//
کدخبر: ۳۸۴۵۱۷ //

روده‌هات تنبله و اذیت میشی؟ بیا تا روش‌های مقابله با آن را بهت بگم

گاھی عواملی در بروز یبوست نقش دارند که اصلاً به ذهن ما نمی‌رسند. یبوست معمولاً به دلیل اختلالات عملکردی روده رخ می‌دهد تا مشکلات ساختاری. در این مطلب به 8 عامل تعجب آور ابتلا به این عارضه پرداخته شده است.

روده‌هات تنبله و اذیت میشی؟ بیا تا روش‌های مقابله با آن را بهت بگم
به گزارش فرتاک نیوز،

یبوست دلایل مختلفی دارد؛ در ادامه به چند مورد آن اشاره شده است:

کم کاری تیروئید: در صورت کم کار بودن تیروئید، متابولیسم نیز کند شده و حرکات عضلات روده کاهش پیدا می‌کند و در نتیجه، حرکت مدفوع در طول روده بزرگ به کندی صورت می‌گیرد. با بالا رفتن سن، احتمال کم کاری تیروئید بیشتر می‌شود. خوشبختانه با اصلاح کم کاری تیروئید توسط پزشک، مشکل یبوست ناشی از آن هم برطرف می‌شود.

افسردگی: واقعیت این است که مبتلایان به افسردگی فعالیت کمی دارند و ممکن است که مصرف کربوهیدرات در آن‌ها زیاد باشد. پرخوری و کم تحرکی و پیروی از یک رژیم غیرمتعادل و کم فیبر، همه این‌ها به یبوست در فرد منجر می‌شوند. اگر به افسردگی مبتلا هستید، حتماً به پزشک و روانشناس، مراجعه کنید تا افسردگی در شما شدت نگیرد.

مصرف برخی از داروها: از جمله داروهایی که در ایجاد یبوست نقش دارند، مسکن‌ها، به خصوص اوپیودھا و داروهای نارکوتیک، هستند. این داروها، فعالیت کل بدن، از جمله روده بزرگ، را کم می‌کنند. سایر داروها که می‌توانند در بروز یبوست نقش داشته باشند، عبارتند از: داروهای ضدافسردگی، ضد اسیدهایی که حاوی آلومینیوم یا کلسیم هستند، داروهای ضدگرفتگی عضلانی و داروهای ضدتشنج (در بیماری صرع)، آرام‌بخش‌ها، داروهای ضد پارکینسون، مسدودکننده‌های کانال کلسیم در بیماری پرفشاری خون و مشکلات قلبی.

مکمل‌ها: اگر به کمبود آهن مبتلا هستید یا باید از مکمل کلسیم استفاده کنید، مصرف این مکمل‌ها را قطع نکنید بلکه فیبر بیشتری به غذای مصرفی خود اضافه کنید و یا از ملین‌های خفیف کمک بگیرید تا یبوست شما برطرف شود.

بارداری: یبوست در دوران بارداری به دلیل ترشح هورمون‌ها ایجاد می‌شود. هورمون پروژسترون باعث آرامش عضلات روده و در نتیجه، کندی حرکات روده می‌شود. همچنین، وزن رحم نیز بر روی لوله‌های گوارشی فشار وارد می‌کند. رحم بر روی روده‌ها سوار شده و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد.

زیاده‌روی در مصرف ملین‌ها: اگر هر از گاھی از داروهای ملین استفاده کنید، مشکلی پیش نمی‌آید اما مصرف روزانه ملین‌ها، می‌تواند به بروز یبوست منجر شود.

سندرم روده تحریک پذیر: در اثر ابتلا به این سندرم انقباضات روده بزرگ با تأخیر صورت می‌گیرد و در نتیجه، فرد به یبوست مبتلا می‌شود. همچنین، فرد دچار دردهای شکمی و انقباضات شکم می‌شود. سندرم روده تحریک پذیر خفیف را می‌توان با اصلاح رژیم غذایی و تغییر روش زندگی، کنترل کرد اما در مواردی که بیماری متوسط یا شدید باشد، نیاز به مصرف دارو است.

شکلات: شکلات تیره، به دلیل وجود مقادیر زیاد آنتی‌اکسیدان یک ماده غذایی سالم به شمار می‌آید اما مصرف بیش از حد آن، به خصوص اگر به سندرم روده تحریک پذیر مبتلا باشید، می‌تواند دردسرساز باشد. اگر احتمال می‌دهید که یبوست شما با مصرف شکلات در ارتباط است، مقدار شکلات مصرفی را کاهش بدهید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۸۴۵۱۷ //
ارسال نظر