//
کدخبر: ۳۷۵۵۴۶ //

در دوران بارداری نباید سیر خورد؟

مصرف سیر در دوران بارداری می‌تواند عوارضی داشته باشد اما تحقیقات تاییدشده‌ای درباره این موضوع وجود ندارد.

در دوران بارداری نباید سیر خورد؟
به گزارش فرتاک نیوز،

زمانی که متوجه شدید باردار هستید، بهتر است بیشتر از گذشته به دنبال بایدها و نبایدهای غذایی این دوران باشید. بارداری در کنار حس هیجان‌انگیز و غیرقابل وصفی که دارد، دغدغه‌های شما را در مصرف یا عدم مصرف مواد خوراکی گوناگون چند برابر خواهد کرد. یکی از این مواد غذایی که مورد سوال زنان باردار است، سیر است. سیر از خانواده پیاز است که معمولا برای افزودن عطر و طعم بیشتر به غذا از آن استفاده می‌کنند. همچنین سیر به غیر از عطر و طعم بی‌نظیری که به غذا می‌دهد، مزایای بالقوه‌ای دارد که برای سلامتی مفید است. حتما شما نیز درباره خواص بی‌نظیر مصرف سیر شنیده‌اید اما این سوال همیشه مطرح می‌شود که خوردن سیر در دوران بارداری چه مزایا و معایبی دارد. در این مقاله همراه ما باشید تا در مورد تاثیرات سیر بر روی افراد باردار، اطلاعات کاملی را با شما به اشتراک بگذاریم.

آیا خوردن سیر در دوران بارداری، عوارض جانبی خاصی برای من دارد؟

این احتمال وجود دارد که شما پس از مصرف سیر، عوارض جانبی خاصی را تجربه کنید. البته عوارض جانبی سیر در افرادی که باردار نیستند نیز دیده شده است. مصرف زیاد سیر در دوران بارداری، خطر خونریزی را افزایش می‌دهد. این در حالی است که مقادیری که معمولا در غذا استفاده می‌شوند برای اکثر افراد بی‌خطر است اما مکمل‌های سیر می‌توانند خطر خونریزی را افزایش دهند. شاید جالب باشد که بدانید افزایش خطر خونریزی در زنان باردار ناشی از ترکیبات سیر از گوگردی به نام آجوئن است. در حقیقت این احتمال وجود دارد که مصرف مکمل‌های سیر خطر خونریزی در حین زایمان را افزایش دهد، به خصوص اگر به زایمان سزارین نیاز داشته باشید. قبل از مصرف هرگونه مکملی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید و از مکمل‌های دوران بارداری تجویز شده توسط پزشک بهره بگیرید.

شما در دوران بارداری، احساسات و شرایط جدیدی رو تجربه خواهید کرد؛ از جمله این احساسات می‌توان به سوزش معده، حالت تهوع، استفراغ، ریفلاکس معده و مواردی از این دست اشاره کرد. بارداری به تنهایی می‌تواند این علائم را در شما ایجاد کند، در این شرایط با مصرف سیر یا مکمل‌های حاوی سیر ممکن است علائم و عوارض شما به شدت بیشتر شود. این احتمال وجود دارد که مصرف سیر، شرایط گوارشی و تهوع شما را تهدید یا آنها را بدتر کند. پس به شما توصیه می‌کنیم اگر پس از مصرف ترکیبات حاوی سیر دچار سوزش معده شدید، مصرف آن را محدود کنید تا علائم شما تسکین یابد. در صورتی که عوارض شما آرام نشد، حتما با پزشک خود ارتباط بگیرید. نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است: در صورتی که با مصرف مقداری سیر در غذا، عوارض خاصی را تجربه نکرده‌اید، همچنان می‌توانید در دوران بارداری از مصرف این ماده غذایی خوش‌طعم و عطر لذت ببرید.

