروز به علایم و نشانه های سن بلوغ در پسرها اشاره می کنیم تا خانواده‌ها اطلاعات بیشتری درباره این دوران حساس کسب کنند .

رشد اندام‌ها

در این دوران، اندام‌های جنسی نوجوان رشد

می کند و بدن او قدرت تولید مثل می‌یابد. این تغییرات می‌تواند احساس شادی و گاهی احساس سردرگمی در وی ایجاد کند.

سن متعارف برای بلوغ

بلوغ در بیشتر پسر‌ها بین ۱۰-۱۴ سالگی و به طور متوسط در ۱۳ سالگی شروع می‌شود. سن بلوغ در پسران به عواملی مانند وراثت، تغذیه، سلامت جسمانی و محیط زندگی بستگی دارد و فرایند بلوغ حدود چهار سال به طول می‌انجامد.

تغییرات هورمونی

ترشح هورمون های LHو FSH روی سلول‌های بیضه تأثیر می گذارد و باعث تولید تستوسترون و پروتئین مربوط به آندروژن می‌شود. آندروژن به افزایش سطح تستوسترون در بیضه‌ها کمک می‌کند. تستوسترون هورمونی پر اهمیت در تغییرات جسمی و جنسی مرتبط با بلوغ است.

تغییرات بدنی در طول بلوغ

آلت تناسلی ، کیسه بیضه و بیضه‌ها تا ۲۰ سالگی رشد می‌کنند. خروج غیر ارادی اسپرم در طول خواب که اغلب با رویا‌ همراه است اتفاق می‌افتد. نخستین انزال در ۱۲ تا ۱۶ سالگی اتفاق می‌افتد.

تغییرات صدا

حنجره پسران در دوران بلوغ بزرگ می شود و رشد می‌کند. در ابتدا صدای ترک خوردن که به صدای خروسی معروف است اتفاق می‌افتد اما به تدریج به صدای مردانه عمیق‌تر تبدیل می‌شود.

تغییرات در پوست

پوست در سراسر بدن ضخیم‌تر می‌شود. جوش‌ها یکی از رایج‌ترین ویژگی‌های بلوغ پسران است.

تغییرات در رشد عضلات

توده‌های عضلانی افزایش می یابد. عضلات در مردان حدود ۵۰ درصد بیشتر از زنان رشد می‌کند.

تغییرات در خون

تستوسترون تولید گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مقدار و نسبت گلبول‌های قرمز خون در مردان بیشتر از زنان است.

تغییرات در میل جنسی

تستوسترون باعث بیداری غریزه و میل جنسی می‌شود. علاوه بر این، بسیاری از تغییرات روان‌شناختی در دوران بلوغ اتفاق می‌افتد. در دوران بلوغ جنبه‌های ذهنی و خلق و خوی فرد به شدت تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

نقش والدین در دوران بلوغ پسران

پدران بهترین مشاور برای پسر‌ها هستند و اگر ارتباط دوستانه‌ای با فرزند خود داشته باشند خیلی از مشکلات این دوران را می‌توانند حل کنند. والدین باید با شروع علایم بلوغ اطلاعات لازم را به درستی به فرزندشان بدهند این اطلاعات باید درباره تغییرات جسمی، روابط انسانی، مسائل جنسی، رعایت مسائل بهداشتی، تغییرات خلق و خو و ... باشد.

معمولاً پسران در این دوران به تنهایی بیشتری نیاز دارند، در نتیجه به آن‌ها فضای بیشتری دهید.

به هیچ عنوان فرزندتان را به خاطر تغییرات فیزیکی‌ اش مسخره نکنید.

اگر مشاهده کردید که سینه‌های فرزندتان دارد بزرگ می‌شود، به او اطمینان دهید که این فرایند طبیعی است و به طور خود به خود از بین خواهد رفت.

به او اطمینان دهید که به هیچ عنوان نباید از خروج منی هنگام خواب خجالت‌زده باشد.

اگر دیدید که فرزندتان پرخاشگری می‌کند، آرامش خودتان را حفظ کنید.

اگر مشاهده کردید که پسرتان مشکل جدی‌ دارد یا نگران او هستید، می‌توانید به یک پزشک عمومی مراجعه کنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۰۹۴۰۰ //
ارسال نظر