//
کدخبر: ۴۹۴۶۵۳ //
سلامت| آنتی‌بیوتیک

آنتی‌بیوتیک را در این زمان مصرف کنید بی‌اثر می‌شود!

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به مصرف بی‌رویه و تجویز خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها، گفت: مصرف غیرمنطقی آنتی‌بیوتیک نه‌تنها اثر درمانی ندارد، بلکه منجر به مقاومت میکروبی و تهدید جدی سلامت عمومی می‌شود.

آنتی‌بیوتیک را در این زمان مصرف کنید بی‌اثر می‌شود!
به گزارش فرتاک نیوز،

آنتی‌بیوتیک که گاهی در باور عموم به آن چرک خشک‌کن هم گفته می‌شود، نقش پررنگی در درمان عفونت‌های باکتریال دارند. اما به همان اندازه که این دارو‌ها در درمان مفید هستند استفاده نادرست از آنها هم عواقبی خواهد داشت.

آنتی‌بیوتیک‌ها دسته‌ای از دارو‌ها هستند که باعث ازبین‌رفتن باکتری‌ها یا توقف روند رشد آنها شده و از این طریق به کنترل عفونت در بدن کمک کرده به حفظ جان میلیون‌ها انسان در سراسر کره زمین کمک می‌کند.

قبل از اینکه باکتری‌ها در بدن شروع به تکثیر کرده و منجر به بروز علائم عفونت شوند، سیستم ایمنی از طریق گلبول‌های سفید خون به آنها حمله کرده و باکتری‌های مضر را از بین ببرد.

حتی در صورت بروز علائم هم اکثر اوقات سیستم ایمنی بدن می‌تواند با عفونت مقابله کرده و آن را از بین ببرد. هرچند گاهی اوقات تعداد باکتری‌ها به‌اندازه‌ای زیاد می‌شود که سیستم ایمنی به‌تنهایی قادر به از بین بردن تمام آنها نبوده و در این صورت از آنتی‌بیوتیک‌ها استفاده می‌شود.

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به مصرف نادرست آنتی‌بیوتیک در کشور، بیان کرد: مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک یا استفاده از آن بدون تجویز پزشک می‌تواند اثرات جبران‌ناپذیری بر سلامت فرد و جامعه داشته باشد.

وی تأکید کرد: مصرف غیرمنطقی این دارو‌ها اثربخشی درمان را کاهش داده و به بروز مقاومت میکروبی منجر می‌شود؛ پدیده‌ای که درمان عفونت‌های ساده را دشوار یا حتی غیرممکن می‌کند.

مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران، بالاتر از استاندارد جهانی

مرادی با اشاره به آمار بالای مصرف آنتی‌بیوتیک در ایران نسبت به استاندارد‌های جهانی، گفت: مقاومت میکروبی زمانی رخ می‌دهد که باکتری‌ها در برابر دارو‌های ضدباکتری مقاوم شوند. این موضوع باعث می‌شود دارو‌های معمولی نتوانند عفونت‌ها را کنترل کنند.

وی دو عامل اصلی در مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک را مردم و پزشکان دانست و افزود: بسیاری از افراد با هر گلودرد یا علائم سرماخوردگی، به‌صورت خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، برخی پزشکان ممکن است در شرایط غیرضروری یا با دوز‌های بیش از حد، آنتی‌بیوتیک تجویز کنند. این رفتار‌ها نه‌تنها اثربخشی درمان را کاهش می‌دهد، بلکه احتمال باقی‌ماندن دارو در خانه بیماران و مصرف مجدد آن در شرایط غیرمتناسب را افزایش می‌دهد.

تشخیص ویروسی یا باکتریایی بودن گلودرد با معاینه پزشک

مرادی با اشاره به اینکه تمام گلودرد‌ها عفونی نیستند، افزود: بسیاری از گلودرد‌ها عامل باکتری نداشته و عامل آن ویروسی است، ویروس‌ها به‌ندرت نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک دارند و تشخیص اینکه گلودرد ویروسی یا باکتریایی است، تنها از طریق معاینه پزشک امکان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: در کشور‌های پیشرو، تشریفات‌های سخت‌گیرانه‌ای برای تجویز آنتی‌بیوتیک وجود دارد و امیدواریم پزشکان کشورمان نیز تنها در موارد ضروری، این دارو‌ها را تجویز کنند تا از گسترش مقاومت میکروبی جلوگیری شود.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: گلودرد‌ها می‌توانند دلایل مختلفی داشته باشند که تنها بخشی از آنها به عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی مرتبط است. بسیاری از گلودرد‌ها غیرعفونی هستند و ناشی از عوامل محیطی، آلرژی‌ها یا تحریکات خارجی‌اند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۹۴۶۵۳ //
ارسال نظر