آیا خوردن سیر در دوران بارداری بی‌خطر است؟

همان‌طور که بالاتر اشاره کرده‌ایم، مصرف سیر در دوران بارداری می‌تواند عوارضی داشته باشد اما تحقیقات تاییدشده‌ای درباره این موضوع وجود ندارد. در حقیقت دوز روزانه ایمن برای مصرف سیر و مکمل‌های حاوی آن وجود ندارد. در حقیقت شما می‌توانید با توجه به شرایط خود در بارداری، با پزشک متخصص در این خصوص صحبت کنید. با توجه به نوع بارداری شما، پزشک معالج بهترین نوع مصرف را برای شما در نظر خواهد گرفت. در واقع هیچ نوع دستورالعمل کلی برای مصرف سیر وجود ندارد و هر فردی با توجه به نوع بارداری و شرایط فیزیکی که دارد، می‌تواند از میزان مشخصی سیر استفاده کند و از مزایای آن بهره‌مند شود.

همچنین مصرف سیر در دوران بارداری می‌تواند برای شما فوایدی داشته باشد:

    جلوگیری از پره اکلامپسی

    کاهش جریان خون مضر

    جلوگیری از زایمان زودرس

    کاهش فشار خون

به طور کلی پیشنهاد می‌کنیم برای مصرف سیر در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید و با توجه به شرایطی که دارد مصرف استانداردی از آن را وارد برنامه غذایی خود کنید. در حقیقت مطالعات گسترده‌ای درمورد مصرف سیر در دوران بارداری وجود ندارد اما یک مطالعه کوچک با چندین زن باردار در معرض خطر پره‌اکلامپسی نشان داده است که مصرف 400 میلی‌گرم سیر به مدت 9 هفته نشانگرهای استرس اکسیداتیو را بهبود بخشیده است. همچنین لازم است تحقیقات بیشتری در این مورد انجام گیرد.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف سیر توانسته خطر احتمالی زایمان زودرس را کاهش دهد. در حقیقت پزشکان احتمال می‌دهند که خاصیت ضدمیکروبی و پروبیوتیکی سیر می‌تواند از برخی عفونت‌ها و احتمال بروز زایمان زودرس جلوگیری کند. در یکی دیگر از تحقیقات انجام شده این‌گونه به نظر می‌رسد که رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه، آجیل، غلات، روغن نباتی و سیر باعث کاهش احتمال زایمان زودرس در زنان باردار خواهد شد.

در ادامه بهتر است بدانید که بارداری می‌تواند سیستم ایمنی بدنی شما را تضعیف کند پس بهتر است در این دوران از برخی مواد غذایی استفاده کنید که ایمنی بدن شما را تقویت می‌کنند. سیر ازجمله خوراکی‌هایی است که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می‌کند و در صورت تشخیص پزشک، می‌توانید از مکمل‌های سیر خام که معادل 4 تا 5 حبه است، مصرف کنید.

کلام آخر

در آخر ذکر این نکته ضروری است که در زمان بارداری بهتر است نسبت مواد غذایی که مصرف می‌کنید، حساس باشید. در واقع میزان سیری که در غذاها استفاده می‌شود برای سلامتی مادر و جنین خطرناک نیست و اتفاقا می‌تواند مفید باشد اما دوزهای بالا و استفاده از مکمل‌های سیر باید طبق تجویز پزشک و با توجه به شرایط بارداری شما انجام گیرد. اگر در مورد مصرف سیر و دوزهای آن سوالی دارید، حتما در این‌باره با پزشک متخصص خود مشورت کنید. در حقیقت تحقیقات گسترده‌ای درباره مصرف سیر یا عدم مصرف آن در دوران بارداری وجود ندارد اما شواهد این‌گونه نشان می‌دهند که باید در مصرف هر ماده غذایی در دوران بارداری، اعتدال داشته باشید. همچنین با توجه به شرایط و آزمایشات خود از مکمل‌های دارویی تجویز شده بهره‌مند شوید. مصرف این ماده غذایی در دوران بارداری، فوایدی برای شما خواهد داشت که بهتر است در غذاهایی که سیر مزه و طعم آنها را خوشمزه‌تر می‌کند، از آن به مقدار مورد نیاز استفاده شود.

 

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۵۵۴۶ //
ارسال نظر