//
کدخبر: ۴۰۲۳۷۵ //

طرح وزارت بهداشت به مجلس/ خانواده اهداکنندگان عضو "ایثارگران اجتماعی" شوند

رئیس اداره پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت، برای خانواده دهندگان عضو برنامه‌ای پیش‌بینی کرده تا این گروه به عنوان ایثارگران اجتماعی شناخته شوند و از خدمات رایگان اجتماعی بهره‌مند شوند.

به گزارش فرتاک نیوز،

 ساناز دهقانی امروز در سومین ویژه برنامه جشن زندگی دوباره اظهارداشت: در 31 اردیبهشت ماه فتوای تاریخی حضرت امام خمینی(ره) را در خصوص اهدای عضو اعضای بدن بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند به عضو داشتیم و از آن سال به بعد شاهد مشارکت قابل توجه مردم در امر اهدای عضو متوفیان مرگ مغزی بودیم.

وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد در چند سال گذشته به لحاظ تعداد اهدای عضو جزو برترین دانشگاه‌های کشور در این حوزه بوده و در حالی که متوسط کشوری 12.2 بوده، این دانشگاه برابر با 15 بوده و در این دانشگاه که عددش از میانگین کشوری بالاتر است شاخص اهدای عضو به‌خوبی نهادینه شده است.

رئیس اداره پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اعضای قابل پیوند از بیماران مرگ مغزی، گفت: قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، پوست و قرنیه اعضایی هستند که از بیمار مرگ مغزی به بیمار نیازمند به عضو قابل پیوند است و معمولاً این بافت‌های پیوندی بین 18 تا 20 سال برای فرد گیرنده کار می‌کند، حتی در قلب‌های پیوندی هم آمار بیش از 20 سال عمر پس از عمل پیوند هم به ثبت رسیده است.

دهقانی تصریح کرد: داروهای موردنیاز بیماران پیوندی اعم از داخلی و خارجی تأمین است و مشکلی از این بابت وجود ندارد، ضمن اینکه دولت یارانه ویژه برای داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج از جمله پیوندی‌ها پرداخت می‌کند تا این گروه از بیماران هیچگونه مشکلی در بحث تأمین داروهای موردنیاز خود نداشته باشند.

وی با بیان اینکه تیم‌های تأیید کننده مرگ مغزی در تمامی نقاط کشور از جمله مشهد آن فرد بیمار را همانند عزیزان خود می‌دانند، خاطرنشان کرد: به خانواده‌هایی که عزیزانشان دچار این وضعیت شده‌اند و تمایل به اهدای عضو آن مرحوم یا مرحومه دارند می‌گوییم که اعتماد کامل به نظر تیم پزشکی داشته باشند و تأخیر در انجام این کار خیر و خداپسندانه نداشته باشند تا که هم اعضای بدن بیمار مرگ مغزی قابل استفاده باشد و هم اینکه بیمار نیازمند به عضو زودتر از درد و رنجی که گرفتار آن است رهایی یابد.

رئیس اداره پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای خانواده دهندگان عضو برنامه‌ای پیش‌بینی کرده تا زیرپوشش و حمایت بیمه قرار بگیرند و این گروه به عنوان ایثارگران اجتماعی شناخته شوند و از خدمات رایگان اجتماعی بهره‌مند شوند، طرحی که تقدیم مجلس شورای اسلامی شده و ان‌شالله پس از تصویب از سوی نمایندگان ملت بلافاصله اجرایی خواهد شد.

حجت‌الاسلام حجت گنابادی‌نژاد معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی نیز اظهارداشت: ما قدردان خانواده‌های فداکاری هستیم که در سخت‌ترین شرایط ممکن بهترین کار را کردند و به‌واقع این افراد سربلند هستند، زیرا با تصمیم شجاعانه خود نجات‌‎بخش جان انسان‌های نیازمند به عضو شدند.

وی افزود: ما نام اهداکنندگان حیات را جان بخش می‌نامیم و به خانواده‌های این افراد ادای احترام می‌کنیم، عزیزانی که با اقدام تحسین‌برانگیز لبخند را بر لبان بیماران نیازمند عضو و خانواده‌‌های آنان هدیه کردند.

معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی با اشاره به فرمایش امام هشتم(ع در بحث گره‌‌گشایی از دیگران، بیان کرد: در ایام فرخنده دهه کرامت هستیم و امام رضا(ع) که ماه ذی‌القعده به نام ایشان است می‌فرمایند هرکس که در زندگی دنیایی خود گرهی را باز کند، خداوند در زندگی آخرتی بزرگترین گره‌های او را باز می‌کند و خانواده‌های اهداکنندگان که جانی را احیا کردند اقدامی به مراتب ارزشمندتر از کسانی که دیگر کارهای بزرگ همچون کمک به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد، تأمین جهیزیه نوعروسان، کمک هزینه تحصیلی و غیره را انجام داده‌اند، داشتند.

گنابادی‌نژاد با بیان اینکه باید فرزندان خود دردمند تربیت کنیم تا نسبت به رفع مشکلات نیازمندان احساس مسئولیت کنند، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم مادرانی که این شیوه پسندیده را در تربیت فرزندان خود انتخاب کردند در دنیا و آخرت از جایگاه ویژه‌ای در نزد ایزدمنان برخوردارند.

وی تأکید کرد: وقتی با خانواده اهداکنندگان عضو صحبت می‌کنیم می‌گویند که اگر اعضای بدن عزیزمان را اهدا نمی‌کردیم پیکر او بعد از دفن‌ شدن از بین می‌رفت، اما اکنون خوشحالیم که تصمیم درستی گرفتیم و اعضای بدنش را به بیماران نیازمند اهدا کردیم و او توانست چند نفر را نجات دهد و نه تنها فوت نشده، بلکه اعضای بدنش در بدن بیماران پیوندی فعال و زنده است.

انجام 5300 عمل موفق پیوند اعضا در خراسان رضوی

محمدعلی کیانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در جمع خبرنگاران، اظهارداشت: در ایام فرخنده دهه کرامت مراسم تقدیر از خانواده‌‌های اهداکننده عضو در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد و ما همواره قدردان این فداکاری‌ها هستیم.

وی تصریح کرد: تاکنون بیش از 5300 عمل موفق پیوند اعضا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشته‌ایم که شامل پیوندهای قلب، کبد، کلیه، پانکراس، قرنیه، پوست و مغزاستخوان بوده و میزان موارد پیوندی انجام شده هم پیوندهای کبد و کلیه بوده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اهمیت ترویج فرهنگ اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی تاکید کرد و گفت: ما برای نجات جان بیمارانی که در انتظار پیوند عضو هستند نیازمند ایثار و فداکاری خانواده‌های بیماران مرگ مغزی هستیم.

کیانی افزود: در مرگ مغزی احتمال بهبودی وجود ندارد و اگر اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی زودتر اتفاق بیفتد گامی بلند در مسیر یاری‌رسانی به بیمار نیازمند برداشته شده است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۰۲۳۷۵ //
ارسال نظر