کشیدن مو در کودکان چه دلایلی دارد؟
آگاهی از رفتارهای کودک و کنجکاوی برای دانستن علت آن، توسط والدین کاملا قابل مشاهده است. اما علت کشیدن مو و روش برخورد با این کودکان چیست؟

گاهی اوقات دیده می شود که کودکان موی سر خود را می کشند، والدین با دیدن این عمل توسط فرزندشان ناراحت و یا عصبانی می شوند. گاهی نیز فکر می کنند مشکل در شیوه تربیتی آنها بوده.
گاهی ممکن است کودکتان شروع به کشیدن مو، مژه و یا ابروی خودش کند. طبق اطلاعات ۴ درصد کودکان در سر تا سر دنیا درگیر این عادت هستند، البته لازم به ذکر است که این عادت در میان دختران رواج بیشتری دارد. این وضعیت در کودکان مختلف درجات متفاوتی دارد، برخی از کودکان فقط یک دوره ی کوتاه به این کار گرایش پیدا می کنند اما در برخی دیگر شدت و مدت طولانی تر دارد.
چرا کودکان موی خودشان را می کشند؟
ممکن است عاداتی که کودک دارد؛ ریشه در حس آرامشی داشته باشد که با آن کار کسب می کند و دائما سعی دارد، عمل را تکرار کند تا به حس آرامش و راحتی دست پیدا کند. این عادات می توانند شامل مکیدن انگشت، بغل کردن عروسک دلخواه، خوردن یا کشیدن مو باشد. این عادات بیشتر زمانی دیده می شوند که کودک احساس خستگی و یا کلافگی دارد.
گاهی نیز با شروع هیجان زدگی کودک این رفتار آغاز می شوند در این صورت با اراده و اختیار این رفتارها را تکرار می کند. بعضی از این رفتارهایی که به عادت تبدیل شدند، آسیب رسان نیستند اما بعضی از آنها می توانند اثرات مخربی را به همراه داشته باشند، خصوصا اگر دائما تکرار شوند.
در این صورت ممکن است والدین برای جلوگیری از آنها دست به کار بی فایده بزنند مثلا مرتب به کودک تذکر می دهند یا دست او را می بندند و یا ممکن است موهایش را کوتاه کنند. دلایل متفاوتی از جمله؛ خجالت، ترس، افسردگی، احساس راحتی لحظه ای می تواند این رفتار را در کودک رقم بزند که در ادامه به آنها می پردازیم:
کنجکاوی
ممکن است دلیل کودکان برای کشیدن موی خودشان تنها نشان دادن توانایی انجام این کار باشد. آنها به هر کار جدیدی از جمله کشیدن موی سر تمایل دارند، این عمل برایشان جذاب و جدید است و از این کار لذت می برند. کودکان کنجکاو هستند و دوست دارند پیامد اتفاقات مختلف را ببینند و تحلیل کنند.
بنابراین هرگاه این عمل را از کودک خود مشاهده کردید، تنها به مشکل بزرگ فکر نکنید. فرزند خود را زیر نظر بگیرید اگر برای دو هفته این عادت را دائما تکرار کرد، می توانید برای اطمینان از سلامت روان کودکتان به متخصص مراجعه کنید. در صورتی که کودک همراه با کشیدن مو به خودش آسیب می زند، حواس او را از این کار پرت کنید مثلا می توانید او را همراه خود کنید تا بازی کند، یا اسباب بازی مورد علاقه اش را در اختیار وی بذارید و یا با دست های کودک بازی کنید.
عملکرد آرام سازی
گاهی کودک از کشیدن موی خود به عنوان یک مکانیسم آرامش دهنده استفاده می کند. خیلی از والدین تجربه ی مالش سر و یا بینی کودک را برای به خواب رفتن او دارند. بنابراین ممکن است کشیدن موی سر نیز عملکردی مشابه داشته باشد و سبب القای راحتی و آرامش به کودک شود.
کاری از روی عمد
ممکن است کودکان این کار را انجام دهند تا مقدار تنش و هیجان لحظه ای خود را کاهش دهند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.