واکسن کرونا و یک سری شایعات
یک فوق تخصص بیماریهای عفونی گفت: در رابطه با واکسن کرونا و تزریق آن شایعاتی وجود دارد که نباید مورد توجه عموم قرار بگیرد.
علی امیری، در گفتوگویی، اظهار کرد: بسیاری از افراد عوارض واکسن کرونا را تجربه نمیکنند و در مقابل بعضی افراد ممکن است بهدلیل عوارض آن توانایی انجام کارهای روزانه را نداشته باشند، منتها این عوارض موقت است و بعد از چند روز از بین میرود و میتوانید به روال عادی زندگی برگردید.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با واکسن کرونا شایعاتی وجود دارد، عنوان کرد: شایعه شده است که واکسن کرونا اثربخشی کافی ندارد که این ادعا درست نیست، به طوری که حدود ۶۰ درصد از افرادی که در بیمارستان بستری میشوند دو دوز از واکسن کرونا را دریافت نکردهاند و بسیاری از افراد بستری واکسینه نیستند.
امیری با اشاره به اینکه شایعه دیگر در رابطه با واکسن کرونا این است که دهها هزار مرگ گزارشنشده از این واکسن در دنیا وجود دارد، تصریح کرد: منبع این شایعه غلط و مربوط به سیستم گزارشدهی عوارض منفی ناشی از واکسن یا به اختصار ورس است که هر فردی میتواند عوارض منفی ناشی از واکسن را در آن گزارش کند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: روش جستوجوی اطلاعات در این پایگاه داده اشتباه است و از طرف دیگر اطلاعات موجود در پایگاه داده ورس ناقص، نادرست، اتفاقی و تأیید نشده است و همچنین، سیستم گزارشدهی بهنحوی طراحینشده که ارتباط واکسن و مشکلات مربوط به آن را تعیین کند.
وی تأکید کرد: نمیتوان بههمین سادگی ارتباط بین مرگومیر و تزریق واکسن را تعریف کرد.
امیری با اشاره به اینکه گزارش عوارض منفی ازجمله مرگ ناشی از واکسن به این معنی نیست که واکسن باعث مشکلات مربوط به سلامتی میشود، عنوان کرد: به توصیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا یا CDC هر فرد بالای ۱۲ سال باید هرچه زودتر برای پیشگیری از کرونا و عوارض مربوط به آن واکسن کرونا را دریافت کند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا واکسن کرونا میتواند باعث مرگ شود؟، بیان کرد: گاهی آمار مرگومیر را از میان تعداد مشخصی از افراد واکسینهشده بیان میکنند که ممکن است در نگاه اول این موضوع نگرانکننده باشد، اما آمار مرگومیر دقیقاً همان چیزی است که باید باشد.
وی افزود: نکته مهمی که باید آنرا در نظر گرفت این است که بیشتر افرادی که واکسن را دریافت کردهاند بالای ۵۰ سالاند و افراد واکسینهنشده جوانتر و سالمترند، همین دلیلِ بهظاهر ساده میتواند آمار مرگ در افراد واکسینهشده را بالاتر نشان دهد.
امیری با اشاره به اینکه موضوع این است که هرقدر افراد مسنتر باشند احتمال مرگ ناشی از کرونا در آنها بیشتر است، عنوان کرد: اگر فردی ۳۵ ساله و فردی ۷۰ ساله را که هر دو به کرونا مبتلا شدند باهم مقایسه کنیم، احتمال مرگ ناشی از کرونا در فرد مسنتر چندین برابر است، هرچند واکسن میتواند آمار مرگومیر را کاهش دهد، به این معنی نیست که احتمال مرگ در افراد مسن را نسبت به افراد جوان کاهش میدهد؛ زیرا احتمال ابتلا به عفونت و عوارض ناشی از آن در همه گروههای سنی یکسان نیست.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی ادامه داد: تصور کنید کرونا شبیه قطرههای بارانی است که با شدت بیشتری روی سر افراد مسن میبارد، اگر هر دوز واکسن بهعنوان یک الک جلوی قطرههای باران را بگیرید، دوز اول واکسن از شدت بارش روی افراد مسن کم میکند و شاید آن را در حد افراد جوان نگه دارد و دوز دوم این شدت را بیشتر کاهش میدهد بنابراین دریافت هر دو دوز واکسن کرونا مهم است. در مقابل، بسیاری از افراد جوان دوز اول یا دوم واکسن را دریافت نکردند و در مجموع این طور به نظر میرسد که آمار مرگ در افراد واکسینه شده تفاوتی با افرادی که واکسن نزدند ندارد، از طرف دیگر بیشتر آمارهای فوتی در افراد واکسینه مربوط به ۲۸ روز بعد از دریافت دوز اول است که هنوز ایمنیزایی کافی در بدن افراد ایجاد نشده است.
وی با اشاره به اینکه آمار مرگومیر در افراد غیرواکسینه بیشتر از افراد واکسینهشده است که این موضوع به این معنی است که واکسن کارایی مناسب را دارد، تصریح کرد: علاوه بر این، بسیاری از اطلاعاتی ازایندست فقط آمار مربوط به مرگ را اعلام میکنند و اطلاعاتی درمورد افراد واکسینهشده که در مجاورت ویروس بودند و مبتلا نشدند یا بیماری آنها خفیف بود نمیدهند.
امیری تأکید کرد: هیچ واکسنی نمیتواند ۱۰۰ درصد از ابتلا به کرونا جلوگیری کند، به همین دلیل هنوز ممکن است تعداد کمی از افراد بعد از تزریق واکسن به بیماری مبتلا شوند و بمیرند، منتها نباید بهسادگی و با قضاوتهای نادرست نسبت به واکسیناسیون تردید داشت.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد: درست است که هیچ واکسنی نمیتواند در برابر ویروس کرونا ایمنی ۱۰۰ درصد ایجاد کند، منتها بهتر است بهراحتی تحت تأثیر اخبار منفی قرار نگیرید و در اولین فرصت برای واکسیناسیون اقدام کنید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.