//
کدخبر: ۳۳۳۰۴۱ //

داروی آسم طول بیماری کووید را کوتاه می‌کند؟

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد درمان استنشاقی آسم به کاهش تعداد روزهایی که بیماران مبتلا به کووید-۱۹ علائم را تجربه می‌کنند، کمک نمی‌کند اما خطر بستری شدن این بیماران را در بیمارستان کاهش می‌دهد.

داروی آسم طول بیماری کووید را کوتاه می‌کند؟
به گزارش فرتاک نیوز،

یک تیم تحقیقاتی به رهبری محققان دانشگاه «بوفالو» در آمریکا در این مطالعه داروی «سیکلسوناید» را مورد بررسی قرار دادند. 

آنها متوجه شدند که علائم بیماری کرونا مانند سرفه، تنگی نفس و تب با تجویز داروی سیکلسوناید به بیماران مبتلا به کووید سریع‌تر از بین نمی‌ رود و دوره بهبودی این بیماران به اندازه بیمارانی است که دارونما مصرف کرده بودند اما این گروه درمانی کمتر به دلیل ابتلا به کرونا به اورژانس بیمارستان ها مراجعه می‌کنند یا به دلایل مرتبط با کووید-۱۹ در بیمارستان بستری می‌شوند.

سیکلسوناید متعلق به دسته ای از داروهای شناخته شده به عنوان «کورتیکواستروئیدها»، داروهای ساخته دست بشر است که شباهت زیادی به هورمون کورتیزول دارد و وضعیت های مختلفی را درمان می کند.

سیکلسوناید یک داروی استنشاقی است که برای پیشگیری و کاهش علائم مربوط به حملات آسم استفاده می شود. این دارو التهاب و تورم راه های هوایی را در ریه ها کاهش می دهد تا تنفس راحت تر شود اما حمله آسم را پس از شروع آن متوقف نمی کند.

به دلیل خاصیت ضدالتهابی آن، این درمان به عنوان یک روش درمانی ایمن و ارزان برای بیماران کووید که در بیمارستان بستری نیستند مورد توجه قرار گرفته است. با این حال تحقیقات گذشته نتایج متفاوتی داشته است، یک مطالعه نشان می‌دهد که این دارو زمان از بین رفتن علائم را کاهش نمی‌دهد اما مطالعه دیگری نشان می دهد که این احتمال در افرادی که این دارو را دریافت می‌کنند ۱۲ برابر بیشتر است. 

در این مطالعه جدید که در JAMA Internal Medicine منتشر شده است، محققان در فاصله زمانی میان ۱۱ ژوئن ۲۰۲۰ تا ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰، ۴۰۰ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ و ۱۰ مرکز را در سراسر آمریکا مورد بررسی قرار دادند.

نیمی از شرکت کنندگان تحت درمان با سیکلسوناید قرار گرفتند و به نیمی دیگر دارونما داده شد و همه علائم کووید را داشتند. محققان مدت زمان ناپدید شدن همه علائم را بین دو گروه مقایسه کردند. آنها متوجه شدند که هیچ تفاوتی وجود ندارد. در هر دو مورد، حدود ۱۹ روز طول کشید تا علائم کرونا هم در گروه درمان و هم در گروه دارونما ناپدید شوند.

این مطالعه نشان داد که هیچ تفاوت آماری معنی‌داری میان شرکت‌کنندگانی که با سیکلسوناید در مقابل دارونما درمان شده بودند برای کاهش طول دوره بیماری کرونا مشاهده نشد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.  ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به بیش از ۲۵۸ میلیون نفر رسیده و مرگ بیش از پنج میلیون نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۳۰۴۱ //
ارسال نظر