صبحها برای ورزش کردن بهتر است یا عصرها؟
اغلب میشنویم و میخوانیم که بسیاری از افراد مشهور و موفق صبح زود ورزش میکنند اما این موضوع در مورد اکثر ما صدق نمیکند و ترجیح میدهیم عصرها ورزش کنیم.
یافتههای پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد نشان میدهد زنانی که بین ساعت ۶ تا ۸ صبح ورزش میکنند در مقایسه با کسانی که اوایل عصر ورزش میکنند کاهش بیشتری در چربی شکمی و فشار خون و در عین حال عضلات پای قویتری دارند.
ورزش چه روز باشد چه شب، برای بدن مفید است، اما بهترین زمان برای این فعالیت سالم چه موقع است؟
مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد و ورزش در هر زمانی میتواند برای تقویت عضلات و بهبود سلامت قلب مفید باشد؛ اما اگر اهداف خاصی در ورزش و تناسب اندام دارید، پاسخ این سوال روشنتر میشود.
بهعنوان مثال، شواهد پزشکی جدید نشان میدهد که برای کاهش قند خون، زمانبندی فعالیت بدنی نقش مهمی دارد و ساعات عصر نتیجهبخشتر است.
اما در مورد کاهش وزن، یافتههای مطالعهای که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد نشان میدهد که ورزش بین ساعت ۷ تا ۹ صبح میتواند موثر باشد. متخصصان با بررسی دادههای ۵۲۰۰ نفر در گروه سنی ۲۰ سال به بالا، دریافتند افرادی که صبحها ورزش متوسط تا سنگین میکردند شاخص توده بدنی (بیامآی) پایینتری نسبت به افرادی داشتند که اواسط روز یا بعدازظهر ورزش میکردند.
«تونگیو ما»، پژوهشگر ارشد این تیم تخصصی از دانشگاه پلیتکنیک هنگکنگ به «انبیسی نیوز» گفت با توجه به یافتههای این تحقیق، «پیشنهاد محتاطانه» او این است که ورزش صبح زود و پیش از صرف صبحانه، میتواند به کاهش وزن بیشتر نسبت به سایر ساعات روز منجر شود.
به گزارش ایندیپندنت، یافتههای پژوهشی که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد نشان میدهد زنانی که بین ساعت ۶ تا ۸ صبح ورزش میکنند در مقایسه با کسانی که اوایل عصر ورزش میکنند کاهش بیشتری در چربی شکمی و فشار خون و در عین حال عضلات پای قویتری دارند.
پژوهشها نشان میدهند ورزش صبحگاهی میتواند ساعت مولکولی بدن را که مشخص میکند مولکولهای خاص چه زمانی وظایفی معین را انجام دهند، بازتنظیم کند و این امر باعث تقویت سلامت سوختوساز بدن و کاهش وزن میشود.
علاوه بر این، اگر صبحها ورزش کنید به برنامهتان پایبند میمانید و احتمال کمتری وجود دارد عاملی پیشبینینشده مانع ورزش شما شود.
ورزش صبحگاهی همچنین سبب میشود اندروفین در بدن ترشح شود و در طول روز احساس خوبی داشته باشید.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نیز نشان داده است افرادی که روزه متناوب میگیرند و صبح با معده خالی ورزش میکنند، دو برابر بیشتر از افرادی که پس از صرف غذا ورزش میکنند، چربی میسوزانند. البته متخصصان متذکر شدند که ورزش با معده خالی برای همه مناسب نیست از جمله افرادی که دیابت دارند و انسولین مصرف میکنند، زیرا خطر افت شدید قند خون را افزایش میدهد.
«خاویر گونزالس»، یکی از نویسندگان این پژوهش و استاد دانشگاه «باث» به افراد سالمی که نگرانند پیش از صرف صبحانه، انرژی کافی برای ورزش نداشته باشند توصیه کرد مقداری قهوه تلخ غلیظ بنوشند تا ورزش برایشان راحتتر شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.