معایب و مضرات رژیم گیاه خواری
گیاهخواری یا سبزیخواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند شیر، فراورده لبنی، تخم مرغ و عسل که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود.
![معایب و مضرات رژیم گیاه خواری](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/KA87Cgsc5HQ1/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDOLlM_hFGPQJCZcp8aGL98TV13cckHCnCJhFQFliTHSDFq1zjMSGJ9b0RSLXFD0lrUYn3iexq-IFsisj4X8aoEMIZvgRrUcav/PmjhVmtto8T1.jpg)
گیاهخواری رژیم غذایی است که در چند سال اخیر به علت شیوع بیماریهای قلبی- عروقی، دیابت، چاقی و انواع سرطان طرفداران زیادی پیدا کرده اما در این میان گروههای مخالف آن نیز دیده میشود آنان معتقدند این رژیم غذایی کامل نبوده و میتواند سلامت افراد را تهدید کند.
هیچ گاه گیاه خواری به صورت دائم به کسی توصیه نمیشود زیرا گیاه یک غذای کامل نیست و بدنمان به گوشت احتیاج دارد، افسردگی و اضطراب، نفخ و اسهال، کمبود ویتامین، کاهش انرژی و وزن، کمبود ویتامین د، مشکلات هضم، کم خونی، آسیبهای پوستی، ریزش مو و مشکل خواب از معایب گیاه خواری طولانی مدت است...
رژیم گیاه خواری برای برخی افراد به خصوص گروههای آسیب پذیر مانند زنان باردار و شیرده، کودکان، نوجوانان و ورزشکاران مناسب نیست. در دوران حاملگی و شیردهی با توجه به تأمین رشد جنین و تغییرات بدن مادر باردار، نیاز به کالری،پروتیئن، ویتامین و مواد معدنی افزایش مییابد ولی ویتامینهای ب ۲، ب ۶، ب ۱۲ و اسید فولیک قابل جذب تر است.
پس مادران باردار و شیرده که از رژیم گیاه خواری استفاده میکنند باید به میزان بالاتری از مغزها، حبوبات، میوههای خشک و محصولات لبنی یا در صورت امتناع از شیر سویا استفاده کنند.
در مورد کودکان نیز باید دقت داشته باشیم تا با وجود برنامه غذایی متنوع و کامل میتوان رشد مناسب آنها را تأمین کرد، اما به علت وجود میزان زیاد مهار کنندههای جذب در منابع گیاهی مانند فیتات که در غلات و دانهها موجود است.
اگزالات که در اسفناج، ریواس، شکلات و بادام زمینی وجود دارد، سیترات موجود در مرکبات و تانات موجود در چای، به کاهش جذب مواد مغذی منجر میشود پس رژیم گیاه خواری در مورد کودکان بهتر است علاوه بر تأمین پروتئین، لبنیات کم چرب، غلات سبوس دار و سبزیجات برگ سبز را به رژیم غذایی اضافه کنند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.