//
کدخبر: ۳۳۰۳۷۷ //

ویروس کرونا در آستانه نابودی است؟

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی و آزمایشگاه ویروس شناسی مسیح دانشوری با بیان اینکه ویروس ها در شرایط مختلف که قرار می گیرند ممکن است به خاطر تفکری که در خود موجود هست، بعضی از جهش هایی را در خودشان ایجاد کنند که روند کندتری را داشته باشند و بعدا دوباره تهاجم بیشتری کنند، تصریح کرد: مطالعه ای که در ژاپن انجام شده یک روند همگانی نیست و اینطور نیست که بتوانیم بگوییم با پخش این ویروس در دنیا بتوانیم جلوی عفونت را بگیریم.

ویروس کرونا در آستانه نابودی است؟
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر سید علیرضا ناجی در خصوص مطالعه ای که در ژاپن انجام شده در خصوص جهش ویروس بر علیه خودش به خبرنگار گفت: این گزارش می تواند مبنای علمی داشته باشد، یعنی یک پروتئینی به نام nsp14 هست که در میزان تغییراتی که در ژنوم بر اساس موتاسیون یا جهش ایجاد می شود، می تواند اثر بگذارد و در برخی واریانت ها یک سری فعالیت بالایی از آن دیده شده است.

وی اضافه کرد: تغییراتی که این پروتئین به وجود می آورد، آنزیمی است که می تواند باعث تصحیح خطاها شود اما این خطاها فقط منجر به یک واریانت مهاجم تر و یا واریانتی که از سیستم ایمنی بیشتر فرار کند، نمی شود بلکه می تواند تغییراتی هم به وجود آورد که میزان بیماری زایی ویروس را پایین آورد.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی و آزمایشگاه ویروس شناسی مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: اینکه این موضوع ما را به کنترل کووید و پاندمی امیدوار کند اصلا اینطور نیست زیرا این مشاهده اختصاصی در یک منطقه جغرافیایی است و نمی تواند یک رفتار عمومی در همه ی ویروس های کووید باشد.

ناجی گفت: باید زمان بگذرد و ببینیم تکرار پذیری آن در مناطق دیگر به چه صورت است زیرا ممکن است ویروس رفتار متفاوتی در مناطق دیگر داشته باشد.

وی تأکید کرد: اینکه ما از این موضوع خوشحال شویم و بگوییم ویروس دارد خودش را تغییر می دهد و خود ِ ویروس دارد جلوی بیماری می گیرد درست نیست ولی در هر صورت این موضوع گزارش شده و مقاله ی علمی آن در آینده باید مورد مطالعه قرار بگیرد ببینیم به چه صورت است.

استاد ویروس شناسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: ویروس کرونا کار خود را فعلا ادامه می دهد و ممکن است جمعیتی از آن سویه ی دلتایی که در ژاپن دارد می چرخد تغییراتی را در آن دیده باشند اما این خصوصیت ژنتیکی ای که نیست که در تمام ویروس ها دیده شود و باید بینیم در طی این تکاملی که دارد اتفاق می افتد، آیا همه ی ویروس ها این کار را انجام می دهند یا نه.

وی اظهار داشت: ویروس ها در شرایط مختلف که قرار می گیرند ممکن است به خاطر تفکری که در خود موجود هست، بعضی از جهش هایی را در خودشان ایجاد کنند که روند کندتری را داشته باشند و بعدا دوباره تهاجم بیشتری کنند. ما در طول کووید نیز دیدیم که یک سری موتاسیون ها روند بیماری ای که آن ویروس دارد به وجود می آورد را ملایم تر کرده اند.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی و آزمایشگاه ویروس شناسی مسیح دانشوری به بهداشت نیوز گفت: مطالعه ای که در ژاپن انجام شده یک روند همگانی نیست و اینطور نیست که بتوانیم بگوییم با پخش این ویروس در دنیا بتوانیم جلوی عفونت را بگیریم و این خصوصیتی است که ممکن است در ویروس و در یک جمعیت خاصی از یک منطقه به وجود بیاید و یک رفتار عمومی نیست.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۰۳۷۷ //
ارسال نظر