//
کدخبر: ۳۵۱۳۰ //

بیماری های پُرکاری و کم‌کاری تیروئید را حتما بشناسید!

هورمون تیروئید توسط غده تیروئید، که غده‌ای پروانه‌ای‌شکل در قسمت جلویی تحتانی گردن است، تولید می‌شود و کاهش یا افزایش تولید آن منجر به بیماری می‌شود.

بیماری های پُرکاری و کم‌کاری تیروئید را حتما بشناسید!
به گزارش فرتاک نیوز،

آیا در مورد تیروئید اطلاعات دارید و می‌دانید پُرکاری و کم‌کاری این غده چقدر برای سلامت بدنتان مهم است، بنابراین مطلب پیشِ‌رو را مطالعه کنید.

 

پرکاری تیروئید:

این بیماری از تولید زیاد هورمون تیروئید ناشی می‌شود. تولید زیاد این هورمون عملکرد و اعمال بدن را تسریع می‌کند. شیوع این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

 

در خصوص پرکاری تیروئید به نکات ذیل توجه کنید:

ــ فعالیت‌های سنگین علایم را بدتر می‌کند، به‌جای آن فعالیت‌های سبک‌تر انجام دهید و به‌تناوب استراحت کنید. به یاد داشته باشید که فعالیت مداوم ممکن است متابولیسم را تسریع کند.

ــ برای پیشگیری از کمبودهای تعذیه‌ای از رژیم غذایی حاوی ویتامین A و B استفاده کنید.

ــ طی روز غذاهای کاملاً متعادل همراه با غذاهای سبک نیمروزی مصرف کنید تا جذب کالری بدن متناسب با سرعت مصرف آن باشد.

ــ از دریافت آسپرین و هر داروی حاوی آسپرین بپرهیزید چرا که میزان متابولیسم پایه را افزایش دهید.

ــ از مصرف کافئین، غذاهایی با رنگ‌های قرمز و زرد مثل کلم قرمز و غذاهای حاوی نگهدارنده‌های مصنوعی دوری کنید.

ــ از موقعیت‌های تنش‌زا که تحریک پذیری را تشدید می‌کند، اجتناب ورزید.

ــ در صورت بیرون‌زدگی چشم‌ها از عینک آفتابی استفاده کنید، دریافت مایعات و نمک را محدود سازید تا احتباس مایعات کاهش یابد.

ــ بعد از درمان با ید رادیواکتیو تا 48 ساعت از بشقاب‌ها و فنجان‌های یک بار مصرف استفاده کنید، مایعات زیاد بنوشید تا ید رادیواکتیو از بدن دفع شود.

تا یک هفته بعد از درمان با ید رادیواکتیو از برخورد مستقیم با نوزادان، بچه‌ها و زنان حامله دوری کنید، تا 48 ساعت بعد از درمان از بوسیدن و فعالیت‌های جنسی بپرهیزید و در صورت شیردهی به نوزاد آن را متوقف کنید. در صورت تب و بی‌قراری 48 ساعت پس از درمان سریعاً پزشک را باخبر سازید.

ــ در صورت نیاز به جراحی، قبل از آن، کالری دریافتی را افزایش دهید تا به وزن مطلوب برسید و پس از جراحی در صورتی که بلع مشکل دارد بلافاصله به پزشک گزارش دهید. نوشیدنی‌های سرد و یخ بعد از جراحی ناراحتی را تسکین می‌دهد و موقتاً باید غذای نرم بخورید.

 

کم‌کاری تیروئید:

این اختلال مزمن در زنان بیشتر از مردان ظاهر می‌شود و در آن میزان ترشح هورمون تیروئید کاهش می‌یابد. توانایی بدن برای استفاده از انرژی کاهش می‌یابد، در نتیجه سلولها به‌طور مؤثر عمل نمی‌کنند و مقدار کمی انرژی در دسترس آنها قرار می‌گیرد که منجر به خسته شدن بیمار می‌شود.

 

در خصوص کم‌کاری تیروئید به نکات ذیل توجه کنید:

ــ کمبود هورمون تیروئید را می‌توان با اندازه‌گیری سطوح تیروکسین و ید متصل به پروتئین مشخص کرد.

ــ با محدودیت غذایی و استفاده از جایگزین هورمون تیروئید می‌توان کم‌کاری تیروئید را درمان کرد.

ــ به‌واسطه کاهش میزان هورمون تیروئید توانایی بدن در استفاده از قندها و کربوهیدرات‌ها به‌عنوان ذخایر انرژی کاهش می‌یابد و تجمع چربی رخ می‌دهد، در نتیجه تا جایی که می‌توانید از دریافت کلسترول و افزایش وزن بکاهید.

ــ به‌علت ابتلا به یک بیماری مزمن به‌طور منظم نزد پزشک مراجعه کنید و علائم و نشانه‌های عفونت نظیر تب، ناخوشی، اسهال و درد عضله را گزارش کنید. کم‌کاری تیروئید می‌تواند شما را مستعد عفونت کند.

ــ استفاده از مواد فیبردار را در رژیم غذایی افزایش دهید.

ــ به یاد داشته باشید کم‌کاری تیروئید میزان متابولیسم را پایین آورده و باعث طولانی شدن اثر داروها و خطر سمیت با آنها می‌شود.

 

 

منبع: الو دکتر
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۵۱۳۰ //
ارسال نظر