//
کدخبر: ۳۳۳۵۰۵ //

پاسخ به چند پرسش در مورد سویه اُمیکرون

سویه اُمیکرون که اکنون در جنوب آفریقا گسترش یافته و در بیش از 30 کشور دیگر شناسایی شده، نگرانی هایی را به همراه داشته از جمله اینکه ممکن است به طور قابل توجهی اثربخشی واکسن ها در برابر بیماری کووید-۱۹ را تضعیف کند.

پاسخ به چند پرسش در مورد سویه اُمیکرون
به گزارش فرتاک نیوز،

 درحالیکه متخصصان و محققان علوم پزشکی همچنان در تلاش برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت دقیق سویه اُمیکرون هستند، برخی نیز این پرسش را مطرح می کنند که آیا سویه جدید کرونا ممکن است نسبت به نسخه های قبلی باعث بروز نوع خفیف‌تری از بیماری شود؟

محققان هشدار داده اند که هنوز برای نتیجه گیری در رابطه با سویه اُمیکرون خیلی زود است اما آنچه تاکنون در مورد این سویه شناخته شده به شرح زیر است:

داده های موجود چه اطلاعاتی را در مورد سویه نشان می دهند؟

شواهد موجود از موارد اولیه ابتلا به سویه جدید هنوز محدود است. بر اساس گزارش روز پنجشنبه مرکز پیشگیری و کنترل بیماریها در اروپا، از میان 70 مورد گزارش شده در این منطقه که شامل اطلاعاتی درباره شدت بیماری بود، مشخص شد نیمی از بیماران هیچ علامتی نداشته و نیمی دیگر علائم خفیف داشتند.

همچنین هیچ موردی از ابتلا به نوع شدید بیماری، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ وجود نداشته است. با این حال، کارشناسان این مرکز اظهار کرده اند که برای ارزیابی دقیق عوارض بیماری به داده های مربوط به صدها مورد ابتلا نیاز است که ممکن است چندین هفته طول بکشد. علاوه بر این، تاکنون بیشتر موارد شناسایی شده در اروپا در افراد جوان بودند که به طور کامل در برابر ویروس واکسینه شده‌اند و این باعث می‌شود که آنها کمتر دچار نوع شدید بیماری شوند.

در آفریقای جنوبی که تعداد روزانه موارد ابتلا به کووید-۱۹ در روز چهارشنبه دو برابر شد و به 8561 نفر رسید، علائم بیمارانی که مجددا به ویروس آلوده شده و افرادی که پس از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند خفیف به نظر می رسد.

یک کارشناس بیماری های عفونی در دانشگاه اموری ایالت آتلانتا گفت: برخی شواهد از آفریقای جنوبی نشان می دهد که ممکن است سویه اُمیکرون باعث نوع خفیف تر بیماری شود اما هشدار می دهم که ابتدا بسیاری از موارد ابتلا به کرونا در میان دانشجویان جوان بوده است.

آیا سویه اُمیکرون تناسب خود را از دست داده است؟

در حالیکه ظهور داده های مربوط به موارد ابتلا به این سویه در دنیای واقعی ادامه دارد، محققان نیز در حال انجام مطالعات آزمایشگاهی برای رمزگشایی از سویه اُمیکرون هستند. این سویه دارای حدود 50 جهش از جمله بیش از 30 جهش در پروتئین سنبله ای است که کروناویروس از آن برای اتصال به سلول های انسانی استفاده می کند و پیش از این به صورت ترکیبی دیده نشده بود. واکسن هایی که در حال حاضر استفاده می شوند، پروتئین را هدف قرار می دهند.

دکتر جان وِری، مدیر مؤسسه ایمونولوژی در فیلادلفیا گفت: معمولا وقتی ویروس‌ها حاوی جهش‌های زیادی هستند، تناسب‌های خود را از دست می‌دهند. برخی جهش‌های اُمیکرون ممکن است توانایی جدا شدن ویروس را مختل کرده و رفتار پروتئین سنبله را تغییر دهد.

برخی از محققان این نظریه را مطرح کرده اند که سویه اُمیکرون ممکن است طی چند ماه در یک فرد دارای نقص ایمنی مانند بیمار مبتلا به HIV در جنوب آفریقا ایجاد شده باشد. اگر چنین باشد پس ویروس برای نابود کردن میزبانش، سازگار نشده است.

آیا اُمیکرون به سویه غالب تبدیل خواهد شد؟

سوال اصلی دیگری که در مورد سویه اُمیکرون وجود دارد این است که آیا از سویه دلتا که هنوز هم اکثریت عفونت های شناخته شده در جهان را تشکیل می دهد، پیشی خواهد گرفت. به گفته محققان اگر این سویه غالب و باعث بیماری خفیف‌تر شود، می‌تواند نقطه عطفی باشد تا ویروس در نهایت به یک تهدید فصلی مانند آنفلوآنزا تبدیل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالی که تحقیقات در مورد سویه اُمیکرون در حال انجام است، کارشناسان تاکید دارند که مردم باید با رعایت تمام نکات ضروری شامل تزریق واکسن‌ اولیه یا دُز یادآور و همچنین استفاده از ماسک در محیط‌های سرپوشیده یا شلوغ، تهویه مناسب اتاق‌ها و شستن دست‌ها، از خود در برابر کروناویروس مراقبت کنند.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۳۳۵۰۵ //
ارسال نظر