//
کدخبر: ۴۷۴۴۵۲ //
سلامت | مکمل

هشدار جدی | مصرف مکمل‌های گیاهی را کنترل کنید!

به گفته متخصصان، مصرف مکمل‌های گیاهی را نباید ساده انگاشت و دُزهای توصیه‌شده را باید همیشه رعایت کرد.

هشدار جدی | مصرف مکمل‌های گیاهی را کنترل کنید!
به گزارش فرتاک نیوز،

مکمل های گیاهی می‌تواند پرخطر باشند، ممکن است طبیعی باشند اما این بدان معنا نیست که همیشه بی‌خطر هستند.

گزارش یک مورد جدید که در مجله رسمی انجمن ریتم قلب منتشرشده یک مورد در این زمینه است. این گزارش در مورد، بیماری است که پس از مصرف روغن شاهدانه حاوی CBD و CBG و مکمل‌های بربرین، دچار احساس سرگیجه و غش شد و آریتمی خطرناک قلبی در او تشخیص داده شد.

یک متخصص گروه قلب و عروق بیمارستان دانشگاه ژنو، سوئیس گفت: افراد بیشتری از مکمل های گیاهی برای مزایای بالقوه آن‌ها استفاده می‌کنند. بااین‌حال، ویژگی طبیعی بودن مکمل‌های گیاهی می‌تواند گمراه‌کننده باشد زیرا این فرآورده‌ها به‌تنهایی یا در صورت ترکیب با مکمل‌ها یا داروهای دیگر می‌توانند عوارض جانبی جدی داشته باشند.

در این مطالعه به بررسی پرونده بیماری ۵۶ ساله پرداخته شد که پس از احساس سرگیجه و غش در اورژانس بستری‌شده بود. نوار قلب بیمار دوره‌های کوتاه آریتمی قلب را نشان داد. این بدان معنی است که شارژ مجدد سیستم الکتریکی قلب بین ضربان ها بیشتر از حد طبیعی طول می‌کشد.

به غیر از فشارخون پایین، معاینه فیزیکی و آزمایش خون بیمار طبیعی بود. پزشکان توانستند علت این وضعیت در بیمار را مصرف مکمل‌های گیاهی که برای کمک به تعادل استرس‌ مصرف می‌کرد، تشخیص دهند. این بیمار چهار ماه قبل، رژیمی شش برابر دُز توصیه‌شده روغن شاهدانه را شروع کرده بود و به‌تازگی بربرین را به ترکیب اضافه کرده بود.

در مدت‌زمان حضور بیمار در بیمارستان مصرف تمام مکمل‌ها قطع که منجر به کاهش تدریجی فاصله QT بیمار شد تا اینکه پس از پنج روز عادی شد.

محبوبیت مکمل های گیاهی به‌ویژه مکمل های حاوی کانابیدیول (CBD) در سال‌های اخیر به‌سرعت افزایش‌یافته است. این مکمل‌ها بدون نسخه در دسترس و دارای خواص ضدالتهابی، ضد صرع، ضد درد، ضد اضطراب، ضد روان‌پریشی و تعدیل‌کننده ایمنی هستند. مکمل‌های گیاهی به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان مواد طبیعی بی‌ضرر شناخته می‌شوند اما فرایند آماده‌سازی آن‌ها تا حد زیادی کنترل نشده است.

به گزارش مدیکال اکسپرس، ترکیب دقیق آن‌ها می‌تواند از توزیع‌کننده‌ای به توزیع‌کننده دیگر بسیار متفاوت باشد و خواص فارماکودینامیک و فارماکوکینتیک این مواد به‌خوبی شناخته‌نشده است. اطلاعات محدودی در مورد اثربخشی، میزان مسمومیت‌زا بودن و تداخل آن‌ها با مواد دیگر وجود دارد. درنتیجه همیشه نمی‌توان عواقب منفی آن‌ها را پیش‌بینی کرد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۴۴۵۲ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد