//
کدخبر: ۷۱۷۸۰ //

با این علائم شما دیابت دارید

بسیاری از ما بدون آن که بدانیم، در وضعیت ابتلا به دیابت یعنی پیش دیابت هستیم. این بیماری آن قدر گسترش یافته است که اکنون در کشور ما حدود 5 میلیون نفر از این بیماری رنج می برند. در کشورهای پیشرفته جهان نیز از هر سه نفر 1 نفر دچار پیش دیابت هستند، در حالیکه 90 درصد آنان از بیماری خود مطلع نیستند.

با این علائم شما دیابت دارید
به گزارش فرتاک نیوز،

 پیش دیابت زمانی اتفاق می افتد که قند خون بالاتر از حد طبیعی –اما نه در دامنه دیابت- باشد.میزان قند خون طبیعی کمتر از 110 میلی گرم در دسی لیتر خون است. اگر این عدد به بیش از 126 میلی گرم در دسی لیتر برسد، فرد دچار دیابت خواهد شد. چنان چه قند خون شما در این محدوده طبیعی قرار نگرفته، آزمایش خون و پیگیری های منظم برای شما در اولویت همه کارها قرار دارد.

 

همانطور که ممکن است از نام آن حدس بزنید، پیش دیابت بدون کنترل اغلب به دیابت کامل تبدیل می شود.اما دانستن اینکه آیا شما نیز به پیش دیابت مبتلا هستید دشوار است، زیرا معمولا نشانه ای از آن وجود ندارد. هیچ راهی برای شناخت پیش دیابت وجود ندارد که یک پزشک بتواند آن را با آزمایش خون تشخیص دهد. با این حال، علائم و تغییرات خاصی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند:

 

دچار اضافه وزن هستید

تجمع چربی اضافی، به ویژه در ناحیه میانی بدن، شانس ابتلای شما به مقاومت انسولین را افزایش می دهد که خود بزرگ ترین عامل بروز دیابت خواهد بود. چاقی و اضافه وزن، فشار را بر روی پانکراس (لوزالمعده) برای افزایش تولید انسولین و فعالیت بیشتر این عضو از بدن افزایش می دهد. وقتی شکم تان بیشترین چربی را در خود دارد، یعنی این که بیشترین چاقی در اطراف ارگان های بدن تان است، احتمال ابتلای شما به دیابت آسیب زننده را بالا می برد.

 

یکی از بهترین راه های صاف کردن شکم، مصرف بیشتر سبزیجات و ورزش و فعالیت بدنی زیاد است.

 

پوستتان غیرعادی عمل می کند

پیش دیابت، معمولا علامتی ندارد،  اما در برخی از افراد، ممکن است خود را به صورت علائم خفیف مرتبط با بیماری دیابت، مانند احساس تشنگی یا نیاز مکرر به دفع ادرار نشان دهد. علامت هشدار دهنده دیگر این بیماری در تغییرات پوستی است، مانند رنگ پریدگی و برخی علائم پوستی.

 

برخی افراد دچار پیش دیابت ممکن است است علائم مقاومت به انسولین مانند تیرگی پوست در ناحیه زیر بغل یا پشت یا بخش هایی از گردن و یا یکسری ضایعات پوستی در بخش های مشابه را نشان دهند. مراقب ان علائم باشید و مدام آن ها را زیر نظر بگیرید و نگرانی خود را با پزشک تان در میان بگذارید.

 

یک فرد بسیار کم تحرک هستید

فعالیت بدنی منظم به بدن کمک می کند که بتواند از انسولین بهتر استفاده کند. همچنین می تواند به شما در حفظ وزن سالم کمک کند که به نوبه خود خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت را کاهش می دهد. اگر از شیوه زندگی بی تحرک پیروی می کنید، سه بار در روز با یک پیاده روی 10 دقیقه ای شروع کنید. هنگامی که به این روش عادت کردید (و پس از چک کردن با پزشک خود)، راه و فعالیتی را انتخاب کنید تا برای همیشه یک فرد متحرک و پرجنب و جوش باشید. در حالت ایده آل، شما باید تلاش کنید که حداقل 150 دقیقه فعالیت متوسط را در برنامه های هفتگی تان وارد کنید.

 

شمع های تولد زیادی را خاموش کرده اید

شما نمی توانید زمان را متوقف کنید، اما بزرگتر شدن و افزایش سن، شما را در معرض خطر زیادی برای بسیاری از موارد، از جمله بیماری پیش دیابت قرار می دهد. به همین دلیل است که انجمن های دیابت در تمام دنیا به تمام بزرگسالان بالای 45 سال توصیه می کنند برای آگاهی از وضعیت خود، آزمایش خون بدهند. این بسیار مهم است که در بزرگسالی به طور منظم به پزشک خود مراجعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که شما یک رژیم غذایی خوب و قند خون نرمال دارید.

 

قبلا دچار مشکلات قندخون شده اید

زنانی که در دوران بارداری دچار دیابت بارداری می شوند، پس از تولد نوزادان خود دقیقا به حالت عادی بازنمی گردند. حتی اگر سطح قند خون شان در بررسی های پس از زایمان طبیعی باشد، در آینده در معرض خطر ابتلا به پیش دیابت و دیابت هستند. سابقه خانوادگی و قومی شما نیز مهم است.اگر دیابت در شجره خانوادگی شما دیده شود، احتمال بیشتری وجود دارد که  به پیش دیابت مبتلا شوید.

 

خواب خوبی ندارید

اگر شما شب هنگام، خواب خوبی را تجربه نکنید، بدن تان می تواند به سرعت دچار اشکالاتی شود. خواب نامناسب، می تواند موجب اضافه وزن تان شود، که خود خطر ابتلا به پیش دیابت را افزایش خواهد داد. اختلالات خواب، مانند آپنه خواب می تواند سبب اختلال در سطح قند خون شود.

 

اگر با چرت زدن و سستی ناشی از بی خوابی مبارزه می کنید با پزشک خود صحبت کنید. درمان مشکلات خواب شما می تواند شما را از منطقه خطرناک دیابت دور نگه دارد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۷۱۷۸۰ //
ارسال نظر