رازهای شنیدن صداهایی که وجود ندارد: همه چیز درباره وزوز گوش
شاید وزوز گوش علامت مهمی در ذهن برخی از افراد نباشد اما جالب است بدانید که این حالت گاهی نشانهای از یک بیماری زمینهای است.
"یکی از شایعترین دلایل وزوز گوش، کاهش شنوایی است. با افزایش سن یا در اثر قرار گرفتن در معرض صدای بلند، سلولهای مویی داخل گوش که مسئول شنوایی هستند، آسیب میبینند. این آسیب باعث ایجاد صداهایی شبیه به زنگ، وزوز یا سوت در گوش میشود. همچنین، بیماری منیر نیز میتواند باعث وزوز گوش شود. این بیماری یک اختلال داخلی گوش است که با سرگیجه، کاهش شنوایی و احساس پری در گوش همراه است."
وزوز گوش (Tinnitus) دلایل متعددی دارد، ازجمله عفونت، افزایش سن و کاهش شنوایی، اختلالات خواب، بیماریهای زمینهای مثل دیابت و فشارخون و مشکلات تیروئید، کمبود شدید برخی ویتامینها و مواد معدنی مثل B12 و زینک. مصرف بعضی داروها، زیادهروی در مصرف کافئین، الکل، نیکوتین و قرار گرفتن طولانیمدت در معرض صداهای بلند هم میتواند منجر به این عارضه شود.
«مشکلات روانی مثل استرس، اضطراب و افسردگی و همچنین خستگی و اختلالات خواب مثل کمخوابی یا بیخوابی هم میتوانند باعث وزوز گوش شوند. البته نه اینکه عامل ایجادکننده باشند، بلکه آن را تشدید میکنند و باعث میشوند که فرد صداها را بلندتر بشنود.»
به همین دلیل برای کاهش عوامل روانی وزوز گوش چند راهکار ازجمله مدیریت استرس، بهبود کیفیت خواب، درمان افسردگی و افزایش آگاهی از عوامل تحریککننده پیشنهاد میشود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